Kisalföld logö

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 3°C | 10°C Még több cikk.

Kátyúk és szabálytalankodó autósok Sopronban a Hegy utcában - fotó

Sorozatos nehézségeket okoznak a szabálytalanul parkoló és közlekedő autósok a Hegy utcában, ahol a burkolat állapotával is gondok vannak. A kátyúkra lesz megoldás.
A Hegy utcában közlekedő autósok rendszeresen megszegik a KRESZ szabályait. A „lakó-pihenő övezet" tábla ellenére a megengedett sebességhatárnál gyorsabban mennek és gyakran parkolnak a kapubejárók elé – panaszolta egy ott élő. „Többször alakult ki konfliktus az itt lakók és a szabálytalanul parkoló autósok között.

Emellett az is bosszant, hogy esős időben a kátyúk megtelnek vízzel, ami befolyik a házamhoz, áztatva annak oldalát" – nyilatkozta az évtizedek óta ott élő férfi. Az utcából már többen jelezték a problémákat az önkormányzatnak. A kátyúk foltozgatásával az illetékesek igyekeznek javítani a helyzeten, de a lakók szerint ez csak átmeneti megoldás. Emellett azt is szeretnék elérni, hogy olyan tiltó táblát helyezzenek ki, ami megakadályozza az átmenő forgalmat.
 A lakók szerint a kátyúzás csak átmenetileg oldja meg a problémájukat

A Hegy utcaiak problémájával kapcsolatban a városházán megtudtuk, a burkolat hibáinak javításáról az önkormányzat a tavaszi kátyúzási program keretében gondoskodik. A parkolási szabálytalanságokkal pedig korábban már foglalkoztak. Akkor a lakók kérésére helyezték ki a Megállni tilos! táblát az utca jobb oldalán. A bal oldalon burkolatfestéssel jelölték ki a várakozóhelyeket úgy, hogy a bejáratokat folyamatosan lehessen használni. Az utca jelenleg is lakó-pihenő övezetként működik, azaz oda csupán az ott lakók vagy oda látogatóba érkező gépkocsik, áruszállítók hajthatnak be. Az átmenő forgalom tehát nem megengedett, ezért az önkormányzat további forgalomtechnikai beavatkozást nem tervez.

Ha a szabálytalan parkolások miatt a lakók nem tudják megközelíteni az ingatlanjaikat, végső esetben a rendőrséghez fordulhatnak.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jobbik Sopron: rendszerváltásra van szükség

A Jobbik szerint a helyi cégeket kellene lehetőségekhez juttatni új Lőver uszoda építésénél. Tovább olvasom