Kisalföld logö

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek -1°C | 12°C Még több cikk.

Kapitányi felkérés, főtitkári megbízás

Nagy György, a mosonmagyaróvári Delta SE elnöke lett a Magyar Cselgáncs Szövetség főtitkára.

 A sportvezetőt elsöprő fölénnyel választották meg. Először női szövetségi kapitánynak kérték fel. A legnagyobb problémát a pénztelenség jelenti.
Hatalmas megtiszteltetés érte Nagy Györgyöt, a hét szakosztályt tömörítő mosonmagyaróvári Delta SE elnökét. A legutóbbi elnökségi ülésen ugyanis megválasztották a Magyar Cselgáncs Szövetség főtitkárává. A 14 elnökségi tag elsöprő fölénnyel szavazott bizalmat a sportvezetőnek. Csupán egy ember szavazott ellene, saját magának pedig a szabályok értelmében tartózkodnia kellett.

A szövetség újdonsült főtitkára a Kisalföld érdeklődésére elmondta: az első megkereséskor a női válogatott szövetségi kapitányának kérték fel. Végül ezt a tisztséget Csák József vállalta el. A legnagyobb problémát – mint nagyon sok helyen – a pénztelenség jelenti és sajnos leginkább a női vonalon az eredmények is elmaradnak, ezeken igyekeznek változtatni. A jövőre nézve biztató, hogy az utánpótláskorú versenyzők nagyon jó eredményeket produkálnak.

A 49 esztendős Nagy György a főtitkári kinevezéssel elért a szakma csúcsára. Korábban a Testnevelési Egyetemen szerzett dzsúdószakedzői diplomát,  középiskolai tanárként, közoktatási vezetőként és a pedagógiai intézet szaktanácsadójaként szerzett tapasztalatokat. Négy évig dolgozott a városi sportiskola igazgatójaként. A cselgánccsal 1981 óta foglalkozik, de otthonosan mozog a birkózás területén is. Tanítványai közé tartozik például Sastin Marianna, aki a legutóbbi birkózó-világbajnokságon ezüstérmet szerzett. Tíz éve az észak-dunántúli régió elnöke, most pedig már országos főtitkárként is szolgálja a megyei cselgáncséletet. Nem mellékesen hatdanos mester.

Nagy György hivatalosan december elsejétől tekinthető a Magyar Cselgáncs Szövetség főtitkárának, a megbízatása határozatlan időre szól.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pilis-Invest: még tart a nyomozás

A látszat ellenére „mozgásban van" a Pilis-ügy, de messze még a vége. Ezt erősítette meg dr. Szekeres Csaba, a károsultak egy részének ügyvédje és Ódor Péter, a Budapesti Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi főosztályának vezetője is. A hitelezők azonban türelmetlenek, 2004. március elsején függesztette fel a Pilis-Invest a kifizetéseket. Tovább olvasom