Kisalföld logö

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Hullott a vakolat a soproni városháza párkányáról

A soproni városháza párkányáról a napokban vakolatdarabok hullottak alá mind az utcafrontról, mind az udvari traktusról.

– A személyi és tárgyi biztonság érdekében szalaggal azonnal körülhatároltuk az épületet. A polgármesteri hivatal azóta szakemberrel vizsgáltatta meg a párkány és az ereszcsatorna közötti épületrész állapotát, aki ahol veszélyesnek ítélte meg a helyzetet, ott leverte a vakolatot – közölte dr. Dobos József, Sopron jegyzője. – Az épületjavítást tavasszal, a jobb idő beköszöntével fogjuk megrendelni – tájékoztatta portálunkat.

Fotó: Magasi
Fotó: Magasi

Olvasóink írták

 • 16. Kuvasz 2011. január 20. 12:04
  „Egy néhány felesleges per költségéből inkább erre kellett volna költeni.”
 • 15. norbi29 2011. január 17. 02:01
  „hullik szét az épület, mint maga a város

  szomoru ezt látni, <moderálva> városvezetés meg semmit sem tesz legyen az akármilyen szinekben is”
 • 14. BsBe 2011. január 16. 07:07
  „Kedves SZILAJ 2011.01.15. 21:49
  - 37 éve dolgozom, ezalatt (10 évvel ezelőtt) fél évet voltam munkanélküli segélyen (mellette akkor is elmentem mosogatni) szóval nem élek és éltem munkanélküli segélyből
  - nem az mszp- sírom vissza soha nem voltam szekfűs,
  - nem attól vagyok betojva,, hogy más lesz mint eddig, hanem attól, hogy még sz@rabb lesz,
  - nem érdekel a magánynyugdíjpénztárral kell lenyúlás, mert koromnál fogva nem voltam tag, csak önkéntes, ahhoz még (eddig) nem nyúltak, bár lehet, holnap azt is elveszik.
  - Hogy mi háborított fel? a 19 éves fiam fél éve végzett, szakmája van (igaz nem egyetemet végzett, csak egy egyszerű szakmunkás lett - amiből azért sok van) de nem talál munkát. A munkaügyi központ tanácsa vegyen újságot, és keressen, ők nem tudnak ajánlani.
  Számos helyen leadta az önéletrajzát, számos "interjún" vett részt, több próbamunkán is volt (sokad magával) a válasz, majd hívjuk, a próbamunkát ((napi 8 óra) még egy helyen nem fizették ki. Már abból is engedett, hogy a szakmájában helyezkedjen el. Az újságban ugyanazon cégek hirdetnek folyamatosan. 25-30 jelentkezőből 2-3-t vesznek fel, de mivel tapasztalat nélküli kezdő, nincs gyakorlata, sajnos nem rá esik a választás (megjegyzem a barátja szintén ebben a cipőben jár)
  Ja, NEM kap munkanélküli segélyt mert mint kezdő nem jár. Nem annak mértékét reklamáltam. Hanem azt, hogy nem tud dolgozni. pedig szeretne. Munkahelyeket ígértek, de helyette munkahelyek szűnnek meg.
  Nem segéllyel szeretné kezdeni az életét, nem azért "sírok" hanem dolgozni szeretne. Most (egy keresetből - ami nem éri el a 300eFt-ot) én tartom el, mert lakás, kaja kell, el lehet hinni, nem olyan egyszerű.
  Sok fiatal van hasonló helyzetben. Rájuk lehet ´húzni, hogy munkanélküli. (pedig nem iszik, nem drogozik) ezért háborított fel ´hogy az ország miniszterelnöke azt a kijelentést tette a "Nem lehet lélegezni, nem lehet élni a munkanélküliektől" de arról nem szólt, hogy ezeknek munkát adnak (mi legyen velük? ki az országból? mert ezekre az emberekre itt nincs szükség?)
  Sajnos ebben az országban nem mindenki 30 éves 300 eFt-ot kereső több gyermekes.
  Vannak fiatalabbak, és vannak idősebbek, akikre a kormány tojik.”
 • 13. Filtec 2011. január 15. 23:02
  „ 
   

  Re: #10 BsBe
   
  Tehát vegyünk fel még kölcsönöket? (Tudom, ezt nem írtad le.)
  A nyugdíjakat is hitelből fizessük ki.
  Mert az MSZP ezt tette.
  Ezért is vagyunk ekkora sz@rban.
   
