Kisalföld logö

2019. 02. 23. szombat - Alfréd -6°C | 2°C Még több cikk.

Jogerős az óvodaépítés Sopronban

Az intézménynek lesz belső parkolója is, 8 gépkocsibeállóval.
A környék lakói aggódnak, a győri püspökség pedig nem érti a félelmeket. Így lehetne összefoglalni a Szent Margit Óvoda fejlesztésének jelenlegi helyzetét. Mint ismert, a katolikus egyház lővereki intézményét bővítik.

„Célravezetőbb és biztonságosabb, ha az egykori Szent Margit Óvoda jelenlegi épületét lebontjuk és új, korszerű intézményt építünk a helyére" – nyilatkozta Veres András megyés püspök a Kisalföldnek július elején. Akkor úgy tervezték, még az idén nekiállnak az építkezésnek, illetve előbb a bontásnak, ám nem várt helyzet állt elő.

– Az óvoda tervei elkészültek, de az engedélyeztetési folyamat az egyik szomszéd fellebbezése miatt késett – tudtuk meg Andorka Miklóstól, az egyházmegyei építési iroda vezetőjétől. Késett, de végül jogerőssé vált az engedély, így most már a kivitelezővel kötendő szerződés van soron. Ennél többet nem is akart közölni a püspökség. Csakhogy a környéken lakók aggódnak a bővítés okozta  parkolási gondok miatt – és ez ügyben már a Kisalföldet is a probléma utánajárására kérték. Az óvoda egy szűk lővereki utcában található, a parkolással eddig is gond volt.
 
A környék lakói a szűk utcában a parkolás miatt aggódnak. Fotó: Magasi

– Nem lesz probléma – mondta erre Andorka Miklós. Az intézménynek, ami egy csoporttal bővül, lesz belső parkolója is, 8 gépkocsibeállóval.

– Ideálisabb lesz a helyzet, mint volt – hangsúlyozzák a püspökségen, ahol a kivitelezés alatt a környéken élők türelmét kérik.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Túlvezérelt város - Tapasztalt sofőrrel jártuk be a közlekedési gócpontokat Sopronban

Egyre nagyobb kihívást jelent az autósok számára, hogy épségben és időben érjenek el Sopron egyik… Tovább olvasom