Kisalföld logö

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -6°C | 2°C Még több cikk.

Kegyeletvirágok a körforgalomban

A soproni, Csengery úti körforgalomban pénteken tragikus baleset történt: féktávolságon belül teherautó elé hajtott egy kerékpáros, aki sérüléseibe a helyszínen belehalt.
Mecserics Aliz, a tragikus körülmények között elhunyt Horváth István menyasszonya is vitt mécsest a baleset helyszínére.
A járdaszigetre először egy szál virág került, mellette gyertya égett. Aztán újabb csokrokat, újabb mécseseket hoztak az emberek, akik mind a szerencsétlen pillanatra s az elhunyt fiatalemberre emlékeznek. Fekete zászló leng a Kőszegi úti lépcsőház bejáratánál. Itt élt a pénteki balesetben elhunyt Horváth István (36) szüleivel.
– Hallottam a rendőröket, ki is néztem az ablakon, láttam, baleset van. A fiam a kertben volt, biciklivel hozta haza a gyümölcsöt, zöldséget – kezd a borzalmas nap elbeszélésébe Horváth Istvánné, a szerencsétlenül járt fiatalember édesanyja. – Aztán kimentem a konyhába, ettem egy kis levest, de közben valami nagyon rossz érzés fogott el és újra az ablakhoz indultam.

– Akkor járt el az autó. Ott volt alatta a fiam... Megismertem... – csuklik el az asszony hangja, majd a legnagyobb fájdalom szakad ki belőle, amikor szinte önmagát marcangolva elmeséli, hogy a rendőrök nem akarták a holttesthez engedni. – „De az én fiam! – kiabáltam –, látni akarom!" A rendőrök azt mondták, ne nézzem meg, rettenetes látvány. De láttam...

A baleset helyszínén fekete szalaggal átkötött fénykép, rengeteg mécses és virág emlékeztet minden arra járót a pénteki balesetre. S talán arra is, hogy soha ne felejtsék el az utakon közlekedők: a pillanatnyi figyelmetlenség is tragédiához vezethet. Az autósok lassítanak, csodálkozva néznek a csillogó celofánba csomagolt virágokra, a fényes nappal is égő mécsesekre. Horváth István hirtelen és megdöbbentő halála megrázta nemcsak családját, barátait és munkatársait, hanem a lakótelepet, sőt, az egész várost. Virágból, gyertyából egyre több van a kereszteződésben – csak keresztből ne legyen több...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Törvényes a Sopron Bank

A Sopron Bank Rt. vezetése visszautasítja a lejáratását célzó híreszteléseket – mondotta dr.… Tovább olvasom