Kisalföld logö

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 0°C | 17°C Még több cikk.

Illegális, veszélyes hulladéklerakó Fertődön - Fotók

Az eredeti állapot ismételt helyreállításra, valamint 150 ezer forint bírság megfizetésre kötelezett két fertődi magánszemélyt a soproni körzeti földhivatal.

A soproni körzeti földhivatal Horváth-Dori Zoltánt, valamint Horváth-Dori Lillát több földterület esetében az eredeti állapot helyreállítására kötelezte. Immáron másodszor, ugyanis az első felszólítás határideje tavaly április 30-án lejárt. Így, az előírt munkálatokat idén május 30-ig kötelesek elvégezni. Amint ezzel végeztek, azt nyolc napon belül jelezniük kell a földhivatalnál.

A szóban lévő ingatlanok adatai itt érhetők el >>

A két magánszemélyre a földhivatal 150 ezer forint büntetést is kiszabtak. A talaj-és növényvédelmi igazgatóság egyik felügyelőjével a közelmúltban közös bejárást tartottak az érintett területeken.

Fotók a fertődi lerakóról. A felvételek különböző időpontokban készültek.


Ekkor azt tapasztalták, hogy a helyreállítás nem történt meg. Mint az az indoklásban olvasható: az anyagnyerés (a bányászat - a szerk.) során kialakult „gödrök" betemetését termőfölddel, építési törmelékkel tovább folytatták, és a helyszínen látott újabb föld- és törmelékkupacok is feltehetően ezt a cél szolgálják majd. Sajnálattal tapasztaltuk, hogy a terület Fertőszéplak felőli végén újabb hulladéklerakás (elsősorban műanyag számítógép monitor házak, hűtő- és mosógépalkatrészek stb.) történt.

Információink szerint a feljelentésben az is szerepelt, hogy ezen a területen hullámpalát, lejárt szavatosságú gyógyszereket, orvosi spray-t, valamint gumit is helyeztek el.

Az indoklásban kitérnek a büntetés mértékére is. A korábbiakhoz képest kisebb eljárási bírás kiszabásakor figyelembe vették az elvégzett helyreállítási munkák mértékét, illetve az előírt kötelezettség teljesítésére való, szemmel látható törekvést.

A nem jogerős határozat teljes szövege itt olvasható >>

Olvasóink írták

 • 4. rangabuga 2012. január 07. 12:57
  „Ez a kár elenyésző ahhoz képest, amit nevezett másoknak okozott más- nem hulladéklerakás- ügyben.”
 • 3. veilchen 2012. január 06. 17:26
  „Akármennyire hibásak is az ügyben (vagy nem), aligha járultak hozzá ahhoz, hogy nevük és pontos címük itt megjelenjen.”
 • 2. orion1 2012. január 06. 11:09
  „Ez nagyon homályos cikk. Nem mindegy, hogy valaki hulladékkal tölti fel a földterületét, vagy szemetet ver szét, hogy a vasat kinyerje belőle, a szemét meg ott marad, vagy valami szerencsétlen, akinek a földjére lebillentenek egy teherautó autógumit , amit még a sima szeméttelep sem vesz át, és így akár több-százezer forintba is kerülhet a tulajnak, pláne ha még bírságot is kap érte.”
 • 1. hugo 2012. január 06. 10:27
  „Mi az a hulldék?

  Amúgy nem kapkodják el...szomorú.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Makkos Ágnes Sopron Kiváló Pedagógusa

Mindkét szakát tanítja, de az ének-zene áll hozzá közelebb, ezt tagozaton 89 óta oktatja. Tovább olvasom