Kisalföld logö

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -6°C | 1°C Még több cikk.

Késnek a munkák a soproni bíróságnál

Körülbelül egy hónapnyi csúszásban vannak a soproni bírósági és ügyészségi épület munkálatai - közölte a megyei bíróság elnöke az MTI érdeklődésére.

Az eredeti szerződés szerint 2012. május 15-re kell elkészülnie a kivitelezőnek, ami azt feltételezi, hogy a munkák végeztével az épület engedélyeztetési eljárásait februárban-márciusban megkezdhetik - mondta Takács József, aki a napokban megtekintette a beruházást. Szavai szerint a mostani késedelem ledolgozható, hiszen az időjárás nem hátráltatja az építkezést.

˝Ha szeptember elsejétől már teljes körűen az új épületben folyik az ítélkezés, az jó eredmény˝ - jegyezte meg, felhívva a figyelmet arra, hogy több tízezer aktát kell átköltöztetni, ami egymagában hónapos feladatot jelent.

Felelevenítette, hogy ez év utolsó napján ér véget vagyonkezelői joguk arra az épületre, ahol jelenleg működnek. Ezt az egykori evangélikus iskolaépületet az ötvenes évek elején kapták meg bírósági célokra, de az egyház most visszakéri.

Abban már megegyeztek a felek, hogy az új hely elkészültéig maradhat a bíróság, a bérleti díjról azonban még nem született megállapodás.

Takács József szólt arról is: terveik szerint az év végére elkészül a Győri Városi Bíróság épületének néhány hónapja vagyonkezelésbe kapott két szintjének felújítása is. Átfogó rekonstrukcióra nincs pénzük, de arra igen, hogy informatikai hálózattal lássák el, illetve kisebb irodákra, tárgyalótermekre tagolják a mintegy nyolcszáz négyzetméteres épületrészt.

Olvasóink írták

 • 4. józanparaszt 2011. október 03. 21:56
  „már meg is van az elsö per tárgya! muhahah”
 • 3. ujidok 2011. október 03. 17:58
  „Talán ebben az országban jelen pillanatban nem is baj ha késik a befejezés...
  Ma az emberek eszébe erről a félelem jut, főleg azoknak akiknek tényleg nincs okuk félni...”
 • 2. bali00004 2011. október 03. 17:45
  „a képet már le vették az oldalról.:-)”
 • 1. bali00004 2011. október 03. 17:41
  „nézze már valaki a képet! a tető közel egy hónapja így áll. a daru is.:-) a klasszikus magyar filmből idézek:- se ajtó? se ablak?:-) vakolatlan minden, gondolom a villanyszerelés, víz, gáz, fűtés már készen van. ezt így nehéz meg állapítani a képről. péntektől beköszönt az igazi ősz. eső, szél. stb..stb.. egy hónap a késés? ne!!! tavaszra jobb esetben kész lesz az az épület. csak most fog szét ázni, ha meg ered az eső. akkor aztán vakolhat az illetékes. pláne, fagyni is fog, és a fűtés sehol. magasan kalifikált szakemberek hajrá!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hétvége képekben - galériák tömkelege

Volt szüreti felvonulás, búcsú és persze bulik. Sok-sok fotó. Tovább olvasom