Kisalföld logö

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -6°C | 1°C Még több cikk.

Kánikulai hétvége: ezrek keresték fel a vízpartot

A kánikulában ezreket vonzottak a soproni és környéki strandok. Ugyanakkor a mentők dolga is közel a kétszeresére növekedett.

Az elmúlt hétvégén ízelítőt kaptunk a forró nyárból: Sopronban és környékén a hőmérő higanyszála 30 fok fölé kúszott. Vadász Vilmos meteorológus érdeklődésünkre elmondta: Sopronban 32,7, Kapuváron 32,8 Celsius-fok volt a maximum-hőmérséklet. ˝Szombaton mindenütt az országban rekordközeli fokokat mértek. Vasárnap már enyhült a forróság, a hét elejétől pedig változékonyabb időjárásra számíthatunk˝ – tette hozzá.

A soproni és környéki strandok forgalma – főként szombaton – jócskán megnövekedett az egy héttel ezelőttihez képest. Varga Tibortól, a soproni fürdőüzemmérnökség vezetőjétől megtudtuk, a Lövér fürdőben a korábbi hétvégi háromszázzal szemben pénteken már ezernégyszázan, szombaton pedig ezerhatszázan kerestek felüdülést. Szombaton a Fertő tóra hatszáznyolcvanan, a Tómalomra hatszázan látogattak ki, s a vasárnapi forgalom is hasonló tendenciát mutatott.

A soproni strandokon a szombati volt az év eddigi legerősebb napja.
A soproni strandokon a szombati volt az év eddigi legerősebb napja.

– Az esztendő legerősebb napja volt a szombati, ekkor ezerhuszonegyen váltottak belépőt a hegykői fürdőbe – közölte Radovics Tibor üzemeltetési vezető. Megemlítette, hogy az esős időszak májusban legalább huszonöt százalékos visszaesést okozott a látogatottságban.


Megduplázódott a mentők forgalma is

Sopronban és környékén a mentőknek is sok munkát adott a rekkenő hőség. A mentőszolgálattól kapott információ szerint a soproni térségből naponta húsz-harminc hívás érkezik rosszullétek miatt. Ez a szám az elmúlt hétvégén közel száz százalékkal megemelkedett. Főként a szív- és érrendszeri megbetegedésben szenvedők viselték rosszul a nagy hőséget, de tizenéveseket is szállítottak napszúrás gyanújával a kórházba.

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. Sophia 2010. június 17. 22:08
  „Én pl azért viszem át a pénzemet a labancokhoz mert az osztrák strand a házunkhoz közelebb van mint a soproni uszi.”
 • 20. szasza6 2010. június 17. 09:28
  „Miért átvisszük a pénzünket az osztrákokhoz? Miért ott költjük? Ha már ott tartunk, hogy micsoda kánikula van, meg fúú a klímaváltozás, meg sportlehetőség hiánya?! Ott a kerékpár, környezetbarát, és megmozgatja a testet is.”
 • 19. mindigatutit 2010. június 16. 09:07
  „18-as
  ha nem lenne ez ,ha nem lenne az ,ha az anyósomnak kerekei lettek volna ő lett volna a villamos.egyébként azt hiszem ,hogy mi is nagyon sok pénz ott hagy(t)unk a sógoroknál.szerintem jóval többet,mint az osztrákok.csak azt tudnám,hogy miért kell elájulni pl.a deutschkreuzi fürdőtől”
 • 18. modernsopron 2010. június 16. 09:01
  „ez így van, máris!
  miért maradjam egy gagyi, régimodi fürdöben, gyenge sport és büfé-kinálattal, ha úgyan annyi pénzemre deutschkreutzban, siegendorfban, a szép osztrák fertö-tavi strandokban vagy schattendorfban (a legújabb trendi strand a soproniaknak) sokkal többet kapom a pénzémre? és föleg tiszta környezetet és jó szólgáltatások?!
  ez a politikusoknak a feladata, hogy itt nálunk is színvonalos fürdöhelyek hozzanak létre és ne mindig az osztrákoknál keresnek a híbát! ha nem lenne osztrák vásárlóerö sopronban, még rosszab állapotban lennének a város pénzügyei! mikor lesz vége ennek a soproni magyar-osztrák harcnak ?
  undorító!”
 • 17. Filtec 2010. június 15. 23:06
  „ 
   
   
  Persze, hogy nincs pénz, hisz az ellopott réz pótlására is sokat kell költeni.

  Apropó!
  Elkapták a SÜNök a színesfém tolvajokat? (vagyis színes fémtolvajokat?)

