Kisalföld logö

2019. 06. 26. szerda - János, Pál 19°C | 32°C Még több cikk.

Kábítószer-ültetvény a sopronkövesdi mosókonyhában

Gazdasági bűncselekmény gyanúja miatt keresték fel a vámosok azt a sopronkövesdi házat, ahol aztán profi módon kialakított kábítószer-ültetvényre leltek.
A lefoglalt kábítószer piaci értéke megközelíti a kétmillió forintot.

Mint azt Csiszár Csaba alezredes, a VPOP Nyugat-dunántúli Regionális Nyomozóhivatala parancsnoka elmondta, gazdasági bűncselekmény gyanúja miatt kopogtattak be egy sopronkövesdi családi házba.

Profi módon kialakított ültetvény.
Profi módon kialakított ültetvény.


A vámosok a könyvelési anyagokat és a vagyontárgyakat akarták számba venni, ám orrukat azonnal megcsapta a kábítószer tartalmú növények jellegzetes illata.

Ültetvény a mosókonyhában.
Ültetvény a mosókonyhában.


Értesítették a rendőrséget, akik a házkutatás során a mosókonyhában professzionálisan kialakított kábítószer-ültetvényre leltek. Völcsey András százados hozzátette: a házban tartózkodó - s büntetlen előéletű - nőt őrizetbe vették, aki állította, csak saját használatra termesztették a növényeket. Élettársa védőjével együtt jelentkezett a rendőrségen, miután elfogatóparancsot adtak ki ellene. Mindkettőjük ellen - szakértők bevonásával - büntetőeljárás indult kábítószerrel való visszaélés gyanúja miatt.

A drog értéke 2 millió forint
A drog értéke 2 millió forint

Farkas Gábor rendőrkapitány kijelentette, továbbra is kiemelt fontosságú feladatuknak tekintik a kábítószer-termesztők elleni határozott fellépést.

Olvasóink írták

34 hozzászólás
12
 • 34. Weezer 2010. június 14. 11:14
  „http://www.youtube.com/watch?v=FnCuuZBTU-k”
 • 33. geccmecc 2010. június 13. 17:33
  „OLYANNYIRA ÁRTATLAN A "TI" FÜVECSKÉTEK,HOGY ÉVEKIG SZENVEDTÜNK AZ EZT IS HASZNÁLÓ FIATALABB-FELNŐTTEKTŐL.EGYIKÜK TÖBBSZÖRÖSEN ZÚZTA MAGÁT AZTÁN MUNKAHELYI-AUTÓTÖRÉSES BALESETEKBEN,BIZTOS HOGY NEM,AZ ÁTVINNYOGOTT ÉJSZAKÁKNAK IS KÖSZÖNHETŐEN,AHOGY KÖZÖSSÉGI OLDAL,MARIHUÁNÁS-KLUBJÁBAN IS TAGOSKODOTT,AHONNAN AZTÁN SZÉPEN KILÉPETT,MAJD MEG IS SZÜNTEK,NYILVÁN A SOK(K) HASONLÓ ESET,NO MEG "FÜLES" OKÁN.PERSZE ITT SEM FELTÉTLEN AZ ALAPANYAG A BŰNÖS,HANEM A DELIKVENS AGYMAGATARTÁSA;AMI ALAPBÓL IS VAGY RENDBEN,AVAGY SEM.HÁT "EZEKNEK" NEMIGEN VOLT SEMMIKOR SEM.NAGYON KÖZEL ÁLLTAM,A MEGSEMMISÍTÉSÜKHÖZ IS,MINEKUTÁN KIJELENTETTÉK,HOGY RENDŐRÖKKEL FOGNAK KIVITETNI ERDŐ KÖZEPÉBE,AGYONVERNI!!!!!AZ ELMÚLT ÉVTIZED RENDŐRSÉGÉNEK IS HATALMAS "SZÁMLÁJA" KELETKEZETT AZ ILYETÉN ESETEKBEN IS.STB;STB. (ELNÉZÉST KÉREK ELŐRE IS,HA BÁRKINEK NEM REAGÁLNÉK;ÚJABBAN IDE MÁR NEM IS AKAROK,S NEM IS BÍRNÉK VISSZAJÁRNI,ESETLEGES ÉSZREVÉTELEZÉSEKRE) LEÍRTAM AMIT MEG-ÁTÉLTEM,S ÉPPEN GONDOLTAM;HOZZÁRAKVA MINDEZT MÁSOKÉHOZ.ISTEN ÁLDJON MINDENKIT!”
 • 32. Jandex 2010. június 12. 16:57
  „28. hozzászólás mitzekatze
  Ez is "ződ" meg az is "ződ" ,hát ki emlékszik minden apróságra?!:)))”
 • 31. tati 2010. június 12. 16:22
  „nem szeretnék senki ártatlanságában kételkedni,de ha mindenért mindenki megkapná a büntetését,akkor csak a börtönökben lenne ember.
  akkor ki tartaná el a sitteseket????”
 • 30. háté 2010. június 12. 15:39
  „Minimum életfogytiglant adnák, minden drogosnak.
  Ugyan-úgy kellene megítélni, mint a részegeket, --a drogosok is képtelenek tettüket irányítani.
  Bűnügyben, nincs engedmény,---lakoljanak!”
 • 29. magyarharcos 2010. június 12. 13:25
  „FIZETÉS KIEGÉSZITÉS ILYEN KERESETEK MELET NEM CSODA HOGY SOKAN MEGPROBÁLJÁK...”
 • 28. mitzekatze 2010. június 12. 07:44
  „Spectrasoul!

