Kisalföld logö

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Ismét meglehet a százezer vendégéjszaka Hegykőn

A július kiemelkedően jó volt. A hegyko.hu pedig két rangos díjat is elnyert.

Az 1420 lakosú Hegykőn a vendégéjszakák száma először 2008-ban lépte át a bűvös, százezres határt. Egy évre rá további növekedés volt, majd tavaly mintegy hét százalékos visszaesés következett.

- Bár, a végső összesítés január közepére készül el, de a jelek alapján idén ismét elérhetjük a 2009-es szintet - tájékoztatott Jakab Zsolt, Hegykő jegyzője. - Ez egyrészt annak köszönhető, hogy nagyon jó volt a júliusi forgalom. Az immár nyolcadik alkalommal megtartott Tízforrás Fesztivál kifejezetten sok turistát vonzott. A nézőszám egy év alatt megduplázódott, a bevételek pedig mintegy hatvan százalékkal nőttek. A növekmény másik oka az lehet, hogy a település honlapját tudatosan fejlesztettük. A nyári hónapokban érezhettük is ennek a pozitív hatását. Ám nem állhatunk le. Tapasztalat, hogy mind több cseh turista keresi fel térségünket. Így a weboldalunk már cseh nyelven is elérhető.

Különdíj Az Év Honlapja 2011 versenyen

A Magyar Marketing Szövetség és az Internet Marketing Tagozat által meghirdetett Az Év Honlapja pályázat idén tizedik alkalommal került megrendezésre. E versenyen a település weboldala különdíjat kapott. Az önkormányzatok és települések kategóriáját Győr nyerte el.

Kategóriánként egyetlen honlap kaphatja meg Az Év Honlapja Díjat. Ezt a címet a zsűri azon honlapoknak ítéli oda, amelyeket az adott általános kategóriában – az elbírálási szempontok alapján –, a legjobbnak tartott.

Mit jelent a Különdíj?

Különdíjjal jutalmazhatja a szakmai zsűri azokat a honlapokat, amelyek az adott kategóriában, holtversenyben végül alulmaradnak.A jegyző hozzátette, mindenkinek érdeke, hogy a településen jól működjön a turizmus. A vendéglátó szektorban több, mint 150-en dolgoznak, a turisztikai vállalkozók összességében a legnagyobb munkaadók. A fellendülésnek köszönhetően nem csökkenek az álláshelyek, az önkormányzat bevételei pedig nőnek. Az idegenforgalmi adó bevétel az ehhez kapott normatívával csaknem a költségvetés negyedét teszi ki. S ez egy öngerjesztő folyamat, hiszen így több pénz jut a falu fejlesztésére.

- Idén elkészült a kerékpáros pihenő, valamint a madármegfigyelő-hely - folytatta a jegyző. - Ezek javítják a turisták komfortérzetét. A járdákat is folyamatosan újítjuk fel. Ez a helyieknek is fontos, valamint az ide érkezőkben pozitívabb kép alakul ki. A turisztikai egyesületünk a lehető legszélesebb körben próbálja összefogni az idegenforgalmat, az egységes arculat kialakítását. Csak egy példa: minden évben, szervezetten jelenünk meg az utazás kiállításon.

Második hely a weblapok versenyén

A hegyko.hu rangos díjat nyert a hazai online és multimédia szakma kiváló digitális tartalomfejlesztési gyakorlatát bemutató, az idén 14. alkalommal megrendezett országos eFestival versenyen. Kormányzat/Önkormányzat/Intézmény kategóriában második helyezést értek el Hajdúszoboszló mögött, megelőzve Győr weboldalát. Az eFestival 2011 díjnyertes pályaművek nevezői jogosultak a KIVÁLÓ MAGYAR TARTALOM, valamint a FELHASZNÁLÓBARÁT HONLAP cím viselésére és a díjak logójának feltüntetésére.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Marad a mozi: A város nem bontotta fel a szerződést

Portálunk értesülései szerint a soproni önkormányzat, mint tulajdonos nem bontotta fel az Elit mozi… Tovább olvasom