Kisalföld logö

2018. 12. 11. kedd - Árpád 1°C | 5°C Még több cikk.

Indulhatnak a turisztikai fejlesztések

Fertő-part - A közelmúltban 327 millió forint támogatáshoz jutott a nemzeti park, valamint hat település. A pénzből turisztikai célú fejlesztések indulnak el.
Három lépésben, de egymással összhangban kezdődhetnek el a Fertő-parton az ökoturizmust fellendítő fejlesztések a nyugat-dunántúli operatív program keretében.

– A Fertő–Hanság Nemzeti Park igazgatósága, valamint hat település közösen vett részt a pályázaton – mondta el a Kisalföld megkeresésére Fersch Attila, a nemzeti park igazgatóhelyettese. – A tizenöt százalékos önrész mellett közel háromszázharmincmillió forint támogatást nyertünk el. A közbeszerzések lefolytatása, valamint a szerződések aláírása után a kivitelezés várhatóan jövő tavasszal kezdődhet el. A program keretében teljesen felújításra kerül a sarródi Lászlómajorban lévő egykori hercegi épület. Itt egy ökoturisztikai látogatóközpontot szeretnénk kialakítani és innen indulnak majd a lovas kocsis túráink is. Emellett a látogatók interaktív módon kaphatnak felvilágosítást a Fertő-tájról. A gazdaságban pedig rackajuhokat, szürke marhát, bivalyt tartunk majd.

Fersch Attila hozzátette, Hegykőn a kerékpárút közelében kialakítanak egy szabadidős parkot is. Itt megpihenhetnek a kerékpározók. Lesz még játszótér, valamint a madármegfigyeléshez egy les is.

– A projekt harmadik, de egyáltalán nem utolsó eleme a kerékpárút-hálózat bővítése – folytatta az igazgatóhelyettes. – Egyrészt új utak épülnek a nemzeti parkon belül, másrészt bővíteni kell a már meglévő Fertő tó körüli hálózatot. Ennek érdekében mintegy nyolc kilométer hosszan új utak épülnek Harkán, Nagycenken és Zsirán. További harminc kilométert pedig kitábláznak. A cél az, hogy a pihenők, az információs táblák egyformák legyenek, azaz hasonlítsanak a már most meglévőkre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négy fiatalkorú betörőt fogtak el Sopronban

Sopron – Négy 16 éves fiatalembert fogott el a rendőrség, akiket betöréses lopásokkal… Tovább olvasom