Kisalföld logö

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 10°C Még több cikk.

Ivánban is megjelenik a Jobbik vidék koporsója

A Jobbik által országjárásra indított, a vidék koporsóját szállító halottaskocsi csütörtök délután jelenik meg Ivánban.

A vidék koporsója december 15-én, 16 órakor jelenik meg Ivánban.

Az új önkormányzati törvény és az abban foglalt "falurombolás" elleni tiltakozásul a Jobbik országgyűlési képviselői november 23-án útjára indították a Parlament elől a "vidék koporsóját" szállító halottas kocsit.

Az autóval a törvényjavaslat várhatóan december 19-i végszavazásáig az ország összes megyéjébe ellátogatnak.

Sneider Tamás, a Jobbik alelnöke korábban elmondta: azokon a kistelepüléseken, ahol a javaslat szerint megszűnnének az önkormányzati hivatalok és az oktatási, egészségügyi intézmények, egy gyászjelentés is kitesznek a faliújságra és a településvezetők az önkormányzati hivatal fényképét elhelyezhetik a koporsóba, amely a végszavazásra visszaérkezik az Országházhoz.

A Jobbik a zárószavazáson egyébként névszerinti szavazást fog kérni és tiltakozó polgármesterekkel demonstrációt is szerveznek.

Hegedűs Lórántné, a Jobbik Önkormányzati Kabinetjének vezetője szerint pártjuk 150 módosító indítvány nyújtott be a törvényhez, amelyek közül az egyik a javaslat címét is megváltoztatná "a helyi alkormányzatok létrehozásáról és a vidék felszámolásáról szóló törvényjavaslatra".

Apáti István, a Jobbik országgyűlési képviselője hangsúlyozta: akcióikat addig tartják fenn, amíg a kormány vagy visszavonja a javaslatát, vagy elfogadja a jobbikos módosítókat "különben nem teszik zsebre, amit ezért kapni fognak".

Az ellenzéki politikus szerint a kormány a kisebb településeken veri el a port, őket teszi felelőssé az önkormányzati rendszer eladósodásáért, holott ez 95 százalékban a nagyobb városok felelőssége.

Olvasóink írták

 • 7. SZILAJ 2011. december 18. 09:36
  „Na jahh... Sopronban még van mit ellopni az emberektől.”
 • 6. SC 2011. december 16. 17:24
  „Hahaha!
  Azért nagyobb a bűnözés,mert kevesebb a rendőr...Ekkora sutkaságot...Én beszéltem rendőr barátaimmal,azért nagyobb,mert az állomásnál nem fordítják meg azonnal a fekete vonatot!...Magyarul,egyre több fekete vonatos akar itt a bűnözésből megélni,mert Sopron kelethez képest még mindig a Kánaán.
  Tudod ezt a mondatot helyesen értelmezni?Bizony nem...
  "A növekmény fő oka az lehet, hogy az ausztriai munkavállalás miatt sokan olyanok is a városba költöztek, akik nem feltétlenül akarnak dolgozni. S, így megnőtt a bűnelkövetők száma is."Május óta!!!”
 • 5. Ovinkor 2011. december 16. 14:42
  „Bocs, a 305 fős létszám csökkent 190 fő alá. Most nem kezdem el, hogy Te erre miért nem reagálsz, mint Te a másik cikknél tetted, hiszen miért olvasna valaki folyamatosan egy ilyen harmatos cikkecskét.”
 • 4. Ovinkor 2011. december 15. 18:19
  „3. SC 2011.12.15. 14:56
  Válaszoltam neked ott, de itt is leírom: A növekedés oka, hogy a városi kapitányság 2007-es 314 fős létszáma mára 190 alá csökkent. 2009-ig Sopronban csökkent a bűnözés, pedig a betelepülés akkor is folyamatos volt.”
 • 3. SC 2011. december 15. 14:56
  „http://www.nyugatmagyar.hu/soproni_hirek/rekord_szamu_bejelentes_a_soproni_rendorkapitanysagon/2250115/
  Amikor azt állította a Jobbik,hogy ideér a többszínű bűnözés,te hevesen ágáltál ellene.Most itt van,de nem láttuk,hogy reagáltál!Nehéz bizony beismerni a tévedést!:-)”
 • 2. Ovinkor 2011. december 15. 12:55
  „Helyesen: néhány éve”
 • 1. Ovinkor 2011. december 15. 12:12
  „Nagy csúsztatás a Jobbik álláspontja, hiszen a nagyvárosok egy főre vetítve átlagban kevesebből gazdálkodnak (nem vicc!), színvonalasabb közszolgáltatásokat nyújtanak, több az önkormányzati feladatuk, sokkal gazdagabb a fenntartandó intézményhálózatuk.

  Már a másik bejegyzésnél is írtam, hogy Fidesz-kormány szándékaitól függetlenül órási baj a rengeteg önkormányzat Mo.-n. A rendszer pazarló, működésképtelen, valójában a kistelepülések elmaradottságát konzerválja. Mint ahogy írtam a másik cikknél, az 5,5 milliós Dániában néhány évre 98-ra csökkentették az önkormányzatok számát. Nálunk 3600 fölött jár a számuk. Miért nem elég 200? Magyarországon is nagyjából a 20 ezres minimális önkormányzati méret lenne a hatékony. Arányaiban olcsóbban működnének, nagyobb lenne az alkupozíciójuk, két falu településvezetőinek vitáin nem bukna meg egy fejlesztési projekt stb. Ezen kellene gondolkodni közösen, bár az uszításon kívül nem várok semmit a kérdésben.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Interjú Orbán Viktorral: Magyarországot védi az erős parlament

"Az európai gazdasági helyzetet is áttekintette Sopronban a kormány, s arról is tárgyaltunk, mi a teendő, hogy Magyarország elkerülhesse a recessziót" - nyilatkozta a miniszterelnök. Tovább olvasom