Kisalföld logö

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -7°C | -1°C Még több cikk.

Kezdik a Várkerület aszfaltozását

Sopron - Jövő héten megkezdik a Várkerület Tűzoltó köz és a Széchenyi tér közti szakaszának aszfaltozását. A munkálatokkal várhatóan augusztus közepéig végeznek.
Jelentős forgalmi akadályokra lehet számítani az elkövetkezendő két hétben a Várkerületen.

A víziközművekkel várhatóan hétfőig végez a kivitelező, ezt követően kezdődhet meg az aszfalt felmarása, majd az újraaszfaltozás a Tűzoltó köz és a Széchenyi tér közötti szakaszon.

Kerekes Attila városi főmérnök elmondta, a munkálatokat reggel hét és este öt óra között végzik. A gépjárműforgalmat – jelzőőrös irányítással – félpályára korlátozzák. Mindez az autóbusz-közlekedést nem érinti, de aki teheti, kerülje el ezt a szakaszt. Parkolni csak a szervizutakon lehet, a főpálya szakaszain a parkolás a kivitelezés idejére megszűnik.

Aki teheti, az elkövetkezendő két hétben kerülje el a Várkerületet. Forgalmi dugók várhatók. Fotó: Magasi
Aki teheti, az elkövetkezendő két hétben kerülje el a Várkerületet. Forgalmi dugók várhatók. Fotó: Magasi

A mostani rekonstrukció 55 millió forintba kerül. Ebből 22 milliót a Sopron és Környéke Víz- és Csatornamű Zrt., a fennmaradó részt pedig az önkormányzat saját költségvetéséből fedezi. A Várkerülettel kapcsolatos hír továbbá, hogy tegnap kihelyezték a kis Várkerületen kiültetett fák köré a favédő rácsokat.

Olvasóink írták

 • 19. mindigatutit 2008. augusztus 01. 15:56
  „táncsics u eleje?na az sem kutya”
 • 18. 1 soproni 2008. július 31. 15:15
  „Minden "jó" utat megjavítanak, de csesznek az Ady Endrei útra, pedig aztán ott megy csak tönkre az autója az embernek nem a várkerületen!!!!!!!! Az Ady Endrén a lyukakat csinálják meg, de minek, amikor nemsokára megint szar lesz!!!!!! Miért nem veszik észre magukat!!! Aztán meg a Lövér krt. sem volt olyan rossz, mint az Ady Endre. A sorrend emberek!!!!!!!!!”
 • 17. 1soproni 2008. július 30. 16:05
  „Ady Endre út?
  Ady Endre út?
  Ady Endre út?”
 • 16. Rolllll 2008. július 29. 23:22
  „Kockás olyan utat csináljanak ami nem csak szép de jó is!!”
 • 15. kockás 2008. július 29. 11:36
  „szerintem teljesen jó, hogy újítják a várkert. lehet, hogy egy picit kellemetlen lesz az autósoknak, hisz torlódások, meg nagy kerülések lesznek,de cserébe szép lesz az út (reméljük). Meghát, ami ismát pozitív..olcsó lesz a benzin holnaptól!! (na de meddig?:S)”
 • 14. Hiperactiv 2008. július 29. 09:21
  „Az elveszett 120 millióból az egész Várjerület járdáit fel lehetett volna újitani, oda illő antik kő burkolattal.Talán nem tévedek. De a pénzt elveszítetük, kidobtuk az ablakon és egy ötlettel is szegényebbek lettünk.Hibáztunk, de nincs aki beismerje.”
 • 13. hpisti 2008. július 27. 10:38
  „Jereváninak üzenem:nem mindegy,hogy ki finanszírozza a felújítást??!Miért kell mindenbe politikát vinni?!Örüljünk annak,hogy felújítják!”
 • 12. Tancs Kaszabell 2008. július 26. 20:24
  „Így igaz Kedves Joco1 !
  "Csak így tovább.Egy kis kellemetlenség megéri, hogy végre talán szép és jó lesz Várkerületi útszakasz."
  Ne fanyalogjunk.Siker ez a javából ! Miértünk!!!”
 • 11. halottnak a csók 2008. július 26. 13:48
  „További hír, hogy a boltok köré nem került "védőrács". Így továbbra is a pangás lesz az úr...”
 • 10. c1 2008. július 26. 12:26
  „Ahogy a képet nézem kérdem magamtól :ez a betonozás?
  Na de végre valami történik a vakáció alatt.”
 • 9. Jereváni 2008. július 26. 11:21
  „ZOLI!
  Nem mi szalasztottuk el hanem a városvezetés!

