Kisalföld logö

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

Húsvétkor Sopronból közvetít istentiszteletet a Kossuth Rádió

Istentiszteletek közvetítése, ünnepi műsorok, valamint filmek szerepelek a közmédia húsvéti műsorkínálatában.

- Húsvét vasárnap a felekezeti sokszínűséget felkínálva állította össze műsorát a közmédia - mondta Barlay Tamás, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vallási főszerkesztőségének vezetője keddi budapesti sajtótájékoztatóján. A Kossuth Rádió Sopronból evangélikus, a Duna TV Körösfőről református istentiszteletet közvetít.

A római katolikus szentmisét az m1 és m2 nézői a pécsi Szent Péter és Pál apostolok székesegyházból láthatják Udvardy György pécsi megyéspüspök celebrálásában. Mindhárom közszolgálati televíziós csatorna kapcsolja délben Rómát, ahol XVI. Benedek pápa Krisztus feltámadásának húsvéti üzenetét küldi a "városnak és a világnak.

Olvasóink írták

 • 7. zoltee 2012. április 01. 22:08
  „Nem mindegy hogy mise vagy istentisztelet? bemennek az emberek a templomba aztán kijönnek és mintha mi-se történt volna.

  Szerintem inkább a gondolkodás és a az önmagunkba és egymásba vetett hit felé kellene az embereket terelni, ahelyett, hogy egy manipulativ nemzetközi szervezet (bármelyik egyház) irányítson milliókat egy, vagy több demokratának álcázott diktátor (pl. pápa) vezetésével.

  Én részemről amúgy toleráns vagyok. nem értem, nem tetszik ez az egész istenesdi, de eszem ágában nincs támadni egyiket se. Ha nekik ez jó, hát legyen. De kár, hogy milliárdok vannak ezzel így :S”
 • 6. hegcsa 2012. március 29. 14:27
  „Hálás köszönet a pontosításért!”
 • 5. hozsuzs 2012. március 29. 12:10
  „lévén, ez egy vallási ünnep, sőt a keresztyénség/kereszténység legjelentősebb ünnepe, igen, vallási műsorok is lesznek...de nyugalom, az rtl remek amerikai vígjátékokat ad egész nap, és a tv2-n a shrek után még akciófilm is lesz, a viasat is leadja sorozatait, és hétfőn már ismét láthatjátok az atv-n Olgát, Avar Jánost, Bolgár Györgyöt stb. így a Ti lelki táplálékotok is biztosított.”
 • 4. S.Soproni 2012. március 29. 10:08
  „Tisztelt Peathon: Teljesen igazad van!”
 • 3. peathon 2012. március 28. 21:58
  „Ideje hogy a média a maga eszközeivel megpróbálja a vallás irányába terelni ezt az Istentől elrugaszkodott népet!..... Legalább húsvétkor.”
 • 2. Ovinkor 2012. március 28. 11:35
  „Izgalmas lesz. Csak vallási műsor lesz minden közszolgálati csatornán.

  Eközben a vallásgyakorlók száma igen alacsony Magyarországon.”
 • 1. hegcsa 2012. március 28. 11:31
  „Tévedés van a címben, Sopronból istentiszteletet közvetít a rádió, nem misét. Kérem javítani!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A panasszal a működtetőt kell felkeresni

Wittmer Lászlóné nagylózsi olvasónk okulásul osztotta meg velünk orvosi ügyelettel kapcsolatos… Tovább olvasom