Kisalföld logö

2019. 05. 24. péntek - Eszter, Eliza Még több cikk.

Kap rendőrt Sopron, ha szükség lesz rá

Sopron - A tavaly januári háromszázról közel kétszázra csökken a soproni rendőrség létszáma idén. Pénzügyi gondokkal nem kell szembenézniük, s a kapitányság elhelyezésére is új elképzelés született.
Dr. Szabadfi Árpád dandártábornok is részt vett a soproni kapitányság keddi állománygyűlésén. A megyei rendőrfőkapitány érdeklődésünkre elmondta: amikor a soproni rendőrség állománya az átvett határőrökkel együtt háromszázra növekedett, azt mindig is ideiglenes létszámnak kellett tekinteni. Sopron közbiztonsága jó, ezért 190–198 státust hagytak meg Sopronnak. Amennyiben a bűnügyi helyzet megkívánja, rugalmas munkaszervezéssel más kapitányságokról küldenek erőket.

Kérdésünkre, mi módon pótolja a megyei főkapitányság a soproni rendőrségi alapítványnál kieső önkormányzati tízmillió forintot, a főkapitány részletezte: a soproniaknak rendelkezésre fognak állni azok a pluszforrások, amelyek a feladatok ellátásához szükségesek. A szolgálatszervezéskor pedig törekednek a minél kevesebb túlórára, hiszen ezt korábban – zömében – alapítványi pénzből állták.

Dr. Szabadfi Árpád megyei rendőrfőkapitány
Dr. Szabadfi Árpád megyei rendőrfőkapitány

– A soproni kapitányság jelenlegi anyagi ellátottsága a normális és szakszerű működéshez biztosított – hangsúlyozta Dr. Szabadfi Árpád, aki elmondta: terveik között szerepel egy új, XXI. századi színvonalú kapitányság létrehozása a Táncsics utcai laktanya területén. Erre önállóan elkülönített keret nincs: a laktanyai ingatlan nagyobb részét értékesítenék, ebből állnák a költségeket.

Olvasóink írták

 • 18. istván51 2009. március 07. 09:18
  „Egysoproni

  tudod ne itélj hogy ne itéljhessenek!!Én soha nem irtam hogy megszabad verni a tanárokat ,eü.dolgozokat.Hogy arendszer idáig fajult az más dolog.Énnekem még adott a tanár pofont meg kőrmőst az iskolában,és ha panaszkodni mertem othon,apám/isten nyugosztalja/még rátett egy lapáttal.A mai helyzetben probáljameg valamelyik megy az anyuka azonnal.Majd ha a biroságok ugy kezelnék ezeket az eseteket ahogy annak kellene majd tán máslenne a helyzet.”
 • 17. Egysoproni 2009. március 07. 00:10
  „16. istván51!
  Értem én mit mondasz, de tudod, negyven egynéhány éves életerős fiatalemberek 130 - 160 ezres nyugdíjjal nyugdíjas bérlettel utaznak csak azért mert rendőr volt és sokukat valós vagy vélt egészségügyi problémák miatt nyugdíjaztak! Nekem is fáj a derekam, mikor mehetek el nyugdíjba 130 - 160 ezerért?! Mindegy, egy a lényeg! Ebban az országban csak a fegyveres testületek munkája valami a Te szemedben míg a többiek nem végeznek felelősségteljes munkát (az a másfél 2 millió ember aki még dolgozik) Ezért megszabad verni a tanárokat, eü dolgozót, stb...
  Tudod én felülvizsgálnám a nyugdíjas utazás rendszerét is. Ne utazhasson olcsóbban vagy (65 év felett) az a nyugdíjas akinek a havi nyugdíja (és esetleges jövedelme) meghaladja a 70 ezer Ftot! Ők igenis fizessenek teljesárú menetdíjat! Tudod ismerek olyan őrnagyot (nem feltétlenűl rendőr) akinek a nyugdíjkorhatárig még van 6 - 7 éve (3 éve nyugdíjban van már) és jelen pillanatban a havi nyugdíja 235 ezer egynéhányszáz Ft! Tőlem havi szinten levonnak átlag 14 ezer Ftnyi nyugdíjjárulékot. Számold ki, hogy csak ennek az 1 embernek a nyugdíját (aki még fizethetne adót, tb-t 6 - 7 évig) kb. 16 átlagfizetésű ember adja össze a havi nyugdíját plusz ha vonatra vagy buszra száll akkor nyugdíjas jeggyel utazik... Még 1 valami! amit előző mondatomban írtam, hogy kb 16 ember adja össze a nyugdíját ennek az 1 embernek et csak abban az esetben érvényes ha az a bizonyos 16 ember nem nyugdíjpénztár tag mert ez esetben biza csak 0,5% megy az államnak (amiből a nyugdíjat fedezi) és 8% megy az adott nyugdíjpénztár számlájára.”
 • 16. istván51 2009. március 06. 07:27
  „TancsKaszabell !

