Kisalföld logö

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -1°C | 12°C Még több cikk.

Kedden zárul a nyugdíjasegyetem szemesztere

Az „Erdők, fák és virágok más tájakon" című, a GYIK Rendezvényházban kedden 4-kor kezdődő előadással zárul a Soproni Nyugdíjas- egyetem tavaszi szemesztere.

– Az erdők szintekből állnak, de a szintek száma és benne a fajok összetétele nagyon különböző lehet. A felső szint mindig uralkodó és hivalkodó, ám a gyöngyszem és az érdekességek mindig az alsóbb szinteken húzzák meg magukat – fogalmazott témájáról prof. dr. Sitkei György akadémikus.

Sitkei György okleveles mezőgazdasági gépészmérnök, professor emeritus, az MTA tagja, a Nyugat-magyarországi Egyetem nyugalmazott egyetemi tanára, az agrárműszaki tudomány, az erdészeti és a faipari gépesítés nemzetközileg is ismert, kiemelkedő tudósa és oktatója. Szakmai könyvei mellett több mint száz idegen nyelvű tudományos közlemény fűződik a nevéhez.

Érdeklődése a növényélettani problémák felé is fordult: a Gyakorlati áramlástan című könyvének utolsó fejezetében világviszonylatban is elsőként rendszerezte az élő szervezetekben lejátszódó vízmozgás törvényszerűségeit.

A botanika Sitkei György olyan hobbija, amelyet tudományos szinten és magas színvonalon űz. Nyugdíjaséveit páratlan aktivitás, világjárás jellemzi. Utazásai során nagy értékű, egzotikus faanyagokból készített dísztárgyakat vásárolt. A gyűjteményét az egyetemnek adományozta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyere haza, fiatal!

Ketten egy témáról: Németh Imre (MSZP), kontra Mágel Ágost (Fidesz). Tovább olvasom