Kisalföld logö

2019. 05. 25. szombat - Orbán Még több cikk.

Húszéves a Roto Elzett lövői gyára (x) - fotók

A hazai precíziós fémmegmunkálás legnemesebb hagyományai élnek tovább egy kis nyugat-magyarországi település, Lövő területén található termelőüzemből kikerülő termékekben. A gyár története izgalmas lenyomata az elmúlt másfél évszázad közép-európai ipari kultúrájának, amelyről most egy nevezetes évforduló alkalmából érdemes megemlékezni.
Húszéves születésnapját ünnepli 2016. szeptember 9-én a Roto Elzett lövői gyára. Húsz év egy magyarországi gyár életében nagy idő: a Roto esetében ráadásul jóval távolabbra kell tekintenünk, ha a kezdetekig kívánunk visszanyúlni. Egészen pontosan 1862-ig, a Grill Mihály Utóda nevű osztrák késgyár lerakatának megjelenéséig. Rá kerek hatvan évvel, ezekre az alapokra építve hozza létre dr. Horváth Ferenc a lövői késgyárat, ami a mai gyár elődjének tekinthető.

Ez a húsz év tehát egészen különleges: benne foglaltatnak az alapítók gondolatai, szellemiségük, találmányaik. Lövő joggal büszke: a gyárban benne van az itt dolgozók munkája, a fejlesztések, sok száz környékbeli család sorsa, megélhetése is. Mélyek a gyökerek, élnek a hagyományok, amelyek lépten-nyomon érezhetőek. A lövői gyár vezetői, munkatársai büszkék arra, hogy fokozatosan ‒ lépésekben, mégis folyamatosan ‒ tudnak fejlődni.
Dr. Krisch Róbert Elzett Sopron Felületkezelő Kft. ügyvezető igazgató
A húsz évvel ezelőtti 15.000 m²-ről mára 30.000 m² fölé nőtt az üzem teljes alapterülete. Az elmúlt két évtized során nem kevesebb mint 260 millió nyílászáróhoz készültek nyílászáróelemek, alkatrészek, pántok és egyéb tartozékok: ez mintegy 40 millió otthon igényeinek felel meg. Az állandó fejlődés kiszámíthatóságot, biztonságot és nyugodt építkezést tett lehetővé, ami ma talán az egyik legnagyobb értéknek számít.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Firtl Mátyás Brüsszelben az uniós forrásokról tárgyalt

Az Az EU jövőbeni finanszírozásáról szóló, kétnapos intézményközi konferencián Magyarországot Firtl… Tovább olvasom