Kisalföld logö

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Kezdődhet a Deák tér felújítása

A megyei közigazgatási hivatal végre kiadta a Deák tér jogerős építési engedélyét.

Új fejezet kezdődött a Deák tér felújításának ügyében. Az önkormányzat immár a jogerős építési engedély birtokában aláírhatja a VÁTI Kht.-vel a pályázaton elnyert közel 600 millió forint lehívásáról szóló szerződést, és ősszel megkezdődhet a tér sokáig húzódó rekonstrukciója. (Mint ismert, a Deák Tér Fórum elnevezésű civil szerveződés megfellebbezte az elsőfokú hatóság építésiengedély-határozatát, a megyei közigazgatási hivatal azonban elutasította a fellebbezést.)

– A szerződés aláírásától kezdve 24 hónap áll rendelkezésünkre, hogy felhasználjuk a pénzt, és befejezzük a tér régóta tervezett rekonstrukcióját – mondotta Hruby József alpolgármester. 

 – Várhatóan e hónap végére készül el a szerződés. Ezt követően írjuk ki a közbeszerzési pályázatot a kiviteli tervekre, a kivitelezőre, a műszaki ellenőrzésre és az uniós pályázatoknál kötelező PR (közönségkapcsolat)-tevékenységre – tette hozzá Hruby József alpolgármester. Az elmúlt időszakban egy másik pályázaton újabb 100 millió forintot nyert a város a turisztikai centrum megvalósítására, így teljessé válhat a tér rekonstrukciója, amelynek kezdete – reményeink szerint – ősszel lesz.

Az alpolgármester arra a kérdésre, hogy figyelembe veszik-e a Deák Tér Fórum javaslatait, kijelentette, abban az esetben, ha meglesz a kiviteli tervekre kiírt pályázat győztese, ismét – korábban ugyanis ezt már kétszer megtették – meghívják a civil szerveződés képviselőit, hogy fejtsék ki elképzeléseiket, ötleteiket a tervezőknek, bízva az együttműködés sikerében.

Mint megtudtuk, egy esetleges bírósági eljárás nem halasztó hatályú, tehát mindenképpen megkezdődnek a tér felújításának konkrét előkészületei.

A Deák Tér Fórum képviselője, Varga Gábor elmondta, ma kapják meg a jogi képviselőjük álláspontját, ennek ismeretében a jövő héten döntenek arról, hogy bírósághoz fordulnak-e.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagyköveti látogatás

Walter Dezső, Sopron polgármestere fogadta kedden a városházán Mushka Yuriit, Ukrajna magyarországi nagykövetét. Mint megtudtuk, a diplomata látogatásának célja Ukrajna és Magyarország – azon belül is a nyugati régió – sokoldalú együttműködésének élénkítése volt. A elmondta, amennyiben a negyvennyolcmilliós lakosú Ukrajna csatlakozik az Európai Unióhoz, azzal hazánkkal való kapcsolata még inkább erősödhet, kedvezve ezzel mindkét félnek. Tovább olvasom