Kisalföld logö

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -6°C | 2°C Még több cikk.

Karácsonyfa: Ön kidobta már?

Sopron - Több helyen látni még kidobott fenyőfát Sopronban. Ön mikor szabadul meg a karácsony ékétől? Vízkeresztkor kiteszi a ház elé, vagy még húsvétkor is áhítattal porszívózza a lehullott tűleveleket? Galéria!

Jó néhány kidobott karácsonyfát talált Sopron belvárosában hétfőn a kisalfold.hu. A pompától megfosztott fákra a Várkerületen és a történelmi belváros kapualjaiban bukkantunk. Vízkereszt után sokan megszabadultak a karácsonyfáktól, amik java részét már el is szállította a Sopron Holding vagy az STKH Kft. Azok a fenyők azonban, melyeket a napokban tettek ki tulajdonosaik, még várják sorsukat.

Megtalálja a sajátját? Galéria!

A Sopron Holding a lakótelepeken mobil aprítóval darálja le és szállítja el a fákat. A családi házas övezetekben az STKH Kft. munkatársai szedik össze az ingatlanok elé kihelyezett fákat.

Ön mikor szabadul meg az ünnep legfőbb ékétől? Még az utolsó távozó vendéget megkéri, hogy tegye a kuka mellé? Vagy a gyerekek miatt még húsvétkor is karácsonyfát kerülgetnek? Kiültette már az ideit? Szóljon hozzá!

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. moose 2009. január 23. 11:58
  „szilágyi zsolt: én rátenném a kezem arra a fenyőre. most azért nehogy megöld mert nincs hová ültetni. a mi kertünkben nagyon jó helye lenne.”
 • 21. georgbob 2009. január 21. 10:46
  „Már megbocsáss, de ha tényleg kertész vagy, akkor van fogalmad az alább felsorolt tevékenységekről, ha nem, az a te bajod...Én mindegyiket ismerem és végeztem is (oltáson kívül). Ergo ha ez neked alpári, mocskos, akkor nem tudom miért lennél értelmes....A zöldség szót azért megtaláltad?”
 • 20. kertész 2009. január 21. 09:36
  „georgbob!
  Ez a te stílusod.Hanincs értelmes válasz akkor elő az alpári mocskos szójátékokkal , akkor is te vagy a "győztes".Gondolom nem tőled kell tanulnom olvasni mert azért annyira nem kell lealacsonyodnom.Ezzel befejeztem mert csak olyannal lehet vitatkozni aki értelmes.”
 • 19. georgbob 2009. január 20. 22:57
  „kertész, olvasd a 3.-ik hozzászólást figyelmesen, ha megtaláltad a zöldséget akkor örülj, hogy tudsz még olvasni....”
 • 18. georgbob 2009. január 20. 22:52
  „Kertész... menj kapálni, gyomlálni, oltani. Ez a te szakterületed...Mellesleg csak neked kellett értelmezési síkra vinnem a témát, valószínűleg azért, mert te "szakmai szemmel" olvasol és úgy gondolod, engem, mint növénytanból laikust, fel kell világosítanod a fenyők növekedési ciklusáról. Ne tedd, láttam már facsemetét...”
 • 17. mega 2009. január 20. 21:32
  „" Sötétzöldek kíméljenek "

  Ami a karácsonyfából levezetett erdőirtás = demagógia.

  A műfenyő gyártása szennyezi a környezetet és 200 év alatt sem bomlik le !
  Ébresztő ,ez már a ló túlsó oldala.