  Nemszeretnék itt leragadni,de engedj meg egy megjegyzést amelett hogy igazad is lehet.A rendészeti szakkőzépiskolák 2001-ben indultak ha jol emlékszem most 2009-et irunk aki akkor beirotkozott 14 évesen az jelenleg 22-23/milyen korosztály/ezen az alapon 17 év mulva mehet nyugdilyba.tehét jelenleg egysem nyigdijas.Más a helyzet a Határőrségtől nyugdilyba ment Katonákkal.Azok akik őrsőn szolgáltak/hivatásosként/ elsőlépcsős alakulat,ha jol emlékszem minden harmadik év után kaptak egyet ajándékba.itt már elképzelhető,de 1990-ig bekelett tőlteni az 50 évet.Azok akik kiképzésen voltak hivatásosok nekik meg 5-év szolgálat utánn járt ez a lehetőség de csak 1990-utántol,és nem visszamenőleg.De belépett a 25 éves szolgálat.és igy sokan "fiatal gyerekek"elmentek nyugdilyba kik még igazán dolgozhattak volna.
  Egysoproni!!!nemszeretnék vitatkozni.azok akik 2000 előtt mentek nyugdilyba azoknak nincs ekkora nyugdilyuk.2000 utánn 40%bérrendezés volt azok kőzőtt elképzelhetö.Mig aktivak voltak 50% utaztak vasuton helyi bérletet meg a város ajándékozta nekik.Nyugdilyasként meg vehetnek jegyet meg bérletet nyugdilyas áron mint bármely nyugdilyas.”
 • 15. Egysoproni 2009. március 05. 21:55
  „11. istván51!
  6x45 perc? Igen , talán igazad van! És akkor ez feljogosít bárkit, hogy elverje? Dolgozatjavítás otthon, tantestületi ülések, stb...
  Ugye szerinted a rendőr egyfolytában kint van az utcán!? Neki soha nincs ugymond munkaundora a rendőr éjjel 3-kor is dolgozik, soha nem pihen. Igem szoliteljesítés közben lelőhetik, stb... a tanárt meg megverhetik. Mellesleg elárulom, hogy a tanár, eü dolgozó, rendőr is ugyan úgy vehet olcsóbban autót. Tudod a tanár, rendőr, eü dolgozó munka közben ugyan úgy közfeladatot ellátó személynek minősül. Tudod a fegyveres testületek tagjai aktív dolgozóként is és azután is ingyen utaznak ha jóltudom a 130 - 160 ezres nyugdíj mellett 40 egynéhány évesen.”
 • 14. Intel 2009. március 05. 21:18
  „Tancs ez ellen már készül egy javaslat...”
 • 13. TancsKaszabell 2009. március 05. 20:45
  „A következőképpen lehet.
  Ált.isk.befejezésekor 14 éves
  Rend,szközép.isk 18 éves 4 év munkaviszony
  Renörtiszti fkiskola 22 éves 4 év munkaviszony
  Rendőri szolgálat 39 éves 17 év munkaviszony = 25 év szolg.viszony és elment nyugdíjba!
  Nos így lehet.”
 • 12. istván51 2009. március 05. 20:25
  „Egysoproni!

  Neharagudj de eztmég elfelejtettem,szerinted bárkit felvesznek rendőrnek 15vagy17 évesen.Mert ha az általad irt 40 vagy 42-böl kivonok 25-őt nálam 15 vagy 17 jőn ki.”
 • 11. istván51 2009. március 05. 17:43
  „Igazad van nem vette hanem vásároltatta.Igaz nem tőle hanem a fiátol.Hogy legkőzelebb kit választunk az más kérdés.Szerintem akkor is a Fodor lessz.Most azért szavazták be az egyetemisták hogy hátha jobb lessz az egyetemnek ,most meg azért fogják hogy ne menjen vissza.

