Kisalföld logö

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -6°C | 1°C Még több cikk.

Kalmár: Kit szolgál a polgármester?

Sopron - Saját frakciójának tagjával nyolcmillió forintért alakíttatta ki a körforgalmak öntözőrendszerét a városvezetés – fogalmazott Kalmár István (MSZP), aki hozzátette ez nem tisztességes.
– Tisztességet említett kampányában a polgármester, de közbeszerzés nélkül saját frakciójának tagjától nyolcmilliós munkát megrendelni véleményünk szerint nem tisztességes – fogalmazott Kalmár István (MSZP) szerdai sajtótájékoztatóján. A képviselő kifogásolta, hogy Fodor Tamás polgármester a Fidesz-frakció tagjától, Kocsis Jánostól rendelte meg hat városi körforgalom öntözőrendszerének kialakítását, egyenként 1,2 millió forintért.

– Nem szakmailag kérdőjelezzük meg a rendszerek kialakításának költségét, hanem etikailag azt, hogy más vállalkozóknak nem adtak lehetőséget – tette hozzá Kalmár István. – Kit szolgál a polgármester? Mert ilyen módon nem a soproniakat. Sokkal inkább frak-
ciójának tagjait.

Kalmár István frakciója nevében elmondta, szeretnék, ha a város és a holding közbeszerzéseit nyilvánossá és a soproniak számára visszakereshetőkké tennék.

A szocialista politikusok felvetésére a holdingtól a következő választ kaptuk: „A holding ebben az esetben is több ajánlatot kért be, és mindig a város és a holding számára legkedvezőbb ajánlattevővel köt szerződést. Így történt ez akkor is, amikor a holding 2007-ben egy soproni székhelyű bank 300 millió forintnyi esedékes hitelének kiváltására kért árajánlatot a helyi bankoktól és a beérkezett ajánlatok alapján a legkedvezőbbet (legolcsóbbat) választotta. A nyertes bank fiókvezetője történetesen a szocialista frakció önkormányzati képviselője, akinek a politikai ambíciói természetesen nem játszottak szerepet a hitelajánlat elbírálásakor."

Olvasóink írták

39 hozzászólás
12
 • 39. joco1 2008. június 16. 05:51
  „Kérdésre(kit szolgál) a válasz: elsösorban az öt irányito/mozgato bábosokat, az arcusi párost.Máshol már irtam a régi rendszer azért volt "jobb", mivel ott egy "politikus" kb 20-25 év alatt "bratyizott"/lopott össze annyit mint a mostaniak, mivel most általában csak 4 éve van a "bratyizásra"/lopásra. Sajnos ez mind a jobb mind a bal oldalra jellemző.Megj: ezek a sorok, de föleg az első rész a véleményemet tükrözi és remélem, hogy "oszt,jonapot"”
 • 38. Hitetlenkedő 2008. június 15. 11:07
  „Fororka az MSZP-t szolgálja, de a FIDESZ malmára hajtja a vizet.
  remélem nem sokáig..”
 • 37. Didi 2008. június 15. 08:38
  „36.-hoz

  Most hol van a nagy Göbl Gabi tölcsérrel a kezében, vajon miért nem kiabálja, hogy mondjon le?”
 • 36. Húség Városa 2008. június 14. 22:22
  „Ez a Polgár "mester" a focicspatunk lehetőségét, feláldozza a főnöke, falusi csapatának( Felcsut), a zsiros üzleteket a párt-társainak Egy ilyen ember irányítja a várost, és tanítja az ifjuságot. Hát azt hiszem nem ezt akartuk, akarjuk. Talán Ilyenkor azt szokták mondani, "jobb" helyeken, MONDJON LE!”
 • 35. Soproni Polgár 2008. június 13. 17:07
  „egy igazi soproni!

  Nem tudom, biztos van Kalmár bratyizó - de tapasztalataim szerint van, Fodor bratyizó, meg Simon bratyizó, meg Abdai bratyizó de még Komornoki bratyizó is!

  A LÉNYEGET NÉZVE - KÉT OLDAL TOTÁL EGYFORMA - AZ EGYIK KUTYA, A MÁSIK MEG EB!”
 • 34. Soproni Polgár 2008. június 13. 17:04
  „danii!!!!!!!!!

  EYG DEMOKRÁCIÁBAN NEM LÉTEZIK PSSZT!!-MÉG HA NEM IS TETSZIK VALAMI, AMIT VALAKI MOND!

  MÉG NEKED SEM PSSZT! - PEDIG ELÉG OSTOBA VAGY!”
 • 33. danii 2008. június 13. 16:37
  „kalmár úr ezzel hozakodik elő... hát ez elég szánalmas. frappáns válasz a holdingtól:):)
  jah és valaki olvassa el, hogy kinek mekkora vagyona van a városvezetőknek. érdekes adatokat fog találni. tehát kalmár úr: pssszt!”
 • 32. egy igaz soproni 2008. június 13. 11:35
  „No látod, Kedves "Obi"! ez a Te nagy tévedésed, hogy azt írod - egy nyugdíjas nyafogása. Azért tartunk ott, ahol tartunk, mert még mindig bőven van belőletek, akik ilyan stupid módon gondolkoznak és akiknek minden, de minden csak pénzben mérhető, az értékrendjük sehol, az igényükről már ne is beszéljünk. Egy a lényeg, te és csak te legyél elégedett, a többi meg minek? Ez aztán az igazán önzetlen gondolkodás, kedves Kalmár bratyizó soproni.”
 • 31. julius72 2008. június 13. 09:29
  „Mit ugrál ez a kalmár? Ki ez? Nem volt elég a négy év, hogy tele tömje a zsebét. Hagyja már a fideszesek zsebét is tele tömni. A kisemberek ( én is) meg dögöljenek meg.”
 • 30. kendermagos 2008. június 13. 09:19
  „kalmár vádaskodik? amikor az előző polgármester a saját cégétől vett superbeket a városnak?”
 • 29. Soproni Lakos I. 2008. június 13. 08:13
  „KIDERÜLT TÖBB AJÁNLAT KÖZÜL VÁLASZTOTTAK.