  És melyiktől lettél olyan, mint Popeye? A fűtől vagy a spenóttól? :))))

  Egyébként érdekes, hogy a vámosok azonnal felismerték látatlanul is a növények illatát. Hmmm. Elgondolkodtató. :)))”
 • 27. paris18 2010. június 11. 23:52
  „Nem is kell tudnom rla semmi konkrétat.Elég elolvasni a hozzászólását.Ha illegális drogot áruli szerinte teljesen normális dolog hát rendben.Lehet itt olyan városi legendákat írogatni, hogy fűtől még senki nem vert meg senkinem ölt meg senkit.De ez egy baromság.És itt írták korábban, hogy aki komolyabban rááll az bármit megtenne, hogy megszerezze magának ez így is van.Saját ismeretségi körömben többször is tapasztaltam.
  Nekem nem azzal van bajom aki szívja.((Én sem élek éppenséggel egészséges életet.))Hanem azzal aki árulja és lassan ott tartunk hogy már 10 és 11 évesen szívják.Ezek a patkányok meg lelkiismeretfurdalás nélkül árulják nekeik”
 • 26. knifemaster 2010. június 11. 22:05
  „22. hozzászólás paris18 2010.06.11. 20:58

  Spectrasoul
  Inkább nem válaszolok a műveltségi szinted úgysem éri el azt a szintet, hogy megértsd

  Elég gyenge érv annak ismeretében,hogy semmit nem tudsz róla:D”
 • 25. Csetneky 2010. június 11. 21:37
  „Gazdasági bűncselekmlény gyanúja miatt mentek és kábítószer ültetvényt találtak. Ismét - mint már oly sokszor - bebizonyosodott, hogy kizárólag a társadalom krémje kábítószerezik. Azért ez érdekes, nem?”
 • 24. tati 2010. június 11. 21:30
  „kvantum.
  ez a Te véleményed másé pedig más.
  tiszteletben tartom,ahogy Te is tedd az enyémmel.

  Sajnos nekem ez jutott,nem lehetek akkora profja a témának,mint Te,csak a tapasztalataimat írtam meg.
  Valamint a történtek tükrében egyenesen sz@rok a GOOGLE-ra és az orvosok véleményére,akik ha meggyógyítani nem tudnak,csak hagynak szenvedni,rosszabb esetben meghalni,legyenek inkább csendben.
  TISZTELET a kivételnek,mert szerencse van olyan is.
  Neked is jó egészséget!”
 • 23. accelerator 2010. június 11. 21:16
  „Csupán jövedelem kiegészítésnek tartották... :)”
 • 22. paris18 2010. június 11. 20:58
  „Spectrasoul
  Inkább nem válaszolok a műveltségi szinted úgysem éri el azt a szintet, hogy megértsd”
 • 21. Jandex 2010. június 11. 20:44
  „16. hozzászólás Fecoshy
  Szerintem akinek a legjobban tiltják az fogja elsőnek kipróbálni!
  Anno a "Fatter" kitette az asztalra a cigijét mondván:ha olyan hül.e vagy nyugodtan rágyújthatsz bárhol,bármikor de ha eszed van a sportot választod! Az utóbbit választottam és azóta sem bántam meg!Ettől függetlenül se rá se le nem beszélek senkit!”
 • 20. kvantum 2010. június 11. 20:08
  „Ráadásul rossz olvasni, hogy magukat szakértőknek valló emberek hozzászólásában a logika az körülbelül egy első osztályos általános iskolás szintjével vetekszik. Az is lehet, hogy én tévedek és nem veszem észre a magas fokú szakmai, orvosi, laboratóriumilag igazolt tesztjeik eredményének hitelességét. Én hülye vagyok ehhez a témához, de egyszerűen nem győznek meg ezek a mondatok:

