Kisalföld logö

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -5°C | 5°C Még több cikk.

Hruby: Vége a szemét luxus utazásának

- A soproni teljes városvezetés ünnepeltette magát a napokban a Harkai úti hulladéklerakó átadásán. Örömre viszont nincs ok - mondta el csütörtöki sajtótájékoztatóján Hruby József (MSZP).

- A létesítmény az eredetileg tervezett százmillió forint plusz ÁFA helyett kettőszázmillió plusz ÁFA-ból készült el. A lerakót azért kellett megépíteni, mert a fideszes városvezetés még be sem adta a cséri beruházás pályázatát. 2009. júliusától ez idáig a szemét luxus útjára fizettek be, hiszen az, hogy a város hulladékát Ajkán rakják le, mintegy százhúszmillió forintba került. Ezt pedig a soproniak fizetik meg, ugyanis a Fidesz többségű képviselőtestület húsz százalékkal emelte meg a hulladékdíjat.

Hruby József hozzátette, ellentmondásos, hogy a soproni városvezetés hibátlannak állítja be magát, és a rossz döntésből eredő károkat a kormányra próbálja hárítani. Miközben nincs az a kormány, amely egy rosszul vezetett városon segíteni tudna.

Olvasóink írták

47 hozzászólás
 • 47. adlerzsigabá 2010. január 16. 10:21
  „kukac40
  Jaj, kukac40!Illogikus dolgot írtál! Ugyanis ha oda tartoznék, akkor csendben maradnék, hogy ne hívjam fel magamra a figyelmet - ha már úgyis olyan jó nekem. :-))
  Je.Ta!
  Átnéztem - jeleztétek, hogy ott az igazság! - a soproniak balszemmel (vagy ilyesmi) oldalra, ahol láttam a nicknevedet, olvastam hozzászólásaidat. Akkor neked meg "jobbfóbiád" van?
  Üdv.”
 • 46. látó 2010. január 15. 17:43
  „Önök szerint mi a jobb a hazug tudós, vagy a bolond bölcs?”
 • 45. látó 2010. január 15. 08:31
  „Kukac40!
  Minden soroddal egyetértek!”
 • 44. Kukac40 2010. január 14. 20:12
  „Uraim nincs ezen mit szépíteni. Amiről beszéltem még a másik vezetés alatt kezdődött. A mostani vezetés emberei is ott ültek a döntéshozók között. Nevezzem meg az embereket? Ugyan kérem mit érnék el vele? Törjem ki saját nyakam? Ők érintethetetlenek. Nem azért van egyik sem a város vezetésében mert tenni akar. A kapcsolatok, a lehetőségek, a pénz mindennél jobban vonza őket. Zsigabá netán te is közéjük tartozol, hogy ennyire véded őket? Ha igazi rendszerváltás lett volna, iroda váltás helyett most lehet nem itt tartanánk. Szégyen ahogy eladósították a várost semmiért, bár furi módon egyik városvezetőnek sem lett kisebb a vagyona. :-)”
 • 43. Je.Ta. 2010. január 14. 12:05
  „41.
  Zsiga ba!
  Neked balfobiad van.”
 • 42. pistika 2010. január 14. 07:11
  „41. Ez roppant egyszerű, mindenki, aki 2001 óta döntéshozóként működött. Mint korábban írtam, az évben születtek meg a vonatkozó rendeletek. Ennyi.”
 • 41. adlerzsigabá 2010. január 13. 22:58
  „Kukac 40 40#
  Első olvasatra nem is volt rossz ez a hozzászólás. Aztán másodikra tűnt fel benne a HIBA. Tudniillik az, hogy ez olyan tipikus ballib okfejtés. "Nem egy párt hibázott......hanem az összes, aki a városvezetésben részt vett." Az baj ebben, hogy általánosít, s ezzel összemos pártokat, városvezetéseket, eszméket és erkölcsöket. Beszéljünk tényekről, konkrétumokról, cáfolhatatlan esetekről és megoldásokról! Nem általában a politikából kell kiábrándítani a választókat, hanem a csaló, a társadalmat anyagilag és/vagy lelkileg megkárosító személyekből, pártokból.”