  Védjük meg a karfiolt és betiltani a fűnyírást :)))”
 • 16. raffy2 2009. január 20. 20:07
  „én is összedaraboltam a fát,és odaadtam olyannak aki el tudja tüzelni.de volt mát olyan fánk is ami gyökeres volt,és kiültettük a kertbe,ami azóta is szépen fejlődik.én nem vagyok híve a műfenyőnek.”
 • 15. soproni 2009. január 20. 14:36
  „A mi fánk még soha nem végezte az utcán,mert metszőollóval szétkaszabolom,zsákokba dugom és vagy a szomszédom,vagy az Anyukám eltűzeli.Van akinél még húsvétkor is áll a fa,amit én feleslegesnek tartok,hisz a Karácsony egyik szimbóluma ,pont ezért nem értem,hogy az ünnepek elmúltával miért ragaszkodnak olyan sokan hozzá.Mindig is szerettem volna gyökeres fát,csak az a gond,hogy tavaszig azt nem lehet kiültetni a kertbe és addig csak a helyet foglalná a lakásban.”
 • 14. Szilágyi_Zsolt 2009. január 20. 13:45
  „Semmiféle műfenyővel nem lehet pótolni a lakásba december 24-én frissen behozott fenyő üde illatát, azt a lélekemlő, magasra nyúlt, sudár formát, azt a gyönyörű zöld színt és a tűlevelek bökdösése okozta apró piros hólyagokat és viszketést. ;)
  Mi január végéig meghagyjuk. Gyökeres fa, ezért (ha beállításkor meg van öntözve és épen maradtak a hajszálgyökerei) egy jó hónapig nemigen hullatja a leveleit. Mire elkezdi, addigra lassan úgyis eljön az ideje, hogy lebontsuk és kivigyük. Vissza is lehetne még ültetni, de már nincs hozzá hely a kertünkben, úgyhogy sajnos el kell darabolni és megy a kazánba. De amíg bent van, addig él és virul.”
 • 13. Discoboy 2009. január 20. 13:38
  „Nekünk már 4 éve ugyanaz a műfenyőnk van. Semmi baja,csak előveszem a kispadlásról aztán kinyitom mint egy esernyőt.Tudjátok ki költ karácsonyfára. Minek? A karácsony sajnos már másról nem szól csak a pénzköltésről.”
 • 12. kertész 2009. január 20. 13:15
  „georgbob!
  Azt szöveget amit már magyarázni kell, az annyit is ér.A párhuzamosságot a zöldség és fenyő között egydül te vontál, elkell olvasni a 4. hozzászólást, ami te írtál,mert más nem írt a zöldségről. A világos fogalamzás ingyenes.”
 • 11. georgbob 2009. január 20. 12:49
  „Az első nem érdekel...
  A második igaz, de ez nem magyarázat...”
 • 10. patriot 2009. január 20. 12:02
  „georgbob!

  hagyjuk!
  Kabóca első két mondatában benne van minden!”
 • 9. georgbob 2009. január 20. 11:45
  „Kedves kertész..Ha olvasnád rendesen a hozzászólásokat, akkor nem írnál nekem zöldségeket...Olvass a sorok között, értelmezd és rájössz, hogy mit szerettem volna mondani. Ok, segítek: mivel vki párhuzamot vont a zöldség és a fenyő között, rávilágítottam arra hogy ezek "merőlegesek egymásra". Kedves patriot meg gyönyörködhet a szanaszét dobált, kötelességét megtevő,így már szemétnek minősülő fenyővel...”
 • 8. kertész 2009. január 20. 11:18
  „georgbob! Remélem te nem eszel zöldséget, gyümölcsöt mert az pusztítás.Egyébként mutasd meg hogyan lehet egy év altt karácsonyfát nevelni példáúl egy tíz centiméteres csemetéből.Gondolom még nem hallottál a fenyőfák termesztéséről,mert nem írnál ilyeneket.”
 • 7. patriot 2009. január 20. 11:17
  „..hát nem tudom megérteni mi ennyire bonyolult?
  Kabóca,Te érted?”
 • 6. Kabóca 2009. január 20. 11:11
  „Aki élő, magyar fenyőt vásárol, az munkát, s jövedelmet biztosít a magyar termesztőnek és kereskedőnek.
  Komposztálva természetes anyagként újra hasznosul.
  Aki teheti, gyökereset vegyen és tavasszal ültesse ki a kertbe.
  A műfenyő a guminővel van egy kategóriában.”
 • 5. georgbob 2009. január 20. 11:03
  „Ja, arról a sok idiótáról ne is beszéljünk aki nem veszi,hanem természetesen felhatalmazva érezvén az ünnepi szügségletektől, lopja...”
 • 4. georgbob 2009. január 20. 11:01
  „Kedves patriot...igazad van, ez nem pusztítás. A fenyő ugyanúgy nő mint a zöldség, 1 éven belül szüretelhető és a helyén a következő évben új nő. Ne légy demagóg, attól hogy erre a bizonyos ünnepi igényre termesztik attól még pusztítás...tudod mi nem az? Ha olyat veszel, ami a szeretet ünnepe után is élve marad...”
 • 3. patriot 2009. január 20. 10:44
  „georgbob!

  Semekkora pusztítást nem végeznek az emberek! Mivel ezek kimondottan erre a célra telepített fenyők,és a pótlásuk folyamatos.Sőt kimondottan erre a célra végeznek telepítéseket számos helyen!
  Ennyi erővel zöldség féléket sem szabadna enni,mert így meg napi szinten pusztítva van a zöld természet.”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iván: Kiégett egy családi ház, több milliós kár

Iván - Több millió forintos kár keletkezett egy iváni családi házban, miután hétfőn hajnalban… Tovább olvasom