  Egysoproni

  Minden tiszteletem a tanároké ,de én is szeretnék napi hat orát dolgozni/bocsi rosszul mondtam 6*45 percet/,mint kőzalkalmazott 20% -kal olcsobban autot venni stb.Az hogy fenyegetik a tanérokat azt meg szerintem lehet kőszőnni annak a sziven melengetett biroi gyakorlatnak hogy a büntetések csak ejnye ejnye kategoriába esnek
  Akiket az imént felsoroltál azok "nem végeznek termelö munkát"nem átilanak elő ternúméket".tehát az adojuk csak költségvetési fejezet eggyik zsebből átteszi a másikba.”
 • 10. TancsKaszabell 2009. március 05. 09:17
  „A kétségeim úgy vélem indokoltak,mármint azért mert hogy a főkapitány úr mit tekint eminens érdeknek azt
  szerintem mi soproni lakosok vitatnánk.És akkor ez csak bűvészkedés a számokkal.A soproni rendőrségnek
  elsősorban a város és környékének biztonságát kell szavatolni!!Minden más csak ezután következhet!
  Ez alól legfeljebb egy katasztrófahelyzet,vagy Isten ne adja rendkívüli állapot adhat felmentést,ezek írhatják felül a prioritást.
  Örülök,hogy Ön szerint Sopron közbiztonsága jó.Nem kívánunk ebben romlást tapasztalni.
  Tehát kedves főkapitány úr,ha van felesleges rendőri állomány GYŐRBEN,akkor szíveskedjen azokat mozgósítani.”
 • 9. jockey 2009. március 04. 23:26
  „7. istván51

  Téged valaki becsapott! Az autókat nem Walter vette, hanem tőle vette az önkormányzat a mi pénzünkből. Ez azért némi különbség, nem? Ha most Fodor venne a mi pénzünkből autókat a rendőrségnek, akkor mindenki azt kiabálná, szórja a pénzt. Egyébként van elég autója a rendőrségnek, inkább üzemanyag kellene bele. Talán legközelebb egy benzinkúttulajdonost kellene polgármesternek választani.

  6. Intel

  Nem teljesen értem, mi az összefüggés az általam és az általad írtak között. Egyébként aki engem akar kitrabolni, kösse fel a gatáyját. A gyermekeimet a kábítószertől nem féltem, mert van eszük, normális nevelést kapnak és épeszű emberek társaságában forgolódnak. Anyukámat valóban leüthetik, de az illetőnek Isten irgalmazzon, mert én nem fogok!”
 • 8. Egysoproni 2009. március 04. 23:24
  „7. istván51!
  Szerinted az normális dolog, hogy 25 év után 130 - 160 ezer Ftal 40 - 42 évesen nyugdíjba mennek olyan emberek akik még vagy 20 évig fizethetnének adót, tb-t az országnak?! Más nem talpal, csak a rendőr, (anno határőr) BV-s?! A fegyveres testületek tagjai ingyen utaznak ,100%-os táppénz, 25 év után nyugdíj, stb... Más szakmákban is van felelősség és messze nincs ennyi kedvezmény és negyven egynéhány évesen nyugdíj. Pl.: a tanárok akiket ujabban nap mint nem megvernek mikor mehetnek nyugdíjba és mennyit kapnak? Kockáztatják a testi épségüket azért, hogy a gyermekeidet tanítsák! Akik egészségügyben dolgoznak és ne adja Isten, de ha úgy van és az életedért küzdenek mikor mehetnek nyugdíjba és menyit kapnak? Na és sok esetben a saját egészségüket kockáztatják annak érdekében, hogy meggyógyulj! Erre ugye te sem gondolsz!?”
 • 7. istván51 2009. március 04. 21:56
  „jockey

  a Biznisz nem az auto eladásban van !!! Hanem a szervizben.Azok az autok nullával jöttek abbol a kereskedőnek nincs haszna.Amiota Fodor a polg mester azota hány auto jőtt mit ő vásárolt a rendőrségnek?