  NOS IGEN, CSAK AZ A KÉRDÉS HOGYAN.

  NYILVÁNOS PÁLYÁZATON - VAGY "SUBA ALATT" , MUTYIZVA.”
 • 28. raptor 2008. június 12. 21:55
  „azt sem értem, hogy ha én hírtelen házat veszek az egész rokonságnak, a saját bankszámlám meg10szereződik és véletlenül ma még szántó, holnap beltelek ingaltanokhoz jutok bagóért, akkor miért veri le rajtam az apeh....

  ....a politikusokon meg nem. jó lenne megnézni, hogy 15 év alatt (mert ha egyetemet végzett is max 24 éves korától a mai 40-ig tudott dolgozni) hogy spórolta ezt össze...

  néhányuknak kijárna egy 1,5 szobás panel egy háromműszakos melóban havi 80ezer nettóért, oszt meglátjuk...”
 • 27. optimista 2008. június 12. 21:43
  „egy igazi soproni szégyeld magadat irigyled a fiatal Kalmár Istvánt, mert ügyes ,rátermett, szociálisan érzékeny.Ha vörösnek találod a Kisalföd nevü újságot, nem modasz igazat.Süt belőled a gyülölködés amit állandóan súlykolnak az egy igazisoproniaknak.”
 • 26. Gróf István 2008. június 12. 20:52
  „Bazzeg, az eszem meg áll.”
 • 25. obi 2008. június 12. 20:30
  „vörös ez az újság????? na ezt éppen nem mondanám ! a mostani városvezetés feneke ki van ....va rendesen.
  Elveszik az életet e kis ország népétől??? hűűű de magasröptű hozzászólások, csak a mondanivalója lenne ilyen, de az csak egy nyugdíjas "soha nem elég a nyugdíjam" nyafogása akit bánt a fiatal politikusok jelenléte! Azért talán az előző ciklusban Kalmár István volt az egyik olyan képviselő, aki ha egy embernek kellett pad a játszótérre azért is küzdött éppen úgy mint amikor egy lakóközösség kérte a segítségét valamiben.”
 • 24. egy igaz soproni 2008. június 12. 19:53
  „Talán nem kellene ekkora teret adni ezeknek a levitézlett, ifjú titánoknak mint a Kalmár, akik elveszik az életet e kis ország népétől, és csak kárognak, még mindig rengeteg kárt okozva az elmékben. Nincs olyan nap, vagy csak nagyon ritkán, amikor ne a Kisalföld hasábjait használnák fel az ostoba, átlátszó hazug vádjaiknak. Sajnos még mindig nagyon vörös ez az újság, pedig egy sajtónak éppen nem ez lenne a feladata. A 15 éves előfizetés elmondásán gondolkodom, mert ami sok, az sok.....”
 • 23. 55-ös 2008. június 12. 19:08
  „Elég már ezekből a Kalmár-félékből. Nagyon jól tudják, hogy mit kellene tenni, miért nem tették, amikor ők vezették a várost. Egy céljuk volt csupán, a város pénzét maguk között szétosztani. jobb lenne saját udvarukon söprögetni és hagyni bennünket. Nem szégyenlik magukat? Nézzenej tükörbe és számoljanak el a lelkiismeretükkel.”
 • 22. látó 2008. június 12. 17:45
  „Raptor!

  A helyzetet jól látod, a "lé" már nagyon fogy! A visszaszámlálás megkezdődött...”
 • 21. kritikus02 2008. június 12. 17:06
  „Fodor Ur az 5%-ot amit kapott, tegye be a perköltségekbe, mert biztos jól fog jönni!”
 • 20. csak a miheztartás végett 2008. június 12. 15:31
  „Ferkó, Fletó, vagy minek nevezzelek?!

  1. a közbeszerzéseket úgy írták ki, hogy annak csak az adott típus feleljen meg, a Trabant, de még mondjuk egy hasonló kategóriás Renault sem tudott volna labdába rúgni.
  2. Honnan veszed, hogy Győrben 2x annyiba kerül a szervíz? Tudod bizonyítani? Nem hinném, de ha veszed a fáradságot, akkor várom az oknyomozásod eredményének nyilvános közzétételét! Egyébként Walter úr számára nem (csak) az volt a lényeg, hogy eladjon x Skodát, a nagy kasza az eladott járművek szervizelése.
  Ezzel én is lezártnak tekintem a vitát!”
39 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagy nyilvánosságra hozta a szerződéseket

Sopron - Nagy Tamás, az MDF soproni önkormányzati képviselője betekinthetett az önkormányzat által… Tovább olvasom