Kisalföld logö

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -5°C | 0°C Még több cikk.

Ittasan lövöldözött a vadra

Engedély nélkül, ittasan lőtt vadra egy vadász Sopron térségében. Ellene büntető-, illetve szabálysértési eljárás indult. A kilőtt szarvasbika értéke félmillió forint.

A napokban érkezett feljelentés a Soproni Rendőrkapitányságra, miszerint egy környékbeli vadásztársaság körzetében levő magaslesről ismeretlen személy engedély nélkül lelőtt egy szarvasbikát, amelynek értéke mintegy félmillió forint.

A rendőrkapitányság fegyverszakértője és nyomozói megállapították, hogy a helyszínen tartózkodó személyek közül egy vadász ittasan használta fegyverét.

Az ügyben nagyobb értékre elkövetett lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás, valamint lőszerrel és lőfegyver tartásával kapcsolatos szabálysértés miatt szabálysértési eljárás indult - közölte a Soproni Rendőrkapitányság sajtóreferense.

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. figyelő666 2010. május 28. 21:52
  „janika!Nem ez nem a kuvaszlövő volt de a szomszédos vadásztársaság.Én kapásból feltudnék sorolni 10 nevet aki csont alkoholista és mégis lövöldözik éjjel nappal.Nálunk ahol kilőtték a kuvaszt pedig annyira bent van az erdőben távol mindentől/sajnos csak a Rumzájzoktól nem/,hogy oda sétáló ember még véletlenül sem keveredik.Megnyugtatom az aggódó anyukát,hogy erre fele nincsenek sétálók,kirándulók annyira távol van mindentől.De ha bérel egy traktort talán megtalálja:)Addig is proszit!”
 • 23. Jägermeister 2010. május 27. 10:38
  „Mindharom vadaszt szemelyesen ismerem, es remelem, ez jo lecke lesz nekik! Talan visszavesznek kicsit az arrogenciajukbol, ami mindharomba eleg hatalmas modon beleivodott. Azert kivancsi leszek a fejlemenyekre, es arra is, melyikük lött! Mert ugye azt mindharom tagadta, hogy ö volt. Ha az ittas egyen hasznalta a fegyveret, hat nem lennek a helyebe!”
 • 22. axika 2010. május 26. 09:17
  „Már megint a vadászok....”
 • 21. SC 2010. május 26. 08:06
  „Akadnak szép számmal akik terepjáróból,bivaly erős lámpák segítségével vadászgatnak... Ez tapasztalat,sokszor láttam.Ez is TILOS!”
 • 20. Cloeon_dipterum 2010. május 25. 23:19
  „Tisztelt moose! Ennek a hírnek semmi köze a kutyákhoz. Viszont, ha már megemlítette, válaszolnék. Az, hogy rengetegen sétáltatnak póráz nélkül kutyát az erdőkben/parkerdőkben, még nem jelenti rögtön azt, hogy szabad is. A kutya egy állat, épp úgy, mint maga. Megfelelő kiképzés mellett tanulékony és betartja a szabályokat, de különben pedig azt teszi, ami neki kedvére van. Nem azért, mert rossz kutya, hanem azért, mert az a genetikailag is kódolt viselkedésformája. Ez ellen viszont a fütty nem sokat ér, mikor valami/valaki ellen megindul. Higgye el, a kutya pórázon tartását és esetleges más szankciókat nem azért foglaltak törvénybe, mert az illetők nem tudják mivel kitölteni a munkaidejüket, hanem azért, mert szükség van rá. Megemlíteném, hogy pórázon tartással elkerülhetők a kényes "kutyalelövöldözős" esetek is, de ugye akkor a gazdának is tenni kellene valamit (megfogni pórázon a saját kutyáját), az meg már milyen dolog... Lusta emberek ne tartsanak állatot, főleg ne akkor, ha nincs rá elegendő saját szabad területük. Én sem tartok leopárdot, pedig szeretnék, de sajnos a kiskertemben már nem fér el.
  Egy kicsit más. A kóborkutyát és a vadat szemmel láthatóan űző kutyát a vadászatra jogosultnak kötelessége lelőni. Ezt még az egészségügyi törvény is előírja. A vadászatra jogosultnak ilyenkor meg kell bizonyosodnia róla, hogy valóban nincs ott a kutya gazdája, se más, akit a lövés veszélyeztetne. A célzott lövés előtt figyelmeztető lövéssel meg kell próbálni a kutya figyelmét kizökkenteni, megállítani. Ha ez nem hoz eredményt, akkor a kutyát le kell lőni, mielőtt brutálisan széttépi a kicsi bambit vagy netán emberi életet is veszélyeztet.
  Maradjunk annyiban, hogy a kutya nem része az erdei életközösségnek, tehát ne is erőltessük oda bevinni, csak a megengedett módon. Egyébként a maga lába mellől nincs az az vadászember, aki fel meri vállalni, hogy kilövi.
  Az erdőkben amúgy továbbra is biztonságosan lehet sétálni, ugyanis emberre sosem lőnek, nem úgy, mint a városban...