   
   
   
   
   
   ”
 • 16. máris 2010. június 15. 17:26
  „HIÁBA KERÜLT OLYAN SOKBA A FELÚJÍTÁS, HA MÉG SOKMINDEN HIÁNYZIK AHHOZ, HOGY UTOLÉRJÜK AZ OSZTRÁK SZINVONALAT! A PÉNZÉÉRT, AKI MEGTEHET, A JOBBAT, ÉS SZEBBET VÁLASZTJA! SEMMI KÖZE ENNEK A SOPRON RAGASZKODÁSÁHOZ!”
 • 15. beleptem 2010. június 15. 11:45
  „Igen, én is sajnálom, hogy megszüntették, bár a 440 ft nem sok, de egy óra úszásért már az.
  Szívesebben fizetnék kevesebbet, a maradékot meg elkölteném egy hideg sörre a büfében.”
 • 14. Spectrasoul 2010. június 15. 11:03
  „az 1200ft-os jegyár több mint pofátlanság. még ha nem nem is nézzük azt, hogy Siegendorf vagy más ausztriai strand belépője 2 euró és hozzá milyen látvány tárul... Nem hiába mennek ki még akár biciklivel is ki ekkora hőségbe a fiatalok/idősebbek...”
 • 13. mindigatutit 2010. június 15. 09:28
  „mit fikázódik itt mindenki.De addig nem jutunk el,ha itt költjük a pénzünket és nem aq labancoknál akkor lehet ,hogy sokkal több és jobb felújítás lenne”
 • 12. miracle 2010. június 15. 09:22
  „zazuska
  Aki megnézi előtte a nyitvatartást, az nem lepődik meg.”
 • 11. zazuska 2010. június 15. 08:23
  „Mi voltunk hétvégén a lányaimmal, de egy kisség megdöbbentem, amikor 18.50-kor bemondták, hogy a medencék zárnak. Nagyon sokan voltak vendégek és szerintem az uszoda nincs abban a helyzetben, hogy 7 órakor zárja a medencéket. Az árak pedig nem reálisak a nyitvatartással.
  Csak példa: a dunaújvárosi élményfürdő este 9-ig tart nyitva a nyári időszakban.”
 • 10. Gabika22 2010. június 15. 07:24
  „Dehogynem modernsopron!
  Tegnap voltam a pozsonyi úti gumiszervízbe.. hallod mint egy "mittudomén". Amíg csinálták az autóm, kv-t kaptam, hideg szódavizet, udvarias emberkékkel beszélgettem. Ja és spóroltam egy ezrest.. Tetszik...”
 • 9. modernsopron 2010. június 14. 22:44
  „ez komolyan a fö hír a mai napnak ?!?
  többet nem történik ebben a kis városias faluban, vagy csak a kisalföld nem foglalkozik vele ?”
 • 8. ödenbürger 2010. június 14. 22:38
  „a löver-fürdöben miért nem lehet felmenni a régi, 30-as években épült toronyra? nagyon szép lehetne, mint terasz. és még mindig hiányoznak a korszerü elemeket, és az anyagok amelyek használták a felújításra nagyon olcsók ! így valószínüleg 5 év múlva megint kell felújítani....
  így nem csódálkozom, hogy a soproniaknak a többsége még mindig töltik a szomszédos burgenlandi strandok, fördök.... az ember többet kap a pénzért, az biztos.”
 • 7. miria 2010. június 14. 22:22
  „Tomalmon miért szüntették meg az esti uszojegyet ? Sokan lejöttek munka után egyet uszni . Most 100ft-tal olcsobb 4 ora után a jegy az egész naposnál , az elég drága , 440 ft .”
 • 6. Eüdolgozó 2010. június 14. 21:09
  „Schattendorfi strandra mennyi a belépő tudja valaki?”
 • 5. pulci 2010. június 14. 20:17
  „Én deutschkreutzban voltam pénteken ott is sokan voltak.
  Sajnálattal vettem tudomásul, hogy idén nem csináltak semmit lővér usziban pedig néhány kisebb változtatással mint pl. egy normális röpi pálya, vagy homokos focipályával nem csak a gyerekek éreznék jól magukat hanem az idősebb korosztály is.
  Így nekünk marad továbbra is siegen-schattendorf, deutschkreutz ahol lehet normálisan sportolni is.”
 • 4. Gabika22 2010. június 14. 19:54
  „Mi Hegykőn voltunk! Nagyon jó volt!”
 • 3. Filtec 2010. június 14. 18:50
  „ 
   
   
  És akkor hányan voltunk osztrák uszodákban?
  Rengeteg H-s rendszámú autó volt a parkirozóban.”
 • 2. miracle 2010. június 14. 15:02
  „Természetesen mindenki nagy ívben tojt az UV-ra, így nem csoda a nagy mentős forgalom.”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megalakult a Sopron Háza Tája Szövetkezet

Zöld utat kapott a cégbíróságtól annak a soproni szövetkezetnek a munkája, amely a térség termelőit,… Tovább olvasom