Kisalföld logö

2019. 02. 22. péntek - Gerzson -2°C | 10°C Még több cikk.

Járda épülhet a külvárosi bevásárlóközponthoz Sopronban

Járda épülhet a külvárosi bevásárlóközponthoz SopronbanA Magyar utca Ötvös utca kereszteződésében egy kis teret alakítanánk ki. Előtte befejezik a Várkerület megújítását.
Egyelőre továbbra sem lehet balra kanyarodni a Bécsi utcából a Patak utca felé. A Magyar utca-Ötvös utca kereszteződésében kis parkot alakítanak ki.
A közeljövőben apróbb változások várhatók a soproni közlekedési rendben. Ide tartozik, hogy a tervek szerint megteremtik a közúti kapcsolatot az Uszoda utca és a Lackner Kristóf utca között.

Ezáltal létrejöhet az elkerülő úttal párhuzamos folyosó. A kivitelezés jó esetben még idén elkezdődhet.

A korábban már megtiltották, hogy a Bécsi útról balra a Patak utcába balra lehessen kanyarodni. A tapasztalat szerint ezt a szabályt az autósok egy része nem tartja be. Ennek ellenére ez a változtatás érvényben marad. Módosítás indoka az volt, hogy korábban Bécsi út rendszeresen bedugult.

Az autósok, jelenleg úgy mehetnek jelenleg a város felé, hogy jobbra fordulva a körforgalomban egy teljes kört megtéve térnek vissza a Patak utcára.

A Rákosi úton, illetve ebben a városrészben élők közlekedését segíti, az utca felújítása után a temető felől érkezők továbbra is behajthatnak balra.

Mint arról lapunkban beszámoltunk, a Rákosi úton mintegy kettőszázmillió forintból teljesen kicserélik az ivóvíz- és szennyvíz bekötéseket, a hálózatot, valamint kiépítik a csapadékvíz elvezető rendszert.

A belvárosban is várható egy kis, de a tervek szerint annál látványosabb változás. Mint azt Mágel Ágosttól, a Városfejlesztési Bizottság elnökétől megtudtuk, a Magyar utca-Ötvös utca kereszteződésében, a jelenlegi aszfaltos kis sziget helyére egy mini parkot hoznának létre. A munkának a Várkerület hiányzó szakaszinak felújítása után állnak neki.

A forgalmi rend nem változik.

Az pedig külvárosi Aldit gyalog megközelítőknek jó hír, hogy a jelenlegi fahíd bekötésével, a bevezető úttal párhuzamosan a hiányzó, mintegy 500 méteres szakaszokon is megépítik a járdát. Ám ahhoz, hogy megtörténhessen a szükséges kisajátítás, módosítani kell a területre érvényes szabályozási tervet.

A Lővér körút felújítása is a tervek között szerepel. Erre mintegy 170 millió forintot fordít a város. Az Orgona utca megújítása azonban már megtörtént. Az utcát teljes hosszban és szélességben leaszfaltozták, kiépítették a járdát és a szegélyt is.

 S még egy fontos, az autósokat árintő terv: a parkolási gondokat enyhítendő, a Kodály téren, a szolgáltató házak tövében megállóhelyeket alakítanak ki.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hegykői intézetből lépett meg a 16 éves Bianka - Soproni rendőrök keresik - fotó

Hegykői intézetből lépett meg a 16 éves Bianka - Soproni rendőrök keresik - fotó
Engedély nélkül ment el a lány. Tovább olvasom