Kisalföld logö

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -6°C | 1°C Még több cikk.

KERO®: Műértőnek tartom a soproni közönséget

A Soproni Tavaszi Napokat a West Side Story szcenírozott előadása nyitja az MKB Musical Arénában március 5-én. A ma már kultmusicalnek számító művet Kerényi Miklós Gábor rendezésében láthatja a közönség.


A Budapesti Operettszínház direktorát, Kerényi Miklós Gábort (KERO®) kérdezte portálunk az előadásról, a közönségről, s arról, számára milyen üzenetet hordoz a mű.

Kerényi Miklós Gábor
Kerényi Miklós Gábor
- Mit jelent az, hogy szcenírozott előadást láthat a közönség?
- Különleges, nem nagy díszletes  produkciót, ahol tánc, koreográfia látható, a szólisták között kapcsolat van, de a zenekar a színpadon helyezkedik el. Mindez egy koncert és egy teljes előadás között áll – természetesen nagyszerű látványvilággal.

- A főszerepeket két eltérő zenei stílus sztárjai alakítják.
- A produkciónak különleges élményt ad, hogy a főszerepekben Miklósa Erikát és Dolhai Attilát láthatjuk. Hosszú évek óta kísérletezem a párossal, mindketten a maguk műfajában a legkiválóbbak. A musical karakterei különböző kultúrát képviselnek, ellentétük a két művész hangképzése által még jobban láttatható. Gyönyörű, amikor a duettben ezzel együtt kiteljesednek. A darab számomra egyértelműen velük képzelhető el, amelynek külön pluszt ad Szabó P. Szilveszter különleges narrátor szerepe.

- Ön szerint mit üzen a West Side Story?
- A mű üzenete napjainkban is nagyon aktuális. Az emberek közötti különbségek – legyen szó bőrszínről, nemzetiségről, stb. – nem szabad, hogy befolyásoljanak minket, útját állják a boldogságunknak. A történetben egy gyönyörű szerelem nem teljesülhet az ellentétek miatt, de napjainkban is vannak konfliktusok az említettekből adódóan.

- Rendezőként mi az, amit fontosnak tart a darabban?
- Sok fiatal él a világban, aki nincs felkészülve arra, hogy találkozzon olyan problémákkal, amiket a darab is boncolgat, s ha ez mégis megtörténik, akkor emberi módon kezelje azokat. Nagyon kiszolgáltatottak vagyunk, rendezőként az is célom, hogy megmutassam, ez ellen lehet tenni.

A főszerepekben Miklósa Erikát és Dolhai Attilát láthatja a közönség.
A főszerepekben Miklósa Erikát és Dolhai Attilát láthatja a közönség.

- Mi a véleménye a Budapesti Operettszínház és a soproni MKB Musical Aréna kapcsolatáról?
- Nagyon gyümölcsöző az együttműködés, boldog vagyok, hogy mint partnerek, megtaláltuk egymást. Tisztelem a sporttevékenységet, aminek helyt ad az Aréna, a kosárlabda csapat nagyon erős. Valahol párhuzamot tudok vonni a sport és a színpadi teljesítmény között, hiszen a művészeknek bírni kell az éneklést, a koreográfiával, tánccal együtt, a meccseken pedig ugyanúgy zajlik a taktikázás, mint adott esetben a pódiumon.

A soproni közönséget nagyon műértőnek tartom. A nyáron, amikor a szintén világszerte népszerű musicalt, a Miss Saigont mutatjuk be Sopronban, akkor is elsősorban a nyugat-magyarországi publikumra számítok majd. A Páneurópai piknik, a vasfüggöny lebontásának történelmi helyszínén különös aktualitást nyerhet a produkció. Ám előtte természetesen a West Side Story ˝csodájára˝ hívom a közönséget.

Az utóbbi években hatalmas népszerűségnek örvendenek az operettszínház előadásai és művészei. Minek köszönhető ez?
- A Budapesti Operettszínház tevékenysége az elmúlt évek alatt óriási körben ismertté tette Janza Katát, Szabó P. Szilvesztert, Mészáros Árpád Zsoltot, Dolhai Attilát – s még hosszan sorolhatnám a művészeket. Másrészt a közönség élvezi, hogy a csak gazdasági jellegű West End másolatokon,Webber darabokon túl léteznek izgalmas, történelmi,irodalmi alapú musicalek is. Ilyen például az Elisabeth, vagy a Rómeó és Júlia,és mi büszkék vagyunk arra,hogy sikereinket ilyen előadásokkal érjük el.


A West Side Story előadásra jegyek még kaphatók, de érdemes sietni a megvásárlásukkal! Információ: mkbarenasopron.hu

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A fertődi kastély díszudvarát a Múzeumok éjszakáján avatják

Szeptemberre pedig megújulnak a kastély díszterei, köztük a zeneterem, a nyári hűsölő, a belső… Tovább olvasom