  "A fű jó, mert nevetek tőle" - Én is ezen a megnyilvánuláson, kérdésem, minek akkor fű?
  "Az állam az oka mindennek" - Nyilvánvalóan ez is hozzátartozik a hosszú ideig végzett orvosi kísérlet eredményéhez. Többet nem akarok erről írni, felesleges szócséplés lenne.
  "Hozzásegített a rákom gyógyulásához." - Nem elég hogy félrevezető, ilyen vélemény veszélyes lehet, főleg hogy semmi onkológiai tesztet nem látok mellékletként, ami valóban igazolná azt, hogy a daganatos sejtek nem folytatták a szabályozatlan szaporulatot. Ráadásul, ha most olvassa ezt egy másik daganatos beteg, mi a garancia arra, hogy a fű elszívása ugyanolyan hatással lesz a betegségének fajtájára (esetleg más betegségre). Még egyszer hangsúlyozom, ez a kijelentési _ilyen formában_ veszélyesebb volt, mint az alkohol. És akkor még nem is beszéltem arról, hogy a teljesen egészséges embereknél, rendszeres fogyasztásnál vajon nő az esélye egy-egy daganatos betegség kialakulásának és/vagy milyen fogyasztási szokás szükséges az eredményes hatás elérésére; érezzünk már valami felelősséget más emberek iránt.

  Többi ugyanilyen szint, elolvastak valami honlapot, leszűrték, hogy "jó" és/vagy "nem olyan egészségtelen", aztán szubjektív véleményként itt láthatjuk a "játékot a szavakkal", avagy a fentebb felsoroltak különböző fényesített szinonimáit, ami lehet közelíti az objektív valóságot, de a legalizáláshoz való lépéshez még elég kevés, főleg, hogy még a tudósok között sincs egyetértés (forrásom efelől: elsősorban google, másodsorban: informed).

  És akkor még nem tértem ki arra - ami szintén nagyon fontos -, hogy vajon ebben az országban, ahol a legegyszerűbb dolgok se mennek gördülékenyen, akkor mi történne, ha legalizálnák (illetve lenne egy tolerancia-szint) a könnyű drogokat, lenne vajon kultúrája? Szerintem a választ mindenki tudja...

  ps.: utálom az alkoholt”
 • 19. jirzi 2010. június 11. 19:05
  „Megint a jó a drog csak még nem próbáltad vita van? Mindenkinek azt ajánlom (drogvédőknek) ha van gyereked vagy lesz minden nap vegyél neki egy kicsit .Nem olyan rossz az .Sőt úgy hallom lassan egészségesebb minta spenót”
 • 18. Spectrasoul 2010. június 11. 18:05
  „ez a baj 15-ös. ki sem próbálod, és már elítéled. kiskoromba én sem ettem meg a spenótot mer undoritónak találtam, ma meg minden héten eszek valamilyen formában. Jobb lenne ha felfognák az emberek h. csak azért illegalis a marihuana mert az állam nem kap belőle pénzt és nem azért mert egészségtelen.”
 • 17. SzórakészÍrókéz 2010. június 11. 17:34
  „Kicsodák is voltak a termesztők ?”
 • 16. Fecoshy 2010. június 11. 17:11
  „Én csak annyit fűznék a dolgokhoz, hogy még régen én is kipróbáltam a cigit, a füvet, az alkoholt... A cigi nem jött be, azóta se szívom. A fű már érdekes volt, mert boldogság tört rám és nevetés tőle, ami nem rossz dolog - főleg nem káros. Diszkókban ha a szintetikus szart nyalogatják a tizenévesek, az mennyivel jobb (speed, bélyeg, stb.)? Mellesleg én diszkóba nem engednék és semmilyen szórakozó helyre 18 év alattiakat és egy lépéssel közelebb is lennénk ahhoz, hogy a fiatalok ne cigizzenek, ne drogozzanak... Most azt látom, hogy az általános iskolások alig várják, hogy vége legyen a tanításnak és máris rágyújtanak! Ja, és rendszeresen cigiznek! Szomorú...
  Ha tiszta körülmények között, ellenőrzött és adózott terméket (füvet) lehetne vásárolni szigorúan 18 éven felülieknek az nem lenne rossz. Bár én már nem vágyom rá, de mutasson valaki olyan gyereket aki nem próbálja ki a füvet vagy a cigit és az alkoholt! Legalább nem bizonytalan eredetű vackot vinne a szervezetébe, amit a sarkon stikában ´szerzett´!”
 • 15. SC 2010. június 11. 17:10
  „Nos ha nem a negyvenesek szívják,/a hozzászólásokból úgy látom,a fiatal korosztály él evvel a szarral/akkor ugye a gyermekeik.Gyermekeknek ezt szart eladni bűn.Én még csak 38 vagyok,de soha nem szívtam el egy szálat sem ebből a szánalmas anyagból/másból sem/De ha a gyermekeimet megkínálná vele valaki,minimum eltörném a kezeit és feldugnám neki a seg.....:-)”
34 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átadták az adományokat az árvízkárosultaknak

A soproni civil szervezetek hétvégi akciója keretében gyűjtött adományokat átadták az… Tovább olvasom