Kisalföld logö

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Kalmár István: Sopron lemaradt a versenyben

Sopron - Annak ellenére, hogy 150 millió forintot költ Sopron városmarketingre, menthetetlenül lemaradtunk Pécs és Eger után –mondta el Kalmár István (MSZP) keddi sajtótájékoztatóján.

– Nagyon leromlott Sopron külső megítélése, hiszen 23 megyei jogú város között már csak a 17. helyet szereztük meg a népszerűségi listán – mondta el Kalmár István, az MSZP frakcióvezetője keddi sajtótájékoztatóján, utalva az Image Factory és az Observer nemrégiben publikált felmérésére. – A városimázs romlásában közrejátszanak a perek, feljelentések, de a városi focicsapat és a mélygarázskörüli botrányok sorozata is. Ezek mind rányomták a bélyegüket Sopron megítélésére, és a városvezetés hiába költ el 150 millió forintot városmarketingre, mindezt – úgy tűnik – nem tudják ellensúlyozni.

A frakcióvezető hozzátette, célul kell kitűzni, hogy Sopron megelőzze a népszerűségi listán a hasonló kvalitásokkal és arculatta bíró Pécset és Egert.

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. adlerzsigabá 2009. július 31. 18:20
  „Intel (em)!
  Nézze már meg a Népszabadságot! Még az is hemzseg a korrupcióktól, csalásoktól, fenyegetésekkel, melyeket a szocik követtek el! Pedig a baloldali média zászlóshajója! (No, persze mindig csak a Hirtv vagy a Magyar Nemzet tényfeltáró cikkeit követően, amikor már semmiféle hazudozás nem segít.) UDZ Rt. Zhuslag. Veres. Gyurcsány. Bajnai. Offhsore cégek, munka törvénykönyvét sértő hazai vállalkozások.
  KETTŐS mércével mér, mint mindig!”
 • 23. FREDDY/S 2009. július 30. 19:44
  „Az analfabéták véleménye mindig egyezik a hozzáértésükkel, nemde...”
 • 22. Intel 2009. július 30. 18:32
  „Egernek például nincs hitel állománya...

  Sopronnak szinte semmi pénze nincs...
  Év végére a kassza ki ürül, nem tudom ezen is mit kell rágodni...
  Nézzük meg kik duplázták meg az adósság állományt!
  <moderálva>..”
 • 21. egysoproni_ 2009. július 30. 16:42
  „14. Feri1!
  Milyen minőségben épűl(t) be az Aranyhegy...? Akkor miért veszik meg sorra azokat a vacak lakásokat?
  ""mélygarázs" - az egész szerződés tartalma és megkötésének módja finoman szólva is aggasztó"
  A mélygarézst ugyan megnyitották, de az építkezésben résztvevő cégek még nincsenek kifizetve! Rendben van, hogy megnyerték a pert, de amire késedelmi kamatokkal halmozva mindent kifizetnek addigra vajon mennyi lesz a végösszeg? Én félek, hogy talán még több mint az eredetileg vitatott! Apropó! Petőfi miért nem került még vissza a helyére? Vajon megvan még vagy beolvasztották?

  "A pláza és elkerülő kereszteződésében tapasztalható dugókat is a z önkormányzat szüntette meg a kanyarodó sáv kiszélesítésével, pedig ez is állami feladast lenne, a kórház és a rendőrség finanszírozásával együtt!"
  Tudomásom szerint a tervek már megvoltak a körforgalomhoz és mint sokminden mást ezt is a szemétbe söpörték a Fideszes vezetőink a szemétlerakó terveivel együtt amit aztán be is zártak holott 7 - 8 éve tudott dolog volt, hogy bezárják ha nem születik megoldás! Ennek eredményeként figyeld meg, hogy mennyivel emelkedik a szemétdíj!
  A kórházunk pedig önkörmányzati fenntartású intézmény így nem az államtól kell várni annak fenntartását! A TB amit fizet az a gyógyítás költségeire megy el, de egyéb más dolgok az az önkormányzat hatásköre!”
 • 20. semleges_01 2009. július 30. 11:04
  „ok.!
  visszavonulót fújok!
  mindössze arra reagáltam, amit Teknőc írt. mindig bosszant a végletes elfogultság. az egri költségvetési főösszeg leírásával azt akartam szemléltetni, hogy nagyon is összehasonlítható a két város. e zegyébként Pécsre is áll, hiába 60 mrd-os a főösszege. valójában nem is ez a döntő. egyébként a helyi adóbevételek tekintetében Sopron a megyei jogú városok között az 1. harmadban van, tehát egyáltalán nem szegényebb a többi hasonló városnál. amúgy Egerben is van hitel, fejlesztési és működési egyaránt, de valójában nem ez a lényeg. talán Győr lóg ki leginkább az összehasonlíthatóságból, ott az AUDI nagyon megnyomja a büdzsét. persze pozitívan.

