Kisalföld logö

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -5°C | 5°C Még több cikk.

Idegenvezetők: ők mutatják be Sopront az ideérkezőknek

Egyre több az érdeklődő Sopron iránt, a diákcsoportok száma is nőtt az utóbbi évben – hangzott el a Soproni Idegenvezetők Körének ülésén.

Strauss József, a kör vezetője pozitív tapasztalatokról számolt be azzal kapcsolatban, hogy a Sopron értékei, látnivalói által vonzott turisták száma érezhetően növekedett, továbbá biztató jelnek számít az is, hogy az idelátogató fiatalok is érdeklődően fogékonyak a város történelme, kulturális értékei, hagyományai iránt - írja a sopron.hu.

Abdai Géza alpolgármester az ülésen beszámolt a város jelenlegi gazdasági helyzetéről, amelyet az idei költségvetés tükrében mutatott be. A megkezdett fejlesztések között – amelyek folytatása és sikeres befejezése cél – a város turisztikai vonzerejét növelő, jelentős fejlesztések is zajlanak. A Tűztorony szerkezeti megerősítése, felújítása, a városközpont felújítása, a turisták részére kialakítandó idegenforgalmi információs központ, a Kecske-templom felújítása, a Petőfi tér és más városképileg fontos helyek felújítása, fejlesztése mind azoknak a fejlesztéseknek a sorába tartozik, amelyek a város számára fontos látnivalók sorát olyanná formálják, hogy a vonzó legyen az idelátogatók számára is.

A város eddig soha nem tapasztalt fejlesztések révén csaknem 80 milliárdnyi összeg erejéig fejleszthette intézményeit, infrastruktúráját, turisztikai látványosságait és helyi vállalkozásait – hangsúlyozta a közösségi ügyekért felelős alpolgármester. Mindehhez a város a maga önrészét is hozzátette, azért, hogy a pályázható összegeket lehívhassa.

A teljes írás itt érhető el >>

Olvasóink írták

  • 2. nága 2012. március 08. 16:45
    „Tavaly egy turisztikai szavazáson is Sopron nyerte el az első helyet. Ebbe szerintem még mindig belejátszik a városnak az a misztikuma, hogy sokáig elzárt város volt, meg az is, hogy a nyugati határszélen fekszik és egy itteni szállás jó kiindulópontja lehet egy ausztriai túrának is. Csatlakozva "hejhaj"-hoz, feltétlenül kellene a városban egy tavaszi nagytakarítás, mert máj.-ban jönnek majd az iskolai kirándulások, aztán meg indul a turisztikai főszezon és tényleg szemet szúróan szemetes a város. Közmunkásokat bevonni és kőhidai fogvatartottakat is! Azonkívül közterület felügyelőket is bevonni, hogy a tulajdonosok tartsák rendben az előttük lévő járdaszakaszt és ugyanezt megtenni a közületekkel, vendéglőkkel, boltokkal stb. is !!!”
  • 1. hejhaj 2012. március 08. 11:14
    „A Nagyrondella melletti u.n. "Bástyagödör" területén a városárok és a római városfal bemutatóhelye, az OTP mögötti szakaszon olyan szemetes állapotban van, hogy a város szégyenére nem vihetnek oda turistacsoportokat az idegenvezetők. Miközben máshol nagyberuházással folyik a városfalak körbejárhatóságának biztosítása, a régen helyreállított szakaszok - még takarítás szempontjából is - elhanyagolt állapotban vannak. Fotót nem mellékelek, mert a képek elé kellene írnom, hogy "csak erős idegzetűek nyissák meg a képsorozatot". Javaslom inkább, hogy nézzenek oda az illetékesek és intézkedjenek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Brennbergbánya: falu a határ szélen - videó a múltból

A Sopron melletti Brennbergbánya egyike volt Magyarország legjobb kőszénbányáinak. Tovább olvasom