Kisalföld logö

2019. 02. 23. szombat - Alfréd -6°C | 2°C Még több cikk.

Jogerős: Húszezer forint pénzbírság a kecskefej kiakasztójának

Jogerősen húszezer forint pénzbírságot kell megfizetnie Gál Szabolcsnak, aki január 7-én, egy levágott kecske fejét akasztotta ki a soproni Fidesz-iroda ajtajára.

Mint arról portálunkon beszámoltunk, idén január 7-én, akkor még ismeretlen, egy levágott kecske fejét akasztotta ki a soproni Fidesz-iroda ajtajára.

Gál Szabolcs, aztán nyilatkozott, s elmondta: véleménynyilvánításnak szánta tettét. A férfi ellen rendőrségi eljárás is indult, majd a bíróság elé került az ügy.

Ez a napokban lett jogerős.

- A demokrácia alapja a véleménynyilvánítás szabadsága, semmi különös nem történt, mint akkor sem amikor korábban a Kossuth téren a minisztérium bejárata elé levágott, véres marhafejet dobtak egy akkori tüntetés résztvevői – nyilatkozta portálunknak Gál Szabolcs, miután jogerős lett a rá kirótt húszezer forintos pénzbírság. - Jelen ügy és az említett tüntetés között a különbség csak annyi, hogy ismereteim szerint a nevezett tüntetés résztvevőit véleménynyilvánításuk miatt nem vonták felelősségre, én meg garázda lettem. Érthetetlen számomra, hisz hiányzik a cselekményből az erőszakos elem és a kihívóan közösségellenes magatartás.

-  Úgy vélem, senkit nem bántottam, kárt nem okoztam, nem is akartam okozni. Kompromisszumot kellett kötnöm önmagammal, a garázdaság miatti ítéletet nem tudom, nem tudtam könnyen elfogadni, azonban a húszezer forintos büntetést tudomásul vettem. Erre azért került sor, mert a fellebbezésre a családom anyagi helyzete miatt nem volt lehetőségem. Ellenem több hatóságnál és hivatalnál folyamatban lévő és már lezárt eljárások vannak, mondvacsinált ürüggyel, úgy tűnik a vége többszázezer forintos büntetés is lehet. Egy mondattal jellemezném a mai magyar állapotokat: senkit nem hagyunk az út szélén, aki mindennel egyetért, az boldogulhat, a másikat meg belelökik az árokba - zárta Gál Szabolcs.

Olvasóink írták

39 hozzászólás
12
 • 39. hozsuzs 2012. március 27. 15:08
  „a tett ocsmány, a bűntetés jelképes. Szabolcs pedig egy pancser, amihez nyúl, az tönkremegy, de most legalább bekerült az újságba, ha már a többi "mondvacsinált" ellene folyó eljárás kapcsán nem sikerült. Csak a családját, lányait sajnálom...”
 • 38. igazember 2012. március 25. 11:37
  „Kedves Szabolcs,tudom,hogy ez nem vigasztal,de ott fent a fejesek közt van egy pár képmutató-hamis ember,aki ezerszer nagyobb bünt követett el mint Te.Csak tudd meg ki a piás!Egyenlöre ennyi,égjen a képén a bör,ha van rajt.”
 • 37. Demalgon 2012. március 22. 08:00
  „Bakancs, unalmas már ez az nyócév, nyócév. Nem is tudom, hogy abban a nyócban ki volt az, aki járogatott külföldre brüsszel elé sírni, mint egy szűz k, hogy nem ő van hatalmon, hogy az eu-s támogatásokat vonják vissza, hogy az eu gyakoroljon nyomást a kormány leváltására, mindezt motiválva arra, hogy szegénynek hiányzott a hatalom, amit 2002-ben bebukott, és betegesen újra vezető akart lenni, amiből az elmúlt két év alatt vezért csinált. Szóval nem is tudom, hogy ki az, aki nagyobb kárt okozta az országnak lejáratás terén. Az ember igyekszik a kisebb rosszat választani igaz, de a kisebbik rossz, ha valakinek azt jelenti, hogy önként, dalolva, pucéran és betépve táncolja be magát a kivégző osztag elé rezesbandának képzelve őket, hogy majd mulatóst fognak neki játszani ...... akkor ott súlyos gondok vannak. Nagyon, de nagyon vagy fanatikusnak, de leginkább anyagilag a belső holdudvar szerves részének kell lennie annak, aki ennyire támogatja azt a pusztítást, ami itt megy végbe két éve, és sorra teszik tönkre a lakosság java részének életét és megélhetését hatalmi vágytól égően, amely már-már a régi román rezsim híres agyonlőtt alakjához hasonlít, némi SS-el vegyítve.

