Kisalföld logö

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -6°C | 1°C Még több cikk.

Időt kér a hegykői költő

Völgyi János Hegykő közismert közéleti személyisége: volt polgármester, jelenleg a település alpolgármestere. Emellett évtizedek óta hódol a művészeteknek. Fest, szobrokat alkot, verseket ír. Legutóbb Időkérés című kötetével jelentkezett.
– Vallom Szimónidész ókori görög költő gondolatát: „A költészet beszélő festészet, a festészet néma költészet" – mondja Völgyi János, aki a Soproni Képzőművészeti Társaság oszlopos tagja.

Húsz egyéni kiállításán túl közös tárlatokon Németországban, Ausztriában is láthatta alkotásait a nagyközönség.
Völgyi János, az időt kérő költő...
– A költészet a másik nagy szenvedélyem: az Időkérés című kötetem a harmadik a sorban. Verseimmel az ember és a természet, az egyén és a lélek kapcsolatáról, a lét napos és árnyékos oldalának megéléséről adok számot. Soraim az elmúlásra és az emlékezésre csakúgy rávilágítanak, mint a szeretet és a hitvilág maradandó értékeire. S hogy miért is lett jövőbe nézően Időkérés a kötet címe? Hogy megérjem azt az örömteli pillanatot, amikor napvilágot láthatnak majd azok a verseim is, amelyek sok-sok év alatt már megfogalmazódtak bennem – osztotta meg gondolatait Hegykő igazán sokoldalú művésze, közéleti személyisége.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Taródi-vár: Befejezettnek tekintik és mindennap szélesre tárják a kapukat

A hírneves Taródi-vár napjainkban is fogadja látogatóit; az építő, id. Taródi István elhunyta után családi vállalkozás vette át a nem mindennapi hagyatékot. Tovább olvasom