Kisalföld logö

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -7°C | -1°C Még több cikk.

Jövő héttől már bútoroznak

Behozzák a lemaradást a konferencia-központ építői, a szerencsétlen „vízi baleset” - a Széchenyi tér alatt augusztus 16-án eltört egy cső, s a víz elöntötte a felújítás alatt álló épület pincéjét - kárát pedig kifizeti a biztosító.

– A biztosító már szemlét tartott, s bár rendelkezünk teljes körű építési és szerelési biztosítással, kiderült, hogy a vízmű biztosítója fogja a kárt megtéríteni – mondta el érdeklődésünkre Kerekes Attila, a felújítást végző konzorcium vezetője. A szakértő szerint a biztosítótársaság az összes igazolt kárt kifizeti, bár ennek végleges összege még nem ismert. Egyelőre nyitott kérdés ugyanis, hogy az étterem nyolcmillió forintot érő kerámiaburkolatát fel kell-e szedni. Az viszont biztos, hogy az épület melletti beomlott utat három méter mélyen ki kell ásni, és száraz földdel kell újra feltölteni – pedig két hete készült el itt a vadonatúj díszburkolat.

– Három napig nem tudtunk haladni a munkával, mert minden energiánkat a takarítás és a kártalanítás kötötte le – utalt nehézségeikre Kerekes Attila, aki a jelenlegi helyzetről elmondta, most is dolgoznak a pincében a párátlanító berendezések, néhány helyen a faburkolatot is cserélik, javítják a megrongálódott zsírfogóaknát. Mindennek ellenére a szakember optimista.

Kis malőr a helyesírással

A konferencia-központ bejáratánál felkerültek a homlokzatra a díszes betűk, ám a budapesti reklámgrafikai cég munkájába némi hiba csúszott. A kulturális szót ugyanis – helytelenül – hosszú ú betűvel írták. Olvasóink nemcsak a szerkesztőség figyelmét hívták fel erre a nem is olyan kicsi malőrre, hanem az építőknek és építtetőknek is szóltak – akik egyébként maguktól is észrevették a hibát. Tegnap délután helyreigazították a tévedést, azaz levették azt az ominózus ékezetet az u-ról.

– Nagyon nem hiányzott nekünk ez a baleset, de végül is az átadást nem befolyásolja. Augusztus 21-től zajlik a műszaki átadás, ami a tervek szerint szeptember 5-én zárul. A szakhatóságok már bejárták az épületet, észrevételeiknek megfelelően most korrigáljuk a hiányosságokat. A jövő héten megkezdődik a bútorozás, aztán már költözhetnek is be a Pro Kultúra Sopron Kht. dolgozói – sorolta az elkövetkezendő napok tennivalóit Kerekes Attila.

Nyerges Ferenc, a Pro Kultúra Sopron Kht. ügyvezetője arról számolt be lapunknak, hogy pénteken látogat Sopronban a Phare képviselője, aki személyesen akar meggyőződni arról, hogy megtartható-e a szeptemberre tervezett Phare-konferencia. Az építők szerint tökéletesen alkalmas lesz addigra a ház a nagyszabású rendezvény befogadására, legfeljebb az éttermet kell a vendégeknek hiányolniuk.

Bosszúsak a belvárosiak

Bosszankodnak a Sopron belvárosában élők, mert a konferencia-központ építése miatt gyakran csak hosszabb várakozással tudják megközelíteni autóikkal otthonaikat.
Szóka Sándor, az önkormányzat városüzemeltetési irodájának munkatársa elismeri, hogy a munkálatok során néhányszor valóban akadályozott a belváros gépkocsival történő megközelítése, éppen ezért a lakók türelmét kéri. Felmerült a belvárosiakban, hogy ilyenkor meg lehetne nyitni a Városház utcát, ám Szóka Sándor szerint ez nem indokolt. Akkor ugyanis elkerülhetetlen lenne, hogy nem csak a lakók hajtanak be járműveikkel a történelmi belvárosba.

Korábban:

Elázott a konferencia-központ (2002-08-16) >>
Mégis tartható a határidő ? (2002-05-31) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyenes internet a könyvtárban

A beíratkozott tagok augusztus óta ingyen internetezhetnek a soproni városi könyvtárban. A látogatók… Tovább olvasom