Kisalföld logö

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 1°C | 10°C Még több cikk.

Jégpálya volt a soproni vasútállomásnál, már letisztították a járdákat

Jégpálya volt a soproni vasútállomásnál, már letisztították a járdákat
Városszerte több járda vált jégpályává a napokban: az Állomás utca vasút felé eső oldala, valamint a nagy gyalogosforgalmat lebonyolító, pályaudvar és buszmegálló közötti terület is. A vasúttársaság ígéri, legközelebb jobban ügyelnek ezek tisztítására.
Letisztították a járdákat
 
A vasúttársaságtól kapott értesítés - és fotók - szerint szerdán azonnal intézkedtek, hogy megszüntessék az áldatlan állapotokat.
 

Korábban pedig ígéretet tettek, legközelebb jobban ügyelnek a gyalogosok által gyakran használt vasútkörnyéki részek hóeltakarítására. 

A hivatal egy dolgozója olvasónk levelére így reagált: "Egy zsák sót szórtam ki a járdára. Ez nem feladatköröm, de megtettem. A só ilyen hóesés mellett, ilyen hidegben ezt tudta."


Korábban írtuk:

„Sajnálattal tapasztaljuk nap mint nap, hogy ennyire jegesen néz ki a vasútállomás és környéke. Az Állomás utca vasúthoz közeli járdája a pályaudvarig tiszta jég, de még a kormányablak előtti rész is igen balesetveszélyes, csúszós. Csak reménykedhetnek, hogy emiatt nem történik esetleg tragédia. Ha egy magánember hagyná ennyire jegesen a járdát, megbüntetnék. Ha nincs ember a jégmentesítésre, a hivatali dolgozók is kezükbe vehetik a vödröt és lesózhatják a járdákat!" – írta levelében olvasónk.

Egy másik olvasó is hasonló tapasztalatait osztotta meg velünk. Ő elképedve látta, hogy az állomásról csak jégpályán keresztül tudna a buszmegállóhoz menni.
Olvasónk fotója
Olvasónk fotója

„Ugye, ezt nem gondolták komolyan, hogy ilyen vastag jégpáncélon fogok átmenni utazótáskával, bőrönddel, hogy a buszmegállóhoz érjek orra bukás nélkül? A jeges járda helyett a felszáradt úttestre mentem, hogy a testi épségemre vigyázzak, el ne csússzak. Egy kérdés motoszkált a fejemben: a Sopron Holding mit csinált, hogy ezt a buszmegállós részt nem tudták jégmentesíteni?" – fogalmazott.

Olvasónk fotója
Olvasónk fotója

Mint megtudtuk, a Sopron Holding a buszmegállóknál – a vasútállomásnál lévőknél is – elvégezte a hóeltakarítást, viszont az odavezető rész jégmentesítése, tisztán tartása már a vasúttársaság feladata. A sokakat érintő problémával kapcsolatban a GYSEV-nél elmondták: a több napig tartó havazáskor nagy területeket kellett tisztítaniuk, rendben tartaniuk. Elsődlegesen a peronokat, az állomást, a sínek váltóit és a város, továbbá a közutak vasúti kereszteződéseit. E feladat ellátásában – munkakörük ellátása mellett – nyolc-tíz kolléga vett részt. Az Állomás utcára emiatt csak később kerülhetett sor, viszont a folyamatos hóesésben a járókelők a járdára hullott havat letaposták, s az jéggé fagyott. A lakossági jelzésekre haladéktalanul megkezdték az érintett járdák csúszásmentesítését.

„Elnézést kérünk, legközelebb ügyelünk arra, hogy az említett szakaszok is elsőbbséget élvezzenek a hóeltakarításban" – tették hozzá.

Olvasónk fotója
Olvasónk fotója

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sífutásra fel Sopronban

Sífutásra fel Sopronban
Sopron környéki hegyekben, magasabb helyeken a sífutásra kiválóak a terepek - közölte Kubinszky… Tovább olvasom