Kisalföld logö

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Ízutazással bővült a programpaletta

A nadrágszíjat a Pro Kultúra Nonprofit Kft.-nek is meg kellett húznia, de a hagyományos rendezvényeiket megtartják, sőt, színesítik a kínálatot.

Az idei újdonság a Soproni Ízutazás és Telebendő Napok.

Sopronba nem csak a természeti szépségek és a történelmi belváros miatt érdemes ellátogatni, a kulturális rendezvények is csábítóak. A Kisalföld annak járt utána, melyek az év vendégcsalogató programjai, s arra is kíváncsiak voltunk, a megszorítások változtattak-e a hagyományokon.

– Az állami támogatás csökkenése miatt társaságunk kevesebből gazdálkodhat idén, mint 2009-ben, ennek ellenére a minőségből nem engedünk, hagyományos rendezvényeinket – Soproni Tavaszi Napok, Soproni Ünnepi Hetek – megtartjuk – mondta Varga Szabolcs kommunikációs munkatárs. – Már áruljuk a belépőket, úgy látjuk, a béren kívüli juttatások megadóztatása visszavetette a vásárlási kedvet, mindenki alaposan megnézi, mire vált jegyet. A tavaszi napoknál mindig készülünk újdonsággal, idén a Soproni Ízutazás és Telebendő Napok lesz ez március 13–14-én. Vásári forgataggal, kóstolóval várunk mindenkit a Liszt-központba. A Liszt-fesztivál az ünnepi hetek programsorozatából került át tavaszra, és mivel tavaly ez jó döntésnek bizonyult, így újra márciusban rendezzük meg – tette hozzá.

A Soproni Ünnepi Hetek programjainak többségét az idén negyvenéves fertőrákosi Barlangszínházban tartják. Fotó: Magasi
A Soproni Ünnepi Hetek programjainak többségét az idén negyvenéves fertőrákosi Barlangszínházban tartják. Fotó: Magasi

A Soproni Ünnepi Hetek június 18. és július 11-e között várja a kultúrabarátokat, az előadások többségét a 40 éves fertőrákosi Barlangszínházban tartják. Itt vendégszerepel Miklósa Erika, a Kassai Állami Operaház, a Moszkvai Patriarchátus Ortodox Kórus, a Magyar Állami Népi Együttes, az ExperiDance tánctársulat. Lesz musicalest, operettgála és a korábbi évekhez hasonlóan most is megtartják a Régi Zenei Napokat és a Soproni Tündérfesztivált is.


Musical, fesztivál tavasszal

A Soproni Tavaszi Napok rendezvénysorozata március 12-én a Szép nyári nap című musicallel kezdődik az MKB-arénában. A Liszt-fesztivált március 19–21. között tartják a Liszt-központban, március 21-én családi és gyermekprogramra várják a kicsiket és a nagyokat a GYIK-ba. Az április elejéig tartó kulturális kavalkádban helyet kapnak még komoly- és könnyűzenei koncertek és bélyegkiállítás is.

Olvasóink írták

  • 1. Orfeusz 2010. február 16. 08:31
    „.... Kht? Megint okos újságírót küldött a Kisalföld a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft-hez. Kicsit el van maradva a változásoktól, de biztosan "fejlődőképes" ...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb részletek Sopron ókori történetéből

A soproni Fő tér felújításakor újabb régészeti emlékek előbukkanását várják a szakemberek. Tovább olvasom