 • 40. Kukac40 2010. január 13. 20:51
  „adlerzsigabá, már bocsánat a kifejezésért, de sz@rt hívhatjuk elég sok féle képpen, a lényege nem változik. A pártoknál szerintem ugyan ez a helyzet. Nem egy párt hibázott, volt korrupt stb, hanem az össze amelyik a város vezetésében részt vett, részt vesz. Nem volt soha titok, hogy betellik a lerakó, mire vártak eddig. Az hogy lehet, hogy a volt főnököm (remek kapcsolatokkal) évekkel előtte a szállításról beszélt, és mindössze a nyereség kevéssége miatt nem vett autókat a szállításhoz. Most ki építette a lerakót, ki tervezte, kitől való az anyag stb. stb. stb. Sok kérdés és nagyon kevés válasz. Természetesen felelős nincs, az okozott kárt megtéríteni senki nem akarja.”
 • 39. taktam 2010. január 12. 10:40
  „To 36. kertész 2010.01.09. 16:04.
  Csak önnek van bizonyítani valója! Tudom, a tények önnek fájnak, sőt, rettegésben is tartják. Nekem nem kell mosakodnom, de ön jobban tenné ha legalább, alaposabban a száját/agyát mosná ki... Kár erőlködnie, legfeljebb sérvet kaphat...
  Tudom, önt kellemetlenül érinti kertész-ke, de nincs értelme önnel tovább civakodnom, mondja tovább monológját, az idők végeztéig; én Sopronban élek, ön valahol az EU-ban. Mi demokraták és nem újdemokraták vagyunk; nem egy nyelven gondolkodunk/beszélünk... De én tisztelettel és barátsággal köszöntö Olvasóimat!”
 • 38. ValóSág 2010. január 10. 17:19
  „Az olvasók szét tudják választani az "ocsut és búzától". Elég nagyok vagyunk már. Tudjuk ki a mocskolódó, zöldéségeke írogató. Azt is tudja, hogy melyik fórumozó kedvéért érdemes végigolvasni a hozzászólásokat. Van olyan beírogató, akinek könnyen felejthető a jelensége.”
 • 37. vitriol2 2010. január 10. 05:53
  „Én tegnap láttam- hallottam- a tutit, melyet <moderálva(általam)> vendéglátoegység tulajdonos alpolgármestere adott elő:
  Vagyis azért nem készült el idöben a "szeméttároló", mert az EU.csatlakozáskor- na kik is(hát természetes, hogy a szocik)- nem kértek hosszabb idöt az "átállásra".Csak hát furcsa, hogy nagyon sok településen ahol szintén a fidesz az"ur", ott érdekes modon elkészültek.”
 • 36. kertész 2010. január 09. 16:04
  „taktam! Az hogy ki a nyaló azt már folyamtosan bizonyította.Egyébként a gyülekezetet város vezetésnek csúfolt népséget értem a szó alatt.Az hogy valaki folyanmatosan zöldségeket irogat az önre vonatkozik,és mindezt egy ködös áltudományos formában.A találgatásai pedig egyszerüen hülyeségek.Nem hiszem hogy az én kuklturámat ilyen zöldségek fogják megváltoztatni.Az a baj hogy nics semmilyen eredménye ennek a gyülekezetnek ezért mocskolódnak,és olyan személyek állnak csatasorba mint ön,mert nincs konkrétumuk csak mocskolódás.”
 • 35. adlerzsigabá 2010. január 09. 10:59
  „kukac40 33#
  Azért van annak valami, semmi mással össze nem hasonlítható bája, ahogy a komszocik (ezt tegnap olvastam, tetszik) és az álliberálisok beszélnek. Korrupcióról, hanyag munkavégzésről, hűtlen kezelésről, erkölcsről.
