Kisalföld logö

2019. 01. 18. péntek - Piroska -1°C | 8°C Még több cikk.

Ilyen volt az első Soproni Gombás Mulatság - fotók

Hosszú készülődés és tervezgetés után október 26 –án Szőke Gergely ötlete nyomán, hagyomány teremtőnek szánt rendezvény vette kezdetét vasárnap reggel, a GYÍK Rendezvényházban dr.Börcsök Zoltán fotókiállításának megnyitójával.

A délelőtti program része volt még egy gomba túra, ami ugyanúgy mint a korábbiak szintén a Károlymagaslat alatti parkolóból indult. Ezen a családias, kellemes kiránduláson amin mintegy 70 fő vett részt a résztvevők a természetben is megismerkedhettek az egyes gombákkal, jellemzőikkel. A túra végén gombavizsgálatra is sorkerült, így mindenki biztonsággal vihette haza és fogyaszthatta el a saját maga szedett gombákat.

A délutáni program 15 órakor vette kezdetét Firtl Mátyás országgyűlési képviselő megnyitó beszédével melyben megemlítette az épülethez kapcsolódó emlékeit, a rendezvény újszerűségét, kapcsolódást a Nyugat-Magyarországi Egyetem "Zöld Egyetem" programjához, hangsúlyozta mennyire fontosnak tartja a természet megismertetését, megszerettetését a gyerekekkel. Délután a gyerekek legnagyobb örömére fellépett a Csemete Bábszinház, a Halász utcai Tagóvoda Gomba, Körte, és Fenyőfa csoportja, valamint a Herman Alice Óvoda óvodásai.


Ilyen volt az első Soproni Gombás Mulatság - fotók: Tudósító


A felnőttek rövid de színvonalas előadásokat hallgathattak a gombák világáról. Folcz Ádám a leggyakoribb mérgező gombákról beszélt, Hajnal András az erdeinkben található galamb gombák sokféleségéről, Varga Boglárka a gombaszedéshez adott praktikus tanácsokat. Ezen kívül az előtérben gombakiállítás is volt ahol 141 ehető és nem ehető gomba került bemutatásra. A ritkaságok közül a Harmatgombát lehetne kiemelni. A város kisiskolásai részére hirdetett rajzpályázatra 345 jelentkező 400 rajzából kellet kiválasztani a legjobbakat.

Kisiskolás kategória (1-3. oszt.):
I. Gőbl Anna Emma 3.c - Szt. Orsolya
II. Gőbl Kinga 2.b - Szt. Orsolya
III. Márkus Gréta 1.c - Soproni Német Nemz. (Fenyő tér)
Különdíj - Nyikos Krisztofer 3.a - Gárdonyi

Nagyok (4-6. oszt.):
I. Nagy Petra 6.a - Lackner
II. Gulyás Balázs 5.b - Német Nemz. (Fenyő tér)
III. Nagy Bálint 4.a - Gárdonyi
Különdíj - Pály Martin Péter 4.é – Gárdonyi

A gyerek között osztatlan sikert arattak a kézműves asztalok ahol a szülőkkel együtt tudtak alkotni. A napot az Orfeum Bar Band operett és musical slágerekből összeállított kétfelvonásos műsora zárta. Akik ott voltunk azt hiszem mindannyian jól éreztük magunkat, csak gratulálni tudunk a szervezőknek, közreműködőknek. Nagy szükség van az ilyen rendezvényekre. Találkozzunk jövőre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Omega koncert a hűség napján Sopronban

Az evangélikus templomban ad koncertet az Omega december 14-én - jelentették be sajtótájékoztatón. Tovább olvasom