Kisalföld logö

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Információk turistáknak Sopronban

Sopron - Megnyílt a Deák téri Turisztikai Centrum, amely idén szeptember végéig várja az érdeklődőket. Az első turista Nagykanizsáról érkezett és Sopron-térképet vásárolt.
A Deák tér legvitatottabb beruházása a Turisztikai Centrum volt, amelynek megnyitása hónapokat késett, ugyanis a tér általános rendezetlensége miatt nem volt érdemes üzemeltetni. Sem a szakemberek, sem pedig a lehetséges látogatók nem tudták megközelíteni az intézményt. A hétvégére azonban minden akadály elhárult, s tegnaptól már hivatalosan is a városba érkezők turisták rendelkezésére áll.

Szolgáltatásaikról a 99/505-438-as telefonszámon lehet érdeklődni.
– Kerékpárkölcsönzéssel, programajánlókkal, térképekkel, turisztikai információkkal állunk az érdeklődők rendelkezésére – mondta a nyitás utáni percekben Taschner Tamás, a Tourinform-iroda vezetője. – Hétköznap 9–17 óra között, szombaton és vasárnap 9–14 óra között vagyunk nyitva. Harminc kerékpárral rendelkezünk, s minden olyan szolgáltatást biztosítunk, amelyet rögzítettünk a Magyar Turizmus Zrt.-vel kötött szerződésben. A programajánlók, prospektusok természetesen ingyenesek, de vannak pénzért árusított kiadványaink is. Idén szeptember végéig tartunk nyitva, jövőre április elejétől fogadjuk ismét a vendégeket. Elképzeléseink között szerepel, hogy a kerékpárkölcsönzést vállalkozásba adjuk, s a Bormarketing kht.-vel közösen egy vinotékát is kialakítunk. Ma még kérdéses, hogy a turista-autóbuszok hol állnak majd meg.

Beszélgetésünk közben az első vendég is megérkezett, hogy egy Sopron-térképet vásároljon.

– Nagykanizsáról érkeztem, nem tudtam, hogy csak néhány perccel ezelőtt nyílt meg az iroda – válaszolta érdeklődésünkre Nagy Sándorné.

Horváth Ferenc

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Próbafúrás Nagycenk nélkül

Nagycenk–Sopron - A nagycenki önkormányzat módosította rendezési tervét, így elviekben a… Tovább olvasom