Kisalföld logö

2019. 06. 20. csütörtök - Rafael 19°C | 26°C Még több cikk.

Kerék Imre hetvenéves

A József Attila-díjas soproni lírikus, Kerék Imre a napokban ünnepelte hetvenedik születésnapját.

A szülőfaluja, Háromfa díszpolgári címét is kiérdemelt költőt a parlament kulturális és sajtóbizottsága, valamint számos folyóirat szerkesztősége köszöntötte a jeles évforduló alkalmából.

Kerék Imre: A hetvenéves költő új köteten dolgozik.
Kerék Imre: A hetvenéves költő új köteten dolgozik.


– Furcsa érzés a hetvenesek táborához tartozni, mert inkább előre szeretek nézni, mint hátra. Bármilyen kellemes emlékek is övezik az évtizedeket, jobb, ha az ember mindig a jelenben él és a jövőre koncentrál – nyilatkozta a Kisalföldnek Kerék Imre, akinek az évek során közel harminc verseskötete, műfordítása jelent meg. A Pécsett magyar–orosz–rajz szakos tanári diplomát szerzett pedagógus és irodalmár 1974-től tevékenykedik Sopronban.

Első versei tizenéves korában láttak napvilágot. Tehetségét, irodalmi munkásságát a megyei tanács művészeti díjaival (1978, 1984), Radnóti-díjjal és Kormos István-díjjal, 1997-ben „Az év könyve" díjjal, Arany János-, valamint József Attila-díjjal ismerték el.

– Új, két részből álló könyv kiadása foglalkoztat – mondta terveiről a költő. – Az egyikben képzőművészeti ihletettségű versek kapnának helyet, a másikban az elmúlt, nem egész egy évtized alatt született költemények válogatása. Reményeim szerint az „Írott képek és új versek" című könyv a következő év költészet napjára már az irodalomszerető nagyközönség kezébe kerülhet.

Kerék Imre elárulta még: a születésnapi ünnepséget Alsóbéla-telepen rendezik a család, és szerte az országból költőtársak részvételével.

Olvasóink írták

  • 2. sogorferenc 2012. július 05. 23:33
    „Kezemben a Virágvölgy (40 év összegyűjtött verses könyve (Hazánk 2002) és az idei (Tapolca 2012) Négykezes melyet barátjával,Német István Péterrel közösen készítettek:" ugyanazon költemények poétai fordítása dunántúli klavirra" ragyogó szellemek! Jó egészséget, további alkotómunkát az olvasónak pedig sok-sok élményt kivánok, boldog születésnapot!”
  • 1. ruig 2012. július 05. 10:08
    „Gratulálunk Imre ! Jó egészséget,örömteli alkotó éveket Kívánok.Legyenek derűs,vidám napjaid a bú és a bánat kerülje házad.Muzsák hada tegye édesé minden versed,leírt gondolatod.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A soproni kórházban is elfogadják a hálapénzt

A soproni kórházban is megszületett a döntés, és az orvosokat már kiértesítették: elfogadhatják a… Tovább olvasom