  a hauzodozás pedig nem szoci szokás, hanem pártsemleges, sőt nem áll távol még a párton kívüliektől sem!
  erről hajlamosak vagyunk elfeledkezni. ettől persze ez még nem jó!”
 • 19. titáti 2009. július 30. 08:13
  „Eger költségvetése nem tartalmaz 7 milliárd ft kötvényt, 2,8 milliárd működési hitelt és nincs 4 milliárdos kórház sem a költségvetésében. 7+2,8+4=13,8 milliárd 28-13,8=14,2 milliárd.

  Csak a tények kedvéért.”
 • 18. zooberon 2009. július 29. 22:38
  „Kedves semleges_01!
  Tegyük fel, hogy igazad van Eger tekintetében, de Pécset valahogy kifelejtetted.... Ez a város milyen áspektusban hasonlít Sopronhoz?”
 • 17. semleges_01 2009. július 29. 21:04
  „Csak a tények kedvéért:
  Eger költségvetése valamivel több 15 milliárdnál, Soproné 28 milliárd.
  Aki szerint Eger gazdagabb, mint Sopron, az vagy bolond, vagy hazudik, bár ez utóbbit nem kötném egyetlen párt sajátjának sem...”
 • 16. TancsKaszabell 2009. július 29. 16:11
  „Szerintem is felesleges a politikai viszonylatokat felemlegetni,elemezgetni hiszen itt szinte teljes egészében szakmai mutatók alapján értékelik a megyei jogú városokat,és évek óta teszik ezt mérvadó idegenforgalmi szakemberek közreműködésével.Sajnálatos,hogy ebben a sorrendben ismét hátrább kerültünk,két hellyel.Nem örülök ennek,hanem bánt mert ez károsan hat az érdekeinkre !

  Nem részletezem,felesleges de az egészen biztos,hogy a romló általános megítélésünk a magyarázat elsősorban erre.Bizony ez is valahol forintosíthatóvá válik és ezáltal a város bevételei is csökkennek.

  Ki ezért a felelős ? Mulasztott itt valaki ?.............................hosszú...

  Egy fontos és döntő szempont azért meghatározható,szerintem !
  A város politikai viszonyai zavarosak tele tisztességtelen politikai rivalizációval, triblivel és ennek élharcosa elsősorban a város fideszes frakciója,hogy ellenzékre nincs is "szükség",mint ahogy nagy nagy vezére mondta.A szavazógép fegyelmezetten megbízhatóan működik,és a felületes szemlélő egy tevékeny,-bár saját érdekei elképzelései megvalósításával bíbelődő-, városvezetést lát. Mindezt a többi párt önkormányzati képviselői kénytelenek eltűrni,lassan már beleszoktak.Még azért néhány ezzel a vezetési módszerrel egyet nem értő aktív képviselő gyakran bár "feleslegesen" ötleteiket javaslataikat ismételgetik,- ki tudja hányadszor-, de minek.Nem törödnek semmilyen "pártidegen" gondolattal bármilyen jó racionális is.

  Ha az éves propaganda ráfordításokat nézzük akkor azt látjuk,hogy a rendelésállomány növekedett és a
  szolgáltatók is mások már.Tessék csak végiggondolni ennek okait és a megrendelő sajátos céljait.