  Tudod a nagy kérdés: Hogy készül orbán viktor?
  Fogsz 30 dkg Sztálint, hozzá adsz egy csipetnyi Hitlert, megfűszerezed erősen a Mein Kampffal, hozzáraksz 10 dkg Kadhafi-t, 10 dkg Mao-Ce Tungot, mikor félig készen van felöntöd egy kis Sztálin és Rákosi keverékkel, majd paranoid skizofrén nevű fűszerolajjal nyakonöntve megnyilazod.”
 • 36. Sonnenschein_Manó 2012. március 21. 22:36
  „Egyébként miért szűnt meg a nyugatrmagyar.hu? Engem - rendes soproniként - kifejezetten hidegen hagy, hogy mi van a város határain kívül.”
 • 35. Túrabakancs 2012. március 21. 22:30
  „Valóban: ha nappal, a tettét előre bejelentve teszi azt amit tett, akkor lehet
  nem indult volna ellene eljárás. Viszont sunyin cselekedett, és ha a rendőrség nem
  deríti ki a tettest, akkor soha nem derül ki, ki is volt a "kecskés". Szóval az
  eljárás megindítása, és az ítélet teljesen jogos a hatalom részéről. Épeszű
  ember vagy párt nem tűrheti hogy így megalázzák nyilvánosan, tehát a polgári jogi
  per is jogos lesz az illető számára. Vonuljon ki táblákkal a kezében rajta a szöveggel,
  mondja el úgy a kívánságait, nemtetszéseit a hatalom irányába értve.”
 • 34. Túrabakancs 2012. március 21. 22:23
  „Demalgon! /20/
  Pszichikai hadviselés a médiákban nem csak most van, hanem amióta a világ
  létezik. Pl. lásd a külföld viszonya az országunkra értve. Meg az "elmúttnyócév"
  liberális lejárató kampányai a magyarság ellen. Ja bocsánat, az hazaárulás volt...
  Én a kisebbik rosszat választom ha lehet.”
 • 33. Ambar 2012. március 21. 20:59
  „Szóval én úgy gondolom nem a húszezer a lényeg,valóban nem sok .De ez az ember ezt soksorosan fogja megszenvedni.A hatalom bele fog minden lépésébe kötni, el fogják lehetetleníteni!Na ez lesz az igazi büntetés s ez mindennél rosszabb!Egy év múlva rákérdezhetünk! Még hogy miért nem ment be véleményét elmondani talán éppen tehozzád aki ezt írta!Mert a hadjárat máris megkezdődött volna persze nem nyíltan és hanem sanda eszközökkel.Sokan tudnának erről beszélni!Te meg nagy fityiszes mond el a saját körödben, ha mered egyet nem értő véleményedet!Persze jobb ha mindennel egyetértesz, mert ha kiesel a kosárból akkor körön,kívül kerülsz és egyszerre minden kiderül rólad az is ami nincs!Szóval rosszabb ez mint egy valós büntetés és passz!”
 • 32. Nanu 2012. március 21. 20:42
  „Perköltség többe kerül a fidesznek, jobban mondva az adófizetőknek! Ezért nem keleltt volna csinálni a pi...at fidesz hanem sunnyogni! Hát csak ennyire volt jogos /20ezer/ el kéne gondolkozni :)”
 • 31. Tanárur 2012. március 21. 19:41
  „"30. SZILAJ "Az a húszezer sajnos nem húszezer,de ha ez jobb neked ,akkor olvasd el figyelmesebben a cikket és megtudhatod mit mondott Szabolcs"Ellenem több hatóságnál és hivatalnál folyamatban lévő és már lezárt eljárások vannak, mondvacsinált ürüggyel, úgy tűnik a vége többszázezer forintos büntetés is lehet."Most meg vagy elégedve?Akire a hatalom egyszer rászáll......”
 • 30. SZILAJ 2012. március 21. 19:25
  „Keveslem azt a húszezret... Ahhoz képest mekkora cirkuszt csináltak belőle... Parkoljon valaki egy mozgáskorlátozottaknak fenntartott helyre. Többszörösét fogja fizetni, de az nem lesz újságcikk.....”
 • 29. Mankapunka 2012. március 21. 17:42
  „Szabolcs!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ELismerés!!! Sok itt a nyuszi,azért oszt,hogy miért nem mentél oda nappal.

