Kisalföld logö

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -5°C | 1°C Még több cikk.

Kékhullám Zászlót kapott a Fertő is

Sopron–Fertő - Idén először nemcsak a Balatonnál, hanem a nagyobb tavaknál is mintastrandokat értékelt a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium. A Kékhullám Zászlót megkapta a Fertő tavi vízi telep és a fertőrákosi Yachthafen is.
Harmincnégy strand és hét vitorláskikötő érdemelte ki idén a Kékhullám Zászlót a Balatonon és három nagy hazai tavon. A minősítést 2008-ban azok a strandok és kikötők nyerhették el, amelyek a legtisztább fürdővízzel és partszakasszal rendelkeznek, megfelelő infrastrukturális és higiéniai feltételeket biztosítanak, valamint kiemelten figyelnek a biztonságra és a gyermekekre is. Idén először a Velencei-tavon, a Tisza-tavon és a Fertő tavon is mintastrandokat választottak a szakemberek. A minősítéseket Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter adta át.
A Balatonnál 34 minősített fürdőhelyen strandolhatnak biztonságosan és kellemes körülmények között a nyaralók. A Kékhullám Zászlót, a minőségi szolgáltatás jelzését megkapta a Fertő tavi vízi telep és a fertőrákosi Yachthafen is.

A Fertő tavi vízi telep strandja is megfelelt a magas minőségi követelményeknek. Egy évig birtokolhatják a Kékhullám Zászlót. Fotó: Magasi
A Fertő tavi vízi telep strandja is megfelelt a magas minőségi követelményeknek. Egy évig birtokolhatják a Kékhullám Zászlót. Fotó: Magasi

A negyedik alkalommal – egy évre – kiosztott minősítéseket azok a fürdőhelyek kaphatták meg, amelyek üzemeltetői megfeleltek a magas minősítési követelményeknek: jó vízminőséget és tiszta partszakaszt biztosítanak, megfelelő a hulladékgyűjtés, kellő számú és minőségű zuhanyozó és illemhely áll rendelkezésre, valamint a szigorú biztonsági követelményeket is teljesítik. Utóbbiak között szerepel a megfelelő úszómester-szolgálat és elsősegélynyújtó hely, valamint az, hogy a strand a gyermekek számára is biztonságos legyen. Szempont volt továbbá az is, hogy a fürdőzők folyamatosan tájékozódhassanak a strand pillanatnyi vízminőségéről, valamint hogy a létesítmények és a fürdővíz mozgáskorlátozott emberek számára is akadálymentesen megközelíthető legyen. Külön értékelték a strandminősítők a vízi mentők elérhetőségét és orvosi ügyelet működését, valamint azt, hogy a fürdőzők a hajóforgalomtól elkülönítetten strandolhatnak.