  Ez folyik napról napra a Polgármesteri hivatalban,mert bizony a barátok meg az elvbarátok rokonai már ott is bent tanyáznak és igen jól érzik magukat ma is és a rossz nyelvek szerint egyre merészebbek és bíznak a szép jövőben.
  A többiek csendben vannak és féltik a munkájukat.Csak türelemmel meg kell hallgatni a mondókájukat,dől belőlük a sok panasz,ha csak egy része igaz hát az is éppen elég .

  Tehát ebben a városban szó se lehet közös önkormányzati tevékenységről és így a közös felelösség sem igen állapítható meg !! Tessék csak a 7 milliárdos kölcsönre gondolni!!!
  Tehát a fidesz a felelős mivel ők magunk határoznak minden kérdésről, tehát döntően ők alakítják a megítélésünket is. A perek,a gyanósítgatások,az újra döntési helyzetek kierőszakolása más és gyakran káros döntések sorozata amely mögött nincs egység és nem is lehet közös kiállás és képviselet egy más felállásban sem !Ezért a város jövője tele van csapdával és már a jelenlegi helyzet is súlyos pénzügyi aggodalmakra ad okot.

  Amiről döntően ez a jelenlegi városvezetés ,-és részben az előző is-,tehet az általános képünk, megítélésünk romlása az elmúlt két három évben !Ebben eddig és manapság is szorgalmasan közreműködött minden párt és mi magunk is a város polgárai is.Persze a többség csak elszenvedi a büvészkedés mai és jövőbeni következményeit.

  Igen ! Persze fizetni is Mi fogunk ! Mint mindig !”
 • 15. TeknőcErnő 2009. július 29. 14:28
  „Aki szerint Pécs illetve Eger - mindkettő megyeszékhely, a gyengébbek kedvéért - hasonló anyagi lehetőségekkel rendelkezik, mint Sopron, az vagy bolond, vagy jó szoci szokás szerint hazudik.”
 • 14. Feri1 2009. július 29. 14:17
  „8
  "Walterék idején épültek biztonságos körforgalmak" :D:D (igen, ilyet is csináltak)
  "beépült az aranyhegy" - ezzel nem is lenne gond, de milkyen minőségben, szintkülönbséggel, vállalkozó által lenyelt útalappal, egymásba nyíló ablakokkal, ipari park területére kiadott engedéllyel- sajnos a kép itt sem kifejezetten pozitív
  "Walterék idején nem lehetett hallani rossz pályázatokról" - szoci kormány, már presztizsveszteség miatt sem lehetett volna. akkor döglődött a pannon puma, de a látszat még megvolt
  "mélygarázs" - az egész szerződés tartalma és megkötésének módja finoman szólva is aggasztó
  Az elkerülőn tervezett körforgalmak állami akarat és pénzhiány miatt nem v. csak lassan valósulnak meg.
  A pláza és elkerülő kereszteződésében tapasztalható dugókat is a z önkormányzat szüntette meg a kanyarodó sáv kiszélesítésével, pedig ez is állami feladast lenne, a kórház és a rendőrség finanszírozásával együtt!”
 • 13. otromba 2009. július 29. 08:47
  „Nem a régi városvezetést kell okolni.Ott szakemberek vezették a várost,és építettek,dolgoztak!A mostaniak
  gyalázkodnak,akadályoznnak mindent amit az előzőek elkezdtek!A pénzszórásban jeleskednek!Nem sorolok,
