Kisalföld logö

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -5°C | 1°C Még több cikk.

Idén már környezetbarát anyagot használnak síkosságmentesítésre

Jövőre kormányrendelet határoz a belterületi utak síkosságmentesítésének módjáról. Erre a célra csak olyan anyagok használhatóak, melyek nem veszélyeztetik a növények egészségét.

A Sopron Holding Zrt. lehetőségei szerint már ettől az évtől környezetbarát anyagot alkalmaz a járdák és parki utak síkosságmentesítésére. Egyúttal a lakosság figyelmét is szeretnék felhívni arra, hogy barátkozzanak az új szabályozás gondolatával, és ne feledjék, hogy a Várkerület és a Deák tér díszburkolatára sem használható a hagyományos útszóró só. Az átállás része, hogy idén nem lesznek kint a város különböző pontjain sótárolók, de a meredek szakaszokon, a Lövérek, illetve Brennbergbánya egyes utcáira továbbra is kihelyezik a zúzalékkal kevert sót a szakemberek.

A Sopron Holding Zrt. beszerezte a síkosságmentesítésre használt anyagokat és megtörtént a hóeltakarító gépek karbantartása is. Fotó: Magasi Dávid
A Sopron Holding Zrt. beszerezte a síkosságmentesítésre használt anyagokat és megtörtént a hóeltakarító gépek karbantartása is. Fotó: Magasi Dávid

– A Sopron Holding Zrt. felkészült a télre. Beszereztük a síkosságmentesítésre használt anyagokat, megtörtént a hóeltakarító gépjárművek karbantartása és megvan a munkálatok elvégzéséhez szükséges szakembergárda is – kezdte Halmos Orsolya, a Sopron Holding Zrt. közterület-tisztításért felelős részlegvezetője. – A telephelyünkön több mint 200 tonna, síkosságmentesítésre alkalmas anyagot – só, műtrágya és zúzalék – tároltunk be. A járművek közül kettőt már átszereltünk téli üzemmódra, ezek a sószórók bármikor bevetésre készek. További két gépünk bármikor átalakítható, ha az időjárás úgy alakul, rövid időn belül felszerelhetőek sószóróval és hóekével. A szűk utcákban alkalmazható traktorok és a rakodógépek is használatra készek. A gépkezelők felkészítése, illetve betanítása már zajlik és a készenléti beosztás is elkészült. Lesz 24 órás folyamatos hóügyelet, hogy havazás esetén azonnal megkezdhessük a munkálatokat. A kollégáink a 30/236-9403-as számon fogadják a lakossági jelzéseket. A hóeltakarítás során először a fő és tömegközlekedési utakat, buszútvonalakat, a meredek utcákat, majd a mellékutakat tisztítjuk meg – tette hozzá.


Segít a közút

A holding idén is megállapodást köt az Állami Közútkezelő Zrt.-vel a Sopronban és vonzáskörzetében található, de nem a város kezelésében lévő utak – Győri út, Csengery utca, a Frankenburg úti aluljáró, Mártírok útja, Bánfalvi út, Brennbergi út, Ágfalvi út, Pozsonyi út, Kőszegi út a körforgalomtól Harka irányába és az elkerülő – gyorsabb takarítása érdekében.

Olvasóink írták

 • 8. Kukac40 2009. november 13. 20:52
  „Eddig is környezetbarát anyagot használtak. Megvárták míg elolvad. Takarítás nem szokott sikerülni. Na meg két egész autóval? Ez igen, komoly teljesítmény ekkora városban. A holdingnak is mindenre van pénze csak értelmes eszközökre nincs.”
 • 7. vitriol2 2009. november 13. 06:28
  „Ja és érdekes az is, hogy minden tél elötti időszakban megjelennek ilyen "tartalmu" cikkek, mi minden esetben "véleményezzük" azt, majd jön a HÓ. és minden változatlanul maradvagyis lesz ujból KÁOSZ”
 • 6. vitriol2 2009. november 10. 06:11
  „Hát igen, mint mindig" A Sopron Holding Zrt. felkészült a télre."Csak az a fránya tél nem "készül" fel a Soproni Holdingra" Ha a bécsiu uti "határátkelőn" télen hóesésben, bármikor- hajnal kettökor is- átlépek a "sogorékhoz" ott "tiszta" az ut, mig Nálunk???Lehet, hogy ott a tél is "felkészül" az osztrák uttisztitokra????”
 • 5. egysoproni_ 2009. november 10. 00:01
  „Jéééé, felkészültek a télre... Vajon akkor is ezt fogják mondani ha leesik az első 1 cm hó?”
 • 4. janika 2009. november 09. 21:03
  „Sőt már a FIDESZ-nek meg van a programja a belföldi rovatban erre is!”
 • 3. Truder 2009. november 09. 20:03
  „Már felkészültek a télre:prémiumok kiosztva, autók leponyvázva, téliesítve..mint mindig.”
 • 2. zhall 2009. november 09. 15:19
  „Az első hóval pedig megbénul a város és a megye....”
 • 1. janika 2009. november 09. 10:31
  „Csak nem!- út is lesz jövőre? Vagy képzeljük el, hogy valamikor itt út is volt? Ami e megye útjaira jellemző annak neve folthátán folt!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkapták a H1N1-oltóanyagot lopó tolvajt a rendőrök

Nem egészen egy nap alatt elfogták azt a helybeli férfit a rendőrök, aki beismerte: betört a… Tovább olvasom