Olvasóink írták

 • 11. c1 2008. június 28. 13:58
  „Csar annyi bogár meg szunyog ne lenne.”
 • 10. buvár1 2008. június 28. 09:36
  „Csak annyi a legtöbb baj szülöi felelelöség nemfigyelése miatt történik minden strandon.a szülök a büfémél vannak a gyereket meg ott hagyák!”
 • 9. peiso 2008. június 26. 08:12
  „A város nem bízta meg őt, csak ő szerette volna ellátni a feladatot. Pontos felvilágosításért a lakóhely szerinti önkormányzati képviselőhöz lehet fordulni.”
 • 8. Jereváni 2008. június 25. 22:53
  „7. Pieso!
  Nem ők kapták meg a vizimentést a fertőn? Mintha ilyesmit olvastam volna nemrégiben...”
 • 7. peiso 2008. június 25. 21:09
  „Szeretném, ha minden hozzászóló véleménye közlése előtt amennyire egyáltalán lehetséges, tájékozódna. Sztojka nem ment a Fertőn a , talán azért amit "jereváni" gondol a nevezett úrról. A vizsgálat a cím elnyeréséhez egy protokoll alapján zajlik, melyben a Fertő vizének esztétikai jellemzője csak egy ismérv. Én örülök annak, hogy a Fertő vízminősége jó. Vagy ez olyan rossz hír? Egyébként a vízügynek van egy weboldala a Fertő aktuális adataival.”
 • 6. Jereváni 2008. június 25. 18:05
  „Én már vagy 10 éve is van, hogy a Fertőben fürödtem. Úgytudom, hogy jelen pillanatban az úszómesteri teendőket Sztojka András és népes kis csapata látja el a Concorde speciális mentőcsoport keretein belűl...
  Mindegy, erről is van egy véleményem, de ezt inkább monst nem firtatom...”
 • 5. r 2008. június 25. 17:13
  „nEM TUDOM HOGYAN KAPHATTA MEG EZT A KITÜNTETÉST.?BIZTONSÁG NINCSEN!!!USZOMESTER(HA VALAMI GOND LENNE)NINCSEN!!!A KICSIKNEK A FÜRDŐHELYE MEG SZÓ SZERINT 1 RAKÁS SZ.R!ÉN A LÁNYOMMAL VOLTAM FÜRŐDNI,NEM MENT BE CSK MAX 3M-ERT ADDIG DERÉKIG ÉRT A VÍZ AZT HIRTELEN A GYEREK ELTÜNT,AZTÁN CSAK AZT VETTÜK ÉSZRE SEGÍTSÉGÉRT KIABÁL.OTT ÁLLTAK MELLETTE PÁR LÉPÉSRE SENKI NEM SEGÍTETT NEKI KIMÁSZNI ABBOL A GÖDÖRBŐL,JA ÉS MÉG AZ IS HOZZÁ TARTOZIK,HOGY AZ ÁLÍTOLAGOS USZÓMESTER A PADON ÜCSÖRGÖTT ÉS BESZÉLGETETT!ÉS SAJNOS EZT A HÉTVÉGÉN MÁS GYEREKEK IS TAPASZTALTÁK,HOGY HÍRTELEN ELMERÜLTEK ÉS A SZÜLŐK FUTOTTAK KIMENTENI ŐKET.CSAK TUDNÁM AKKOR MINEK KELL FIZETNI?MERT MÉG AZ SINCS AKINEK SEGÍTSÉGET KÉNE NYUJTANI!!!MERT ÁLLÍTOLAGOSSAN A BELÉPŐ ÁRÁBÓL FIZETIK A TÓ TISZTÍTÁSÁT MEG AZ USZÓMESTERT,AKI PERSZE VAN DE MÉG SINCSEN!!”
 • 4. mindigatutit 2008. június 25. 11:15
  „"a fűrdőzők folyamatosan tájékozódhassanak a strand pillanatnyi vízminőségéről"-egyszerű -xar”
 • 3. zzZ 2008. június 25. 09:11
  „Ezen én is csodálkoztam, de ne feledjük el, ez amolyan magyaros kék zászló ;)

  Ha kultúrált strandot akar látni az ember, akkor továbbra is ahatár túloldalára kell járnia.
  Pl Ritzingnél (Récény) a Sonnensee mesterien rendben van.
  Annak ellenére, hogy a Fertőrákoson lehet egyedül strandolni a tó magyar részén az infrastruktúra bizonyos hiányosságokat mutat.

  Jó lenne hasonló kultúráltan megcsinálni az egész strand területét, mint azt Mörbischen (Fertőmeggyes) tették.
  A gidres-gödrös parkolóra is ráférne némi átalakítás, főleg, hogy pénzt is kérnek érte.

  A Yachthafen kicsapta a biztosítékot, de rendesen !”
 • 2. tjucus38 2008. június 25. 08:53
  „Csodálkozom ,hogy megkapja a Fertő annak ellenére,hogy ilyen kiszáradt és gondozatlan Tó nemsokvan. Kiszáradt fűvel..kevés paddal..kevés öltözővel kerítéssel elkerítve...noocomment!!”
 • 1. ggg 2008. június 25. 07:44
  „a yachthafent talán jachtkikötőnek kellene írni. lehet így is, de akkor a szomszédban kellene írogatni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fémhulladékból játszótér lehet

Harka - Szűkös anyagi keretét bővítendő Harkán az önkormányzat fémhulladékgyűjtést szervezett. A… Tovább olvasom