  mert nem férne rá a lapra!”
 • 12. semleges_01 2009. július 29. 08:04
  „A tények kedvéért azért érdemes leírni, hogy ugyanez a felmérés tavaly még a 10. helyre sorolt minket, vagyis kissé erőltetett, hogy ez is Walter hibája.
  Persze, ha valaki végletekig elvakult, annak nehéz bizonyos dolgokat elismerni.”
 • 11. vitriol2 2009. július 29. 06:11
  „Miért van az, hogy <moderálva> általában vagy ocsmánykodnak(lásd:1. fcsopron60 2009.07.28. 17:16 ) vagy "ferditenek"(lásd:2. FREDDY/S 2009.07.28. 17:40 )
  ocsmánykodokkal nem érdemes foglalkozni, de a "ferditők"(egyike):
  -inkubátorház: mia bajod vele?
  -iparipark- az hogy csak részben sikerült "betelepiteni", részben a válság is ludas , de hát épülnek ott lakoházak tömege
  -Deák-tér- hát az ott naponta megjelenök "tömege"- föleg a játszotéren- mást bizonyitanak- tudom nálatok ha nem pártotok vagy vezéretek által kezdödik/kezdödött valaminek az épitése az mindig rossz ill. ha Ti vagytok hatalmon egyből"gödrösititek"-(Nemzeti szinház)
  -"mélygarázs" ha valamit rosszul épitnek meg vagy épitési hibákkal teli azért elsősorban az épitettő a vétkes- na de erről a témábol eleget "vitáztunk"
  -és a végül a "rombolás" , hát ez a csucs. Mit és ki rombolt ill. mit is kezedett lerombolni?”
 • 10. Beaubo 2009. július 29. 00:18
  „A mostani városvezetés szerintem "szépíti" a soproni helyzetet. És nem mindennek az elözö városvezetés a híbás, mert ök most már 3 éve biztonyítani tudták volna hogy milyen ügyesek....De aki nyított szemmel jár a városban, és figyeli ami történik, észre veszi, hogy:
  - Nagyon rosszak a soproni útak, föleg a mellékutcák. Ennél rosszab csak Bulgáriában láttam!
  - A mélygarázs-ügy katasztrofálisnak látom, azt hogy 3 éve óta nem nyít meg, egy nagy tragédia, és teljesen felelötlen a mostani városvezetéstöl.
  - Az itteni vállalkozásoknak nem csinálnak semmit, nincsen támogatási rendszer, nincsen stratégia (én is vállalkozó vagyok), csak adót, azt szívesen látják ...
  - Nem sikerül bevonzani turisták a városba, nem sikerül Sopront modernizálni, üresen áll a belváros....
  - Sopronnak nincs élete a belvárosban, csak a régi látványosságokból nem lehet élni! Üresek a régi paloták, összeromlanak a legszebb épületek !
  - Egyre rosszab a Várkerület bolt kinálata, és egyre súlyosabb a közlekedési teher
  - A soproni Ünnepi Hetek teljesen lemaradtak másik városokhoz képést, nincs nemzetközi színvonal mint egy szegedi vagy akár miskolci rendezvény ! Pedig itt vagyunk az osztrák határ szélén...
  - Támogatják a TURUL TÁBOR-t (remélem nem pénzzel), így nem meglepö, hogy a város imázsát összeromlik.
  - Most szállítják a szemetünk Ajkára több millió forint hetente kerül, ahelyett, hogy komoly kampányok indítanak recycling-ra, hulladék-szelektív gyüjtésre ?!?

