Kisalföld logö

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 3°C | 9°C Még több cikk.

Kettős gyilkosság Sopronban: Mire készült V. Roland?

Az ügyészség indítványa szerint T. Attila és V. Roland társtettesként, M. Tamás pedig bűnsegédként, előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberöléssel gyanúsítható megalapozottan.


A támadás ötletgazdája V. Roland volt. A lövészklub tagjaként tudta, hogy milyen fegyvereket zsákmányolhatnak - írja a borsonline.hu.

A Bors információi szerint a hidegségi fiú három éve egy műtét után elvesztette imádott édesanyját. Roland éjt nappallá téve ült anyja betegágyánál, az asszony halála után pedig összeomlott, pszichiátriai kezelésre szorult. Környezetében gyakorta hangoztatta, hogy az operációt végző orvos a felelős anyja haláláért.

A portál értesülései szerint a fegyverek azért kellettek, hogy bosszút álljon az orvoson, annak feleségén és három gyermekén. Otthonának átkutatása során a rendőrök találtak egy listát, amelyre az volt írva: „akikkel még elszámolni valóm van". Roland volt az egyetlen, akin semmiféle érzelem nem látszott a pénteki letartóztatáson.

Pénteken történt:
15 óra 30 perc:

A határozat csak a másodrendű V. Roland esetében emelkedett jogerőre, aki ügyvédjével együtt elfogadta a bíróság döntését.

Az elsőrendű T. Attila szintén elfogadta a bíró határozatát, de ügyvédje fellebbezést nyújtott be, így a döntés az ő esetében nem jogerős.

Bíróságon a soproni kettős gyilkosság gyanúsítottjai. Fotó: MTI.


Ugyanez igaz a harmadrendű M. Tamás esetében is, de az ő esetében fiatalember és képviselője is fellebbezéssel élt.

A fellebbezéseket gyorsított eljárásban bírálják el, így egy héten belül ismét a bíróság asztalára kerül.

Az ügyészség indítványa szerint T. Attila és V. Roland társtettesként, M. Tamás pedig bűnsegédként, előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberöléssel gyanúsítható megalapozottan - közölte Máté Kinga, a Győri Törvényszék szóvivője, jelezve, ez a cselekmény 10 évtől 20 évig terjedő, vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő.

A határozatban az előzetes letartóztatásba helyezést a három fiatal terhére rótt cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyával indokolták, valamint azzal, hogy emiatt fennáll a gyanúsítottak szökésének, elrejtőzésének a veszélye, "jelenlétük az eljárási cselekményeknél másként nem biztosítható".

"A gyanúsítottak vallomása alapján feltehető az is, hogy szabadlábon hagyásuk esetén újabb, szabadságvesztéssel büntetendő cselekményt követnének el, illetve az, hogy az eljárást megnehezítenék" - jegyezte meg Máté Kinga, hogy fennállni látták annak veszélyét is, hogy a gyanúsítottak összebeszélnének, illetve megpróbálnák befolyásolni a tanúkat.

15 óra 5 perc:

A bíróság elrendelte a 3 középiskolás előzetes letartóztatását. Részletek később.

Fotó: Mészáros Mátyás
Fotó: Mészáros Mátyás

13 óra 45 perc:

Meghozták a Győri Városi Bíróságra a soproni kettős gyilkossággal gyanúsított fiatalokat. A bíróság most arról dönt, elrendelje-e előzetes letartóztatását a középiskolásoknak.

Fotó: Mészáros Mátyás
Fotó: Mészáros Mátyás

A közrendvédelmi alosztály rendőrei a főbejáraton kísérték be T. Attilát és M. Tamást, az előbbit a két gyilkosság befejezésével, az utóbbit az őrködéssel gyanúsítják.

V. Rolandot - az MRFK nyomozói szerint az ötletgazdát - a hátsó bejáraton vitték a bíróságra, ahol koradélután döntenek további sorsukról.


Előzmények: A Győri Városi Bíróság nyomozási bírája pénteken 13 óra 30 perckor kezdődő ülésén dönt a soproni kettős gyilkosság gyanúsítottjainak előzetes letartóztatásáról.

A büntetőeljárásról szóló 1998. évi XIX. törvény 210. § (1) bekezdés a./ pontja szerint a nyomozási bíró ülést tart, ha az indítvány tárgya a személyi szabadságot elvonó vagy korlátozó kényszerintézkedés (így előzetes letartóztatás) elrendelése.

A 234. § (4) bekezdése értelmében az ülésen a bíróság tagjai, a jegyzőkönyvvezető, a vádló, továbbá - ha e törvény eltérően nem rendelkezik - a vádlott és a védő vesz részt. A felsoroltakon kívül az ülésen az lehet jelen, akit a bíróság az ülésre idézett, vagy akit arról értesített.

Fenti rendelkezés alapján a nyomozási bíró által tartott ülés nem nyilvános, így fénykép és filmfelvétel a bíróság épülete előtt, a bíróság folyosóján, készíthető, illetve a gyanúsítottakról engedélyük alapján.


Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új kerékpárút épül Sopronban

Elkészül egy, a 84-es számú főközlekedési úttal párhuzamos kerékpárút, amely a Virágvölgy… Tovább olvasom