  Én sem mennék,mert a falnak fölösleges beszélve,ezek meg bent <moderálva>,mit mondasz. Így legalább <moderálva>pár napig.Ezért megérte.”
 • 28. Pretorianus 2012. március 21. 15:55
  „Kecskefejet akasztgatni,morbid,beteges dolog.Nem beszélve arról,hogy egyes országokban a maffia küldözget levágott állat fejeket.Nem volt annyi vér a pucájában,hogy nappal odamenjen és elmondja személyesen a véleményét?Pár házzal odébb,a Fő téren megteheti,akár a fogadó órákon,igaz,oda a nevét és arcát is adnia kell!Ehhez kell "bátorság",nem az éjszaka folyamán partizánkodni egy kecskefejjel...”
 • 27. egon1 2012. március 21. 13:25
  „Ebben és sok más esetben a jogot és az erőt külön kell választani,mert egyértelmü hogy az erő győzött a jog felett !!”
 • 26. kerteszb 2012. március 21. 13:05
  „Az ítélet jogos és reális, csak azt nem értem, hogy a hasonló széljobbant cselekedetek hogyan maradnak mindig büntetés nélkül?”
 • 25. orczy 2012. március 21. 12:20
  „Szerintem egy kecske nyakáról kellett levennie.......
  És honnét veszi ÖN a rántott csirkecombot?”
 • 24. doubt 2012. március 21. 11:29
  „Honnan vette a kecskefejet? Azzal senki nem foglalkozik?”
 • 23. festéktüsszentő 2012. március 21. 09:21
  „16.ekkenekepen 2012.03.20. 22:58
  Huhh! Te oszt jól megaszontad. Köszönöm az intelmeket, igyexem +fogadni őket. Köszi.

  Egyébként:
  Azt mondja Szabolcsunk:
  "Ellenem több hatóságnál és hivatalnál folyamatban lévő és már lezárt eljárások vannak, mondvacsinált ürüggyel, úgy tűnik a vége többszázezer forintos büntetés is lehet."
  Ha jól értem, akkor nem ez volt az első (na persze mindegyik mondvacsinált (elképzelem, ahogy a hatósághoz reggel bemegy az előadó, kevergeti a kv-t, gondolkodik, hogy ma meg mi a fészkes fenét csináljak egész nap, majd az asztalra csap: Ezaz! Ma pedig megfingatjuk ezt a Szabolcsot)) "ügye". Akár tekinthetjük többszörösen visszaesőnek is önt Szabolcs, ugye?”
 • 22. Valaki 2012. március 21. 09:11
  „Ma egy kecske fej, holnap rákosizmus. Bár még mindíg tart.”
 • 21. okostojas007 2012. március 21. 08:57
  „kettős mérce ....
  budaházi petárdázása esetén nem történt rendőri intézkedés ...
  a 20 ezer év neki járna ha éppen nem tetszene a jelenlegi hatalomnak...
  szabolcsnak igaza van...
  senkit nem hagyunk az út szélén , aki nincs velünk , az ellenség ...........”
 • 20. Demalgon 2012. március 21. 07:56
  „Bakancs, diktatúra van az országban, mert nem hallottam még a pszichikai hadviselésről? Az újság azt ír, amit akar erről az esetről, de a vezér emberei úgyse fogják békén hagyni, mert fel mert lépni ellene, csak hogy miként fognak folyamatosan belerúgni az nem lesz akkora hír, hogy bárki is leközölje, vagy cenzúra miatt nem is fogják. Egyébként, amíg a pártoknak szabad az olyan plakát, mint 2006-ban, amikor a führer úgy próbált meg választást nyerni a 2. körben, hogy elkezdett mocskolódni, és ócsárolni ellenfeleket, és ezt nyíltan tette, majdnem felszólítva a szavazókat, hogy verjék agyon az ellenfeleit, addig ez az eset miben másabb? Annyiban, hogy ez nyersen megmondja a véleményt? Ha valakinek van egy kis fantáziája egyből észreveszi benne az iróniát, hogy ahogy a kecske le lett fejezve, hogy a gazda jóllakjon, úgy a magyar polgár is le lesz fejezve, hogy ne merjen fellépni önmaga jogaiért és becsületéért. Csak észre kellene venni a párhuzamot, még akkor is, ha a srác nem volt ezzel tisztában és nem vette észre, amikor tettét megtette. Nem kellene ezzel foglalkozni, hanem a parlamentre kellene fókuszálni, mert ez is csak parasztvakítás.”
39 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

LMP: Továbbra is ingyenes utazást a rászorulóknak

A megtévesztő hírek és a lejáratási szándék ellenére sikeresen folyik az aláírásgyűjtés népszavazási… Tovább olvasom