   ”
 • 12. SZILAJ 2011. január 15. 21:49
  „BsBe. A lényeg sok ember másként gondolkozik, mint te. Ti be vagytok most tojva, hogy valami teljesen más lesz, mit eddig?? Akkor ezek szerint neked eddíg volt jó világ és ezután lesz rosszabb. Nem útál itt senki - senkit sem, csak kevesebb munkanélküli segélyt fogsz kapni.... Te kis szegfűs szívű...”
 • 11. iparos 2011. január 15. 09:46
  „9.-nek.

  Mi van! Neked portáskénk, éjjel 3-kor ez a legnagyobb problémád? azdupla= az dupla”
 • 10. BsBe 2011. január 15. 05:42
  „Nem pont ide illik. De most olvastam:
  "Nem lehet lélegezni, nem lehet élni a munkanélküliektől, és utol kell érnünk Brazília versenyképességi szintjét - derült ki Orbán Viktor pénteki beszédéből.

  ,,A magyarok legrosszabb nemzeti tulajdonságait a tétlenség hozza elő, és ez megmérgezi még a dolgozó emberek életét is" - mondta pénteken Orbán Viktor az új Széchenyi-terv bemutatóján. ,,Ezért alakulhat ki olyan hangulat ebben az országban, hogy bár mi vagyunk az aktívak, akik sokat dolgozunk, mégis szinte nem lehet boldogulni, nem lehet lélegezni, és nem lehet élni" - tette hozzá a miniszterelnök.

  Nyilvánvalóan mindez már annak fényében értelmezendő, hogy a miniszterelnök a Wall Street Journalban elárulta, hogy csökkenteni fogják a munkanélküli segélyekre, és a nyugdíjakra szánt összegeket - ezen intézkedések ideológiai megalapozására szolgálhattak a szinte már-már gyűlölet keltésére alkalmas szavak."

  Szóval már nem csak a romákat kell gyűlölni, hanem a munkanélkülieket is (akik nagy része azért az, mert nem talál munkát).
  Lehet replikázni, hogy tele az újság, saját bőrömön (illetve a fiam bőrén) tapasztalom ebben a városban, hogy bár van szakmája, az iskola befejezése után nem talál munkát. Hiába van tele az újság (mosogató, felszolgáló) már azt is feladta, hogy a szakmájában dolgozzon, sok-sok helyen leadta az önéletrajzát, sok "interjúra" elment, aztán a majd visszahívjuk..... és azóta is (még annyit sem, hogy sajnáljuk.

  De mostantól lehet gyűlölni. Hát eddig sem volt ez a narancsos szín a szívem csücske, de azt hiszem most lett elegem az egész rohadt (ezt lehet moderálni, pedig finom voltam előbb mást akartam írni) fideszből meg a 2/3-ból.”
 • 9. BLA 2011. január 15. 03:16
  „A walter azdupla v. w!”
 • 8. iparos 2011. január 14. 22:12
  „Biróságra kell menni polgármester ur! Hisz a felujítás Valter idején kezdödött!
  Vagy most nem merünk?
  Mi van a tüztorony aláfalazásával? Azt is el kellene kezdeni, nehogy a fötérre boruljon!”
 • 7. bogote 2011. január 14. 22:02
  „Ebből is kilopták az anyagot, nemcsak az autópályákból!”
 • 6. egysoproni_ 2011. január 14. 21:47
  „Ma du. 5 körül jártam arra és már nincs elkerítve semmi.”
 • 5. bleee 2011. január 14. 19:41
  „Követi a trendet.”
 • 4. zsuzsa63 2011. január 14. 17:12
  „Biztos sokat hazudtak alatta, és leszakadt, ha nem is a plafon, akkor a vakolat”
 • 3. Filtec 2011. január 14. 15:37
  „Hány éve újították fel?”
 • 2. bobo 2011. január 14. 13:10
  „Részegen támolyog hazafelé az agresszív kismalac, egy háznál megáll, és elkezdi rugdosni a falat.
  Kiszól neki a farkas:
  - Malac, ne rugdosd a falat, mert lejön a vakolat!
  - Jöjjön, lerúgom őt is!”
 • 1. 1soproni 2011. január 14. 08:20
  „Szépre sikerült a körbekerítés...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több pénz marad a bűnüldözésre a határörsök bezárásával?

Az osztrák Belügyminisztérium sajtóinformációja szerint nyolc rendőrségi határörsöt zárnak be… Tovább olvasom