  Kérdezem a városvezetéstöl, hogy tovább ?????”
 • 9. Intel 2009. július 28. 23:50
  „8.
  Nagyon sok mindent lehetne sorolni még.
  A probléma az, hogy azt nem látják, hogy az Önkormányzat bármikor becsődölhet, ha megugrik a deviza árfolyam...
  Az év végére kevesebb adó bevétel folyik be, ami megint csak átírja majd a tervezett költségvetést...
  Egyre nehezebb, mert nem képesek átszervezni a működést...
  Bezzeg a Holdingon keresztül évi 1milliárd Ft áramlik át ellenőrizetlenül...
  A stadion fenntartása is sok pénzt felemészt, mivel nincs labdarugás...
  Abdainak köszönhetően...
  Vállalkozások távoznak a városból.
  Most például azért, mert a Györi úton akarnak kialakítani egy hátrányos közlekedési megoldást...
  Aztán reggelig lehetne sorolni a bakikat...

  Szemét Sopront lepi el, pedig 1 éve tudtuk, hogy lejár az engedély...
  Lassan patkányok jelennek meg, közben pedig a várost tovább szipolyozzák az üzleti szférában dolgozó híénák...
  Gondolok arra, hogy áron alul akarják értékesíteni a volt határőrség épületét jobbos érdekeltségű köröknek...
  Közben a rendőrség, tűzoltóság épületének a kérdése továbbra sem rendezett...
  A jelenlegi épületek romokban....”
 • 8. egysoproni_ 2009. július 28. 21:41
  „Olyat nem lehet tenni ami mindenkinek jó! A Walterék idején épültek biztonságos körforgalmak, beépült az aranyhegy ami még most is épül folymatosan ezzel is munkát adva a helyi vállalkozásokank ezáltal helyi adóbevételre téve szert. Ja és azokba sz@r minőségű lakásokba egyre többen költöznek! Az Ipari park is folyamatosan épülget. A Walterék idején nem lehetett hallani rossz pályázatokról. Több pénzt kapott a kórház és a rendőrség is!
  Ez a városvezetés több 10 milliót elpereskedett de a mélygarázs vállalkozóit még mindig nem fizette ki. Nincs hulladéklerakónk holott a bezárását már több mint 1 éve tudni lehetett! A parkolóház megnyiátsa helyett inkább a parkolózónák bővítését vitték véghez! A kórház, rendőrség, stb... kevesebb pénzt kap! Kb. 6 éve kész vannak a tervek a helikopterleszállót illetően, de eddig még normális leszálló építése nem történt meg! A Pláza és az elkerülő út kereszteződésében még sem körforgalom sem lámpás csomópont nincs! A Virágvölgyi kereszteződésben létesült körforgalom pedig már az előző vezetés alatt is tervben volt, csak jött a Fidesz uralom a városban! Nemszabad elfelejteni, hogy bizonyos érdemek ennek a vezetésnek azért vannak mert sok esetben egy kész vagy majdnem kész tervet/terveket valósítanak meg illetve adnak át! Az "elcsúfitott" Deák téren sok padon üldögélő és sétáló embert látok, a játszótér mindig tele van gyerekekekkel és az elcsúfítást azok kezdték akik sorra összetördelték az üvegtáblákat! A kerékpár úton rendszeresen sok kerékpárost látok amire szintén nagy szükség volt azon a "csúf" téren! Ez a vezetés ugyanakkor bizonyos dolgokra több millió vagy tízmilliókat elkölt a válság idején holott kevesebből is megoldható lenne. A távhődíj nemhogy csökkent volna (holott erre lehetőség lenne) hanem emelkedett. A vállalkozók kommunális adóját éves szinten 100 azaz 100 Ftal csökkentették! Az Ady Endre út ugyan szép lett, de az út alatti öreg közművekkel mi van? A városból eltüntek a kutya wc-k is. Ez a vezetés az előző vezetés segítségét nem fogadja el holott nem 1x nem 2x fel lett ajálva! Talán közös erővel többet el lehetne érni!”
 • 7. Intel 2009. július 28. 21:40
  „Voltak hibák, de 4évvel ezelőtt Sopron a fejlődő pályára állt, amiről most nagyon letért...
  Ezt pénzügyi szakemberek több esetben is alátámasztják!

  Sokan a megörökölt mélygarázsra gondolnak, ami nem lett volna ekkora veszteség, ha időben még az építkezés közben a város felügyelte volna, majd gyorsan kinyitották volna...
  Ennyit nem szabadott volna várni...”
 • 6. kotyesz 2009. július 28. 20:54
  „Azt hiszem, nagy hülyeség, azt kijelenteni, hogy ezt az előző, amazt meg a jelenlegi városvezetés tolta el. Ezt mi választók qurjuk el évek óta, hogy nem, alkalmas és még alkalmasabb emberek között választunk, hanem, ahogy itt is olvasható a hozzászólásokban, pártok között. A saját hétköznapjaink "mérge", hogy ezt tesszük, és így a pártok mindenféle - finoman fogalmazva is- tökkelütöttet polgármesternek jelölnek. Mi meg csak azért mert narncssárga, vagy szegfű-vörös, mérlegelés nélkül megválasztjuk, az éppen aktuálisan népszerű párt jelöltjét.
  Nézzünk már vissza egy kicsit, az eltelt 19 év polgármestereire, és "hősi" cselekedeteikre. Hát utcát remélem, nem fognak elnevezni róluk.”
 • 5. FREDDY/S 2009. július 28. 20:01
  „A rombolást sajnos az előző városvezetés vitte véghez, nemde...”
24 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendőrségi hírek

Sopron - Betörték egy autó ablakát, kiraboltak egy lányt, és notbookot loptak egy húsüzemből. Tovább olvasom