  E cikkben szereplő ember ellen két ügyben is eljárás indult, meg fogja kapni a maga büntetését, hacsak nem a közismert Stohl András megasztárról vagy lelkes követőjéről van szó, akit mindenből kimosnak. Na csak azért említettem, mert őt is kapták már el orvvadászattal (és illegálisan elejtett/ellopott zsákmánnyal).”
 • 19. tódi 2010. május 25. 23:03
  „Nem ittas - csak nagyon cukorbeteg ,mint Demjén Rózsi :)

  A lövés meg önvédelem volt , az agancsos kutya meg akarta támadni , ja és nem volt rajta póráz.”
 • 18. moose 2010. május 25. 22:12
  „Zeta. Lefogadom eked sosem volt kutyád. Ha már a puszta látáványától riadalmat keltesssz magadban és gyermekeidben. Közlöm veled rengetegen sétáltatnak kutyákat az erdőben. Látnád azt a boldogságot, hogy élvezik a szabadságot. Nyilván az a gazdi aki nem bízik a kutyájában nem fogja szabadon engedni. Az én kutyáim 1 füttyre rohannak felém. Sosem teszek rájuk pórázt . Ez egy idióta törvény ,aminek semmi értelme. Lehet póráz nélkül is engedelmességre tanítani a kutyát. A vadak meg nappal amúgy is ösztönösen felhúzódnak a biztonságot nyújtó erdőmélyébe. A túrista utakon pedig az ember is riadalmat kelt a vadakban. Nem csak a kutya.”
 • 17. molyhos_tölgy 2010. május 25. 21:44
  „quadosokra és a mocisokra is kellene vadászidény!!! mondjuk legyenek a dúvad kategóriába...”
 • 16. Tonxy 2010. május 25. 21:24
  „14: a hobbi motorosok mellett a hobbi quadosok is. Brennbergnél szinte minden hétvégén 8-10 rodeózik az erdőben főuton rendszám nélkül. Jó volt amikor eldöngettek mellettünk a gyerek meg egy 5-10 perce aludt el, és aszfaltozott úton mentünk nem erdei ösvényen.”
 • 15. Lézerman 2010. május 25. 19:30
  „Simán leültetném ezt a barmot,aki ittasan fegyvert fog!!!!!!!!!”
 • 14. janika 2010. május 25. 19:28
  „Nem Ő volt a kuvasz kutya lövő?
  Erdőben viszont nem csak a kutya zavarhatja meg a vadakat, hanem a hobbi motorosok is. Igaz Ők két lábuak és már négy kerekük is van!”
 • 13. Eüdolgozó 2010. május 25. 19:18
  „10. Innen!
  Tudomásom szerint erdőben sem engedeheted szabadon a kutyát mert megzavarhatja a vadakat.”
 • 12. paris18 2010. május 25. 19:08
  „7.

  nem akarok kötekedni veled de ki vannak jelölve azok a helyek és útvonalak ahol bárki bármikor sétálhat az erdőben.Na oda kell menni.Ott nem fogsz vadásszal találkozni”
 • 11. bentham23 2010. május 25. 16:56
  „9-re
  advocatus diaboli”
 • 10. Innen 2010. május 25. 15:11
  „Ez nagyon jó. Én minden nap kint sétálok a kutyámmal az erdőben... És kövezzetek meg, elengedem a kutyámat, mert valahol őt is le kell mozgatnom. Igaz, hogy tőlem nem megy el 10 méternél messzebb, és visszajön, ha hívom, és nem a kiránduló útvonalon megyek vele.

  Jó lesz még jobban figyelnem, nehogy s..gbe lőjön minket egy betintázott vadász...”
 • 9. zeta62 2010. május 25. 14:15
  „bentham23 2010.05.25. 12:37

  Mindentől függetlenül azért ha az erdőben, mezőn sétálnál a gyerekeddel, kíváncsi lennék, ha egy-két nagytestű kutya rohangálna feléd, mennyire pártolnád az illető "gazdát"?
  A kutyának semmi keresni valója szabadon! Ez nem a kutya, hanem a tulajdonosának a felelőssége, és szándékosan nem mondtam gazdát.
  Én már átéltem egy ilyen erdei sétát, nem történt semmi, de a gyerekeim szemében azt a félelmet nem lehet elmesélni, amit a két kutya keltett, azt át kell élni.”
 • 8. SzImike 2010. május 25. 13:28
  „Az a baj, hogy esetleg hiába lesz példaértékű büntetés, lesznek akik nem foglalkoznak vele. És mennyi ilyen lehet, amiről nem tudunk...”
 • 7. Dörgés 2010. május 25. 13:24
  „Így menjen ki az ember a családdal az erdőbe...”
 • 6. Hókuszpóka 2010. május 25. 13:22
  „Ez tutira a Stohl ivocimbije volt :-)))”
 • 5. bentham23 2010. május 25. 12:37
  „Kiváncsi vagyok, hogy a megyei vadászkamara vizsgálata ezúttal is mindent a legnagyobb rendben fog e találni????? (lásd kutya lelövése kisalföld múlt heti cikk)”
24 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kész a VOLT programja!

Közel 40 nappal a kapunyitás előtt már publikus a VOLT Fesztivál részletes programja. A 200-nál is… Tovább olvasom