Kisalföld logö

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Két nyilatkozat: Az új és a régi nagycenki polgármester

Csorba János felülemelkedik a pártpolitizáláson. Ivánkovics Ottó örül, hogy lemaradt a Titanicról.

Csorba János: Együtt dolgozunk Nagycenkért!

A megválasztását követő napot, a szerda reggelt már a polgármesteri munkával kezdte Csorba János.  Mint azt az új polgármester elmondta, már reggel nagyon sokan gratuláltak neki. Délután egy világörökségi rendezvényen vesz rész, utána pedig Kapuváron az oktatással kapcsolatos tájékoztatót hallgatja meg. Az átadás-átvételre egyébként tizenöt nap áll rendelkezésre, s ezen idő alatt kell megalakulnia az új testületnek.

- Úgy gondolom, új korszak köszönt Nagycenk életébe, hiszen félre kell tenni a veszekedést, és az új testülettel a település javáért kell dolgozni – mondta el portálunknak adott nyilatkozatában Csorba János. – Az elmúlt öt évben sajnos sok esetben kicsinyes dolgok nagyítódtak fel, és ez egy morális válsághoz vezetett. S ez Széchenyi falujához méltatlan volt. A cél mindenképpen az, hogy közösen, higgadtan, egymás érveit meghallgatva jót tegyünk a településnek. A felfogásom nem változott. De nem szabad, hogy pártpolitika áthassa a képviselő-testület munkáját. Helyben, meglátásom szerint ennek sem sok jelentősége van. Számos gonddal meg megküzdenünk, s ilyen helyzetben nem érdemes mindenféle dolgokkal megnehezíteni a munkánkat, életünket.

Csorba János nem ismeretlen a nagycenki és a térségi közéletben. 1994 óta képviselő, 1998 és 2002, valamint 2010-ben egy éven át alpolgármester volt. A településen autószerelő műhelyt üzemeltet. Mindezek mellett a sportban is otthonosan mozog. Edzősködött Nagycenken, Lövőn, valamint Hegykőn is.

- A polgármesteri tisztséget társadalmi megbízatásban fogom ellátni – folytatta Csorba János. – Az autószerelő műhely munkáját a kollégáim viszik tovább. Nem új szereplőként jelenek meg a polgármesterek között, közülük többekhez jó barátság fűz. Tudom, nem lesz egy egyszerű az elkövetkezendő időszak. Változások várhatók az elkövetkezendő időszakban. Várhatóan átalakul az önkormányzati rendszer és az oktatás is.

Ivánkovics Ottó: Olyan érzésem van, mintha lemaradtam volna a Titanicról

Öt éven át vezette Nagycenket Ivánkovics Ottó. Polgármestersége alatt egyszer már feloszlott a testület, akkor győzni tudott, most nem.

- Először is köszönöm a rám leadott szavazatokat, de legfőképpen a családomnak tartozom hálával – fogalmazott Ivánkovics Ottó. – Az elmúlt években olyannyira leköltött a falu ügyinek intézése, hogy rájuk meglehetősen kevés idő jutott. Ezt most mindenképpen szeretném bepótolni. Amikor polgármester voltam, igyekeztem teljes emberként cselekedni Nagycenkért. Nincs vállalkozásom, így ezért most munkát fogok keresni.

Ivánkovics Ottó így folytatta: „Emelt fővel távozom. Egyben megnyugvást érzek, hogy lemaradtam a Titanicról. A várható törvényi változások miatt nem lesz egyszerű időszaka a polgármestereknek. Hamarosan számos fájdalmas döntést kell majd meghoznia az új testületnek. Visszafelé nem szeretnék mutogatni, s megpróbálok a szépre emlékezni a polgármesteri időszakból. Külön köszönöm azoknak, akik segítették, támogatták a közösségért végzett munkámat. Sok sikert kívánok az új testületnek!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csík Zenekar adventi koncertje a soproni Evangélikus Templomban - Játsszon velünk belépőjegyekért!

Advent első vasárnapján, 2011. november 27-én 19 órai kezdettel „Közeleg az ember fia" címmel… Tovább olvasom