Kisalföld logö

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Hűség napja: Sopronyi-Thurner Mihály előtt tisztelegtek - fotók

A soproni és Sopron környéki népszavazás 90. évfordulójának ünnepéhez kapcsolódóan helyezték el kedden a tisztelet koszorúját a népszavazás kora polgármesterének sírjánál a soproni Szent Mihály temetőben, és a legendás polgármester Fő téri szobránál.

Fodor Tamás polgármester a képviselő-testület jelen lévő tagjaival a város nevében hajtott fejet a népszavazás sikerében elévülhetetlen érdemeket szerzett Sopronyi-Thurner Mihály sírjánál.

Az eseményen részt vett Sarkady Sándor, költő-író, Sopron idei díszpolgára, továbbá a soproni közgyűjtemények vezetői.

Fotó: sopron.hu
Fotó: sopron.hu

A jubileumi rendezvénysorozat újabb ünnepélyes momentumaként a népszavazásban résztvett települések polgármesterei együtt Sopron polgármesterével a városháza bejáratánál Sopronyi-Thurner Mihály szobránál is koszorút helyeztek el - olvasható a sopron.hu-n.

Ágfalva, Fertőboz, Fertőrákos, Harka, Kópháza, Nagycenk település polgármesterei a közös főhajtást követően a soproni városházán Sopron polgármesterével találkoztak.

Fotó: sopron.hu
Fotó: sopron.hu

˝Thurner Mihály, Sopron város lelkes polgármestere, aki e sorsdöntő időben helyét mint talpig férfí töltötte be, fáradhatatlan bátorsággal folytatta agitácionális működését és szónoklataival minden alkalommal felvillanyozta a kedélyeket˝ - írta erről az időszakról Trager Ernő.


˝A város mindkét nemzetiségű lakosai felé meggyőzően és hitelesen tudta képviselni, erősíteni az ezeréves Magyarországhoz való tartozás gondolatát, a tudatot, hogy csak e kereteken belül boldogulhatnak. Ugyanakkor felébresztette a reményt, hogy közös cselekvéssel, összefogással elérhető a békefeltételek megváltoztatása. A városházán tárgyilagos, higgadt szakemberként, a népgyűléseken érzelmektől fűtött lánglelkű szónokként képviselte álláspontját.˝

Thurner Mihály 1918 és 1941 között töltötte be Sopron polgármesteri tisztségét. Tovább olvasom >>

Olvasóink írták

 • 6. SC 2011. december 15. 08:11
  „4. modernsopron
  És nem kérek íráshelyesi szótár semet!:-)))”
 • 5. cori18 2011. december 14. 20:22
  „Hogy van ez?
  válság van ausztriába miért nem veszik észre?
  Nálunk felmegy benzin ausztriába lemegy. azt hiszem ha most lenne a kiirás szavazásra .
  Bisztosan nem maradna itt senki.”
 • 4. modernsopron 2011. december 14. 10:49
  „Nem kérek történelmi hazúgságok és ünnepek, hanem rendes útak, egy müködöképes, korszerü város, modern infrastruktúra, müködö turizmus és kultúrális élet, egy szép, élettel telt belváros és nyítottabb politikusok amelyek komolyan veszik az emberek szükségletjeit, kivánságait, vágyait és ne a saját értékeit varrják a nyakunkba! Elég volt!”
 • 3. Soproni_01 2011. december 13. 22:50
  „Ha jobban megnézzük és a történészeknek lehet hinni, akkor kiderül, hogy ezt a szavazást elcsalták. Tehát mit is ünnepelnek? A legelső elcsalt választást???? Gratulálok :) Vagy a régi történészek által feltárt iratok hazudnak és a korabeli feljegyzések????????? Hogy is van ez ;)”
 • 2. modernsopron 2011. december 13. 22:04
  „Miért annyira tisztelik a múltat, félnek a jövötöl ???”
 • 1. ÁrtatlanBárányka 2011. december 13. 21:52
  „Nem lehetne újra kiírni azt a szavazást?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mennyibe kerül a vízdíj, csatornadíj jövőre Sopronban?

Sopron közgyűlése jövő heti ülésén határozhatja meg az ivóvíz szolgáltatási és csatornahasználati… Tovább olvasom