Kisalföld logö

2019. 07. 19. péntek - Emília 17°C | 27°C Még több cikk.

Jövőre kezdik a kivitelezést

Várhatóan a jövő év elején kezdődik meg Petőházán a tervezett több milliárd forintos építkezés.
Az eredeti tervek szerint idén áprilisban kezdődött volna, de a módosított elképzelések szerint legkorábban jövő év elején indul a kivitelezés. A beruházó Medi Pass Hungary Kft. az egészségügy tervezett átalakítása miatt óvatos. Mi van a késlekedés hátterében? – kérdeztük Balogh Zsolttól, a Medi Pass Hungary Kft. ügyvezető igazgatójától.

Még tárgyalnak a hitelről

– Az eredeti elképzeléseinkhez képest a kivitelezés valóban később kezdődik majd. Sajnos egy beruházás előkészítése úgy néz ki, tovább tart, mint a kivitelezés. A hitelfelvételről jelenleg is tárgyalunk a Magyar Fejlesztési Bankkal. A pénzintézet hajlandóságot mutat a beruházás támogatására – kezdte válaszát az igazgató. – Időközben az is világossá vált, hogy az egészségügyi reform hatásait nekünk is mérlegelni kell. Ettől függően módosulhatnak eredeti elképzeléseink. Ebből adódóan lehet, hogy nagyobb figyelmet kell fordítanunk majd a gyógyító tevékenységre.

3 milliárd forintos költség

Az ápolási központ tervéről újságunkban már beszámoltunk (Kisalföld, 2006. március 25., szombat – Petőháza: Eladták a termálfürdőt, gyógyászati központ épül). Akkor megírtuk: a földterületet az önkormányzat értékesítette, közel 600 millió forintért. A beruházás összköltsége pedig eléri a hárommilliárd forintot. Az ingatlan nemcsak üres terület, hanem magában foglalja a közkedvelt, de ma már korszerűsítésre szoruló strandot, valamint egy sportpályát, lelátóval, teljes infrastruktúrával.

Idén nem nyitottak ki

A gyógyfürdő mindenesetre idén már nem nyitott ki. Balogh Zsolt ezt azzal indokolta, a szükséges engedélyek lejártak, a strand jelenlegi állapotában az EU előírásai szerint nem működhet, jelentős korszerűsítésre szorul. – Úgy számolunk, hogy nyár elejére megnyithatjuk a már korszerűsödő fürdőt – folytatta az ügyvezető igazgató. – Tudjuk jól, a sportlétesítmény korábban a térségnek meghatározó edzőtáborozási lehetőséget nyújtott. Mivel az egyik tulajdonosunk egykoron maga is élsportoló volt, szándékunk szerint a létesítmény visszanyeri régi funkcióját.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Faipari és erdészeti kiállítás és vásár nyílt

Működő faipari üzemmé és nyüzsgő kereskedelmi központtá vált szerdától az MKB Aréna Sopron és a sporttelep környéke. A Ligno Novum – Wood Tech szombat délután 4-ig vonultatja fel a faipar és az erdészet technikai újdonságait. Ahogy csökken természeti kincseink tárháza, újra előtérbe kerül a fa, amely megújuló nyersanyag, – mondta Horváth Péter, a főszervező cég ügyvezetője. Tovább olvasom