  Amúgy meg aztmondom, hogy nem kell nagyon hasra esnünk a Várker újra aszfaltozásától mert a költségek egy részét a vÍzmű vállalja és nem az önkörmányzat! Nade a végén persze az lesz majd az önkorm. részéről, hogy igen, megcsináltuk ezt is... holott az önkörm. pénze csak lehet, hogy az egész mindenségnek csak kb. a 60%-ára lett volna elég.”
 • 8. Bolodár Zoltán 2008. július 26. 10:34
  „A kerékpárútról megint elfelejtkeztek! Pedig itt lett volna az alkalom, hogy a széles várkerületi járdán egy sort más színnel tegyenek le, vagy az elég széles Várkerületből lecsípjenek a kerékpárosok számára is egy szeletet. Rövidesen meg kell oldani a problémát, mivel a kerékpárosok kénytelenek a járdán közlekedni. A végső megoldás pedig úgyis az lesz, hogy valahol kijelölnek egy szakaszt. Ezt a lehetőséget most elszalasztottuk!”
 • 7. fma 2008. július 26. 09:29
  „Várkerületen "születtem", és azt kell, hogy mondjam, hogy mióta az eszemet tudom nem volt a várkerületen semmiféle útfelújítás, maximum toldozgatás-foldozgatás. Engem az se zavart volna, ha egy-két napig éjjelente hallgatnom kellene a munkagépek zaját (ami elviselhető az új aszfaltozógépeknél), csak újuljon már meg a legforgalmasabb útszakasza Sopronnak. A kétirányú forgalmi rend szerintem jó ötlet, nincsenek gyorsulási versenyek, csak egy-két majom, aki éjjelente annak nézi a "Várker"-t. Ideje volt, csak sajnálom, h a szegélyköveket ötletszerűen cserélik ki. (Pl.: a sövények alatt nem lesz kicserélve, így viszont olyan, mint egy elrontott díszítősor.... szerintem ->esztétikailag kérdéses, de mit tehetünk, ez az igényszint)”
 • 6. Rainbow 2008. július 26. 09:13
  „kiváncsi05, gyere, szívesen látlak Várkerületen lévő otthonomba..hallgasd meg, amit mi hallgatunk napok óta. Ok, rendben, napközben elmegy, de ha ezt az éjszaka csendjében kellene hallgatni....

  Ne tessék morgolódni, kis kellemetlenség, de végre új burkolat. 16 éve lakom a Várkeren, azóta nem volt ilyen átfogó burkolat felújítás. Több, mint ideje volt.”
 • 5. BsBe 2008. július 26. 08:53
  „Városunkban évek óta kaotikus állapotuk uralkodnak. Ez a hír már nem is hír.
  Ha reggel a rásiót hallgatom, arra gondolok, hogy ne azt mondják meg merre ne menjek, hanem hogy még merre lehet közlekedni.
  Ha Kurucdombról szeretnék eljutni a Hátulsó utcában, miért kell az egész várost megkerülni. Valamikor - Ötvös utca, Széchenyi tér, Rákóczi utca - de aztán valakinek kényemesebb volt, és megfordította a Hátulsó utcai forgalmat, azóta, csak az Ógabona tér felöl lehet behajtani (bár sokan ezt nem veszik figyelembe) De ekkor még a Várkerület nélkül el lehetett jutni (- Ötvös utca, Széchenyi tér-Szinház utca-Ógabona tér) De közben megszüntették a Széchenyi tér - Színház utca közötti összekötő utat, talán, a gyalogos közlekedés miatt, bár ezen a részen, balaesetmentesen csak bakancsban lehet közlekedni, mert egy női cípő balesetveszélyes az ujonnan lerakott köveket (és végül is színházban nem kell "körömcípő"
  Árulja el valaki az illetékesek köül, hogy miért kell mndenforgalmat a Várkerület felé terelni.

  Szóval annak nagyon örülök, hogy szépül városunk, azt is kibírom, ha a héten kissé kényelmetlenebbül jutok el a célállomásig. De ettől még továbbra is mindennap a Várkerületen kell végig mennem akkor is, ha a Postától akorok eljutni a hátulsó utcabán. Tudom mehetnék gyalog is, de nem azért járok kocsival, mert "rajtam a lustaság, hanem mert sokszor reggel 6-tól este 6-ig dolgozom, és a Kurucdomb 12 óra munka után "messze"van, főleg ha az ember mielőbb haza szeretne érni. (az óránkénti buszjáratokat ne említse senki -
  mert ha van is sokszor kiszámíthatatlan próbáltam)

  De valóban örömteli, hogy megújul ez az útszakasz is. legalább a gödröktől nem kell félni tavaszig.

  Szóval egyrészt örölük, hogy szépül városunk, de mondja mege vlakai, hogy miért kell mnden”
 • 4. Jereváni 2008. július 26. 08:21
  „kiváncsi05 !
  Azért nem 17 - től reggel 5 ig végzik a munkákat mert akkor meg az ott lakok reklamálnának, hogy nem tudnak aludni!”
 • 3. barokk 2008. július 26. 07:16
  „Az utobbi években bárminemű felújítás a várkeren turitaszezonban volt. Miért csodálkozunk, hogy kevesen jönnek? Miért nem lehet az ilyesmit nyárig befelyezni?
  Amúgy örömteli, hogy meglesz!”
 • 2. kiváncsi05 2008. július 26. 06:13
  „Ez valóban örömteli, hogy megújul ez az útszakasz, de miért nem 17 - től reggel 5 ig végzik a munkákat???

  10 km -rel arrébb már régóta így működik...itt még sajnos nem tartunk!

  De várjuk a megújult Várkert!”
 • 1. /joco1 2008. július 26. 06:03
  „Csak igy tovább.Egy kis kellemetlenség megéri, hogy végre talán szép és jo lesz Várkerületi utszakasz.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megfestik a Fertő-tájat

Sarród - Megnyitotta kapuit a 17. Ferenczi József Nemzetközi Alkotó- és Művésztábor. A művésztelepen… Tovább olvasom