Kisalföld logö

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 3°C | 9°C Még több cikk.

Kétszer hármas baleset történt Sopronban! - fotók

Kétszer hármas baleset történt Sopronban! - fotókFotó: TudósítóA cikkhez tartozó galéria megnyitása
(Új ablakban)
Három gyalogost ütött el egy Opel pénteken a Magyar utca és a Pócsi utca kereszteződéséhez közeli zebrán, úgy, hogy nem is a sofőrje volt hibás. Ez nem valami feladvány, hanem a való élet.
17.46 - Újabb karambol Sopronban

A Dűlő és Szőlőskert utca kereszteződésében ütközött két autó, a mentők négy sérültet láttak el.

16.09

Az Opel a zuhogó esőben a Várkerület felől érkezett, látta az átkelni akaró gyalogosokat és szabályosan meg is állt. A gyalogosok elindultak, amikor hátulról egy másik autó érkezett, vezetője a kanyar és az eső miatt későn vette észre a már álló Opelt és hátulról úgy belehajtott, hogy rálökte az átkelőkre. Két gyalogos súlyos sérüléseket szenvedett, a harmadik sérültet enyhébb sebesülésekkel vitték a mentők kórházba.

 
Kétszer hármas baleset történt Sopronban! Fotók: TudósítóNem sokkal később három autó karambolozott a Kossuth utca és a Mártírok útja kereszteződésében, itt két sérültet kellett a mentőknek ellátniuk és a kórházba szállítaniuk. A rendőrségen megtudtuk, ezen kívül több koccanás is volt a városban és környékén. Mindenki nagyon vigyázzon magára!

Olvasónk álláspontja - érdemes elolvasni

"Az egyik súlyos sérült több métert repült a járdára. Három mentő volt a helyszínen. Érdemes lenne újra körbejárni ennek a veszélyes helyszínnek a kérdését (korábban tudtommal Önök is írtak már a témában). Egy kereszteződésnél lévő veszélyes kanyar után közvetlenül található a gyalogátkelőhely. Mi is itt lakunk és kb. 40-50%-osnak mondható a gyalogosok átengedése.

A legnagyobb probléma, hogy a 30-as tábla már az egyenes útszakaszon, a gyalogátkelő után került kihelyezésre, nem pedig 50 m-rel előrébb, még a kanyar elé. A fekvő rendőr gondolom nem lehet megoldás, mert a mentőknek ez az egyik kiemelt vonulási útvonaluk. A helyben lakók véleménye szerint a gyalogátkelőt a Magyar u. 14. elé, a sarokra kellene áthelyezni, hogy minden közlekedő időben észrevehesse a másikat" - írta a baleset után Olvasónk, Cseh Örs.
 
A veszélyes útkereszteződés

 

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sztrájkoltak a dolgozók a VELUX-nál Fertődön

A gyár dolgozói kétórás figyelmeztető munkabeszüntetést tartanak. Tovább olvasom