Kisalföld logö

2019. 06. 27. csütörtök - László 22°C | 32°C Még több cikk.

Kábítószer-kereskedőket fogtak el Harkán, előzetesbe kerültek - fotók, videó

Kábítószer-kereskedőket fogtak el Harkán, előzetesbe kerültek - fotók, videó
Öt férfit értek tetten.
A Győri Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb egy hónapi időtartamra elrendelte annak az öt gyanúsítottnak a letartóztatását, akiknél a napokban Sopron környékén közel négy kilogramm kokaint találtak és a gyanú szerint kábítószerkereskedelem céljából hozták be az országba.

A bíróság a megalapozott gyanú fennállását megállapította és a legsúlyosabb, személyi szabadság elvonásával járó bírói engedélyes kényszerintézkedés elrendelését indokoltnak látta.

A bíróság döntésének indokolása szerint négy gyanúsított esetében fennáll a szökés, az eljárás nehezítésének, valamint a bűnismétlésnek a veszélye, míg egy társuk esetében csak az utóbbi két feltétel áll fenn.

A döntés az I. r. gyanúsított tekintetében végleges, míg a többi gyanúsított és védőik fellebbezést jelentettek be.

Korábban írtuk


Csütörtök - A rendőrség csütörtök reggeli tájékoztatása szerint az osztrák társszervek közreműködésével végrehajtott művelet eredményeképpen a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) munkatársai és a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei egy közös rajtaütés keretében fogták el a terjesztőket, akik Dél-Amerikából hoztak be Magyarországra közel 4 kiló kokaint azért, hogy azt értékesítsék.
 

A kábítószer beszállításakor öt férfit értek tetten a rendőrök április 22-én a késő esti órákban Harkán, ahol 3500 gramm kábítószergyanús fehér port, valamint a porciózáshoz és értékesítéshez szükséges eszközöket foglaltak le. Ezzel egy időben Kópházán is intézkedtek a rendőrök egy nővel szemben, aki szintén szerepet játszott a kábítószer behozatalának szervezésében.

A KR NNI felkérésére a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság a Szombathelyi Rendőrkapitányság közreműködésével, valamint a KR NNI munkatársaival 2019. április 23-án éjfél körül ellenőriztek egy szombathelyi szórakozóhelyet, valamint kutatást tartottak egy szintén szombathelyi lakásban, ahol lányok futtatásával kapcsolatos feljegyzéseket is lefoglaltak.
 

A KR NNI Felderítő Főosztály Vagyonvisszaszerzési Hivatal a gyanúsítottaktól több helyszínen közel 121 millió forint értékben vett zár alá lakóingatlant, illetve foglalt le készpénzt, telefonkészülékeket és több nagy értékű luxusautót.

A KR NNI munkatársai az elfogott hat személy közül B. Lászlót, K. Hajnalkát, T. Dávidot, T. Krisztiánt, valamint B. Gábort kábítószer-kereskedelem bűntett, valamint további bűncselekmények gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették őket.

A terhükre rótt minősített kábítószer-kereskedelem bűntette életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő. 

Az ügyészség az elkövetők letartóztatását indítványozta az esetükben megállapítható szökés, bűnismétlés és a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt. Akényszerintézkedés tárgyában a Győri Járásbíróság fog a mai napon döntést hozni.
 
Kábítószer-kereskedőket fogtak el Harkán
 

Korábban

A terrorelhárítókra is szükség volt hétfőn éjszaka, amikor egy harkai csoporton ütött rajta a rendőrség. A Soproni utcában volt a nagyszabású akció, melynek során öt embert bilincsben vittek el az egyenruhások. Annyi biztosan kiderült, hogy nem a megyei rendőr-főkapitányság volt illetékes az ügyben, vagyis nem helyiek akciója volt a hétfő esti rajtaütés, így információért is az Országos Rendőr-főkapitánysághoz irányították a Kisalföldet. Ott azonban csak későbbre ígértek tájékoztatást.

Információink szerint drog állt az intézkedés hátterében.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vasárnap átszáguld Sopronon több mint ezer biciklis

A 28. Fertő tavi kerékpáros maraton miatt április 28-án, vasárnap forgalomkorlátozásra kell… Tovább olvasom