Kisalföld logö

2019. 05. 25. szombat - Orbán Még több cikk.

Indulatból ütött és tört a férfi

Sopron - Munkáltatója csak munkabért, de útiköltséget és vizsgadíjat már nem fizetett ki a 24 éves soproni fiatalembernek, aki emiatt felháborodott. Arcon ütötte munkaadóját, s betörte gépkocsija ablakát.

A méltánytalanság érzete váltott ki egy fiatalemberből olyan indulatot, amelynek végére a Soproni Városi Bíróság tett pontot. Az alkalmi munkavállalói kiskönyvvel dolgozó fiatalember még tavaly áprilisban arra kérte egyik munkáltatóját, hogy a munkabére mellé útiköltséget és vizsgadíjat is fizessen ki neki. Elvégzett munkája miatt kellett ugyanis elhalasztania vizsgáját, az új procedúra pedig pluszköltséggel jár. A negyvenezer forintos bér mellé tehát még 14 ezer forint dukál neki – mondta. A tulaj viszont csak a bér kifizetésére volt hajlandó. (A munkáltató lehúzott ablakú autójában hangrögzítő működött, a hanganyagot a bíróságra is beterjesztette.)

Nem hagyta ezt annyiban a fiatalember, veréssel fenyegette meg a sértettet, s hogy nyomatékot adjon szavainak, arcába is sújtott. Betörte a tulaj autójának ablaküvegét is. Aztán a rendőrök hamar lecsillapították a fiatalembert, aki most önbíráskodás bűntette, továbbá – arc- és orrzúzódást okozó ütés nyomán – könnyű testi sértés és rongálás vétsége miatt ült a vádlottak padján.

Dr. Szabó Magdolna bíró mindezek miatt halmazati büntetésül nyolc hónap – két évre felfüggesztett – börtönnel és 30 ezer forint pénzmellékbüntetéssel sújtotta. Kötelezték a vádlottat az autóban okozott kár megtérítésére is. Az ítélet jogerős.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emelkedett a fürdőbelépők ára

Sopron - A július elsejei áfaemelés a fürdőhelyek belépőjegyeit sem kíméli. Szinte mindenhol… Tovább olvasom