  Egysoproni !

  Akkor menjél te ki az utcára/persze nem tüntetni/ hanem talpalni napi 8 orát,és türni a teféléid beszolásait.Mert ha vmi tőrténik tevagy az első ki rendőrért kiált”
 • 6. Intel 2009. március 04. 19:49
  „jockey

  Ha Téged rabolnak ki, ha a te anyukádat ütik le az útcán, vagy ha a te gyerekedet szoktassák rá a kábítószerre, akkor is a múltba akarsz kutakodni, hogy ki a felelős érte?”
 • 5. jockey 2009. március 04. 18:38
  „3. Intel

  Én azt hallottam, hogy Walter a saját autókereskedésétől megvásároltatta az önkormányzattal az autókat és azt adták a rendőrségnek. Ha ez így volt - márpedig igen - akkor Fodortól hasonlót nem várhatunk, mert neki sajna nincsen autókerekedése.

  Egyébként meg minek új rendőrség? Ha 190-en lesznek, elférnek az eddigi helyen is, nem? Ha már egyszer válság van, nem kellene szórni a pénzt felesleges dolgokra.

  Inkább arról beszélt volna Szabadfi úr, mi lesz azokkal, akik jelenleg még itt dolgoznak ugyan, de a 190 főbe nem férnek bele!”
 • 4. Intel 2009. március 04. 18:19
  „Régóta hangoztatom, hogy kell egy normális épület, mint Kapuváron.

  A probléma csak az, hogy hiába akarnak ingatlant értékesíteni, mert egyenlőre senki sem fog venni, mivel nincs kereslet rá, a bankok nem adnak projekt hiteleket.
  Tehát ha csak az ingatlan eladása után épülhet új rendőrség, akkor az nem az elkövetkező 1-2évbe fog megvalósulni...

  Reméljük, hogy mihamarabb méltó helyre kerülhetnek a rend őrei!”
 • 3. Intel 2009. március 04. 18:15
  „Ez nevetséges, hogy elég rendőr van itt...
  Mindenki érzi, hogy a köz biztonság Sopronba se jó...

  Mindenki tudja, hogy egyes középiskolákban a drogot is beviszik, és ott árulják.
  Hétvégén a szórakozóhelyeken megint csak megtalálható...
  Pár Sztojka féle embert is lehet látni vélni...
  A közlekedési morál nem megfelelő, ittas vezetést szintén látni...

  Akkor miről beszélünk?

  Miről beszélünk akkor ha az alapítványba az Önkormányzat nem tesz pénzt, mikor igen is szüksége van a Soproni Rendőrségnek a plusz forrásokra!
  Walter időszakban voltak autók, benzin kártya, ma már semmi nincs belőle...
  Közbe Fodor megint csak nem mondja azt, hogy állj, adunk plusz forrást, és követeljük a létszám megemelését!
  Miért nem áll ki a polgár mester?”
 • 2. Egysoproni 2009. március 04. 18:13
  „A mostani szabályok értelmében a fegyveres és rendészeti szervek dolgozói 25 éves munkaszolgálat után, akár negyvenévesen is befejezhetik a munkát, a nyugdíjazással pedig többet kapnak, mintha tovább szolgálnának, mivel nekik kedvezőbb a nyugdíjszámításuk, mint másoknak - ezért sem véletlen, hogy a 45 ezer fős rendőrségen mindössze 350 rendőr életkora haladja meg az ötben évet. Ma egy rendőr átlagosan 131 ezer forint nyugdíjat kap. Részben ezért nincs elég rendőr sem Sopronban sem más településen az országban! Olnyan törvények kellenének, hogy ne mehessenek el nyugdíjba ily korán vagy ha már elmegy nyugdíjba akkor ne kapjon 20 - 25 ezernél többet! Jah, stresszes a munkájuk? A tanároké nem az? Az egészségügyi dolgozóké nem az és még hadd ne soroljak néhány stresszes foglalkozást...”
 • 1. ASHER 2009. március 04. 18:06
  „addig meg csak duzzogjon!!!!!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iván: Kocsmai betörés volt, a cigányozás nem biztos

Iván - "Meghaltok ti büdös cigányok!" - ezt kiabálta valaki egy piros kocsiból vasárnap Iván utcáin,… Tovább olvasom