  Ezekhez mit szól kukac40? :" az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel" - D-209-es ügynök, Medgyessy Péter 2004), hanyag munkavégzésről (mélygarázs, térburkolat), hűtlen kezelésről (BKV, Hagyó Miklós, Hunwald György, stb. , komlói önkormányzati ingatan-eladás áron alul, a moszkvai Kereskedelmi Kirendeltség eladása. Vagy Terézváros: "Tegnapig hét gyanúsítottja volt a terézvárosi ingatlanügynek; a rendőrség további hat ember meggyanúsítását tervezi - közölte tegnap a BRFK. Közleményük szerint hűtlen kezelés gyanúja miatt folyik az eljárás az Andrássy út 47. szám alatti ház 2004-es hasznosítása ügyében. Rendőrségi forrásaink megerősítették: azokat az előző ciklusbeli, MSZP-s és SZDSZ-es városatyákat gyanúsítják meg, akik annak idején megszavazták, hogy a házat 150 millióért megvehesse egy belga érdekeltségű cég") Forrás: Népszabadság online!!
  A pofátlanság az eget veri.”
 • 34. taktam 2010. január 09. 09:49
  „To 26. kertész 2010.01.08. 13:58.
  Melyik gyülekezetre, mármint vallási gyülekezetre gondolt? A gyülekezetet fogalmát, általában valamilyen vallási közösségre használják. Ezt, csak kultúrájának építése érdekében írtam.
  Egyébként, nem válaszolok, mert nem szennyezem be magamat és nem alacsonyodom le az ön nyaló színttjére.
  A kertész nick, Kertész szadeszes exképviselőt takarja? A kérdése őt formázza...”
 • 33. Kukac40 2010. január 09. 08:38
  „Ha ez ennyi idő alatt megoldható lett, mégha átmenetileg is, akkor a kifizetett pénzeket fizessék be a város vezetői a pénztárba. Számomra egyértelműen kiderült a hanyag munkavégzés. A korrupció gyanujáról ne is beszéljünk. Hűtlen kezelésért a rendőrségnek hivatalból megkellett volna már kezdeni a vizsgálatot.”
 • 32. adlerzsigabá 2010. január 08. 22:56
  „Na, akkor csapjunk bele a filozófiába:
  Szókratész bírái előtt nem azt mondja, hogy én ismerem az igazságot, s miatta most szembenézek az igazságtalan halállal, hanem azt, hogy tudom, hogy nem tudok semmit. Mélységes paradoxonnak látszik ez, hiszen eszerint csak az férkőzhet közel az igazsághoz, aki távol van tőle. A valóságban a képlet sokkal egyszerűbb: azt jelenti ez az önellentmondásnak tűnő kijelentés, hogy az igazság megismerésében csak az reménykedhet, aki elhagyta intellektuális önzését (a tudásgőgjét).”
 • 31. KáTi 2010. január 08. 20:34
  „Csak egy görög költőt idéznék kedves polgártársaimnak, az igen tisztelt városvezetőknek, 2010-es év kormányának, magunknak: "...A túl nagy öntudat akadályozza az előrehaladást" (Bion, Kr.e. II. sz.)”
 • 30. Je.Ta. 2010. január 08. 16:22
  „Ugy megis milyen kormannyal lenne elegedett a magyar nep?
  A Fideszt legjob tudomasom szerint ketszer leszavaztak es a szocik
  kormanyoznak.Akkor valahogy a nagy Vezer kormanyaval sem volt elegedett a nep!!!
  Na most mi van.Mi kell ennek a magyar nepnek,esetleg VÖRÖS TERORR?
  Pofa be-nem bantoan irtam-aztan az van amit a komcsik akarnak.
  A Kadar rendszer sem volt jo,mert elnyomas volt.Ugy mondtak.Most meg a tökenek van az
  elnyomasa!Akinek nincs penze annak semmilye sincs!Az csak jartathatja a szajat,azt lehet!!!
  Csesszek meg a nagy demokracijajukat!”
 • 29. Dörgés 2010. január 08. 16:15
  „Sok hozzá szólás eltűnt a fórumról. Szólásszabadság? Nem alkotmányellenes ez? Ja és az ezt a megjegyzést is ki moderálták. Moderátort nem lehet valahol főnökénél felelőségre vonatni? Panasztételi lehetőség? Vagy forduljon az ember más szervezethez? Kérnék egy címet vagy személyt, akinél panaszt lehet tenni.”
 • 28. Je.Ta. 2010. január 08. 16:06
  „27.
  Köszönöm a szep jelzöket Zsiga batyam!”
47 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeretni kell a szakmát, tisztelni a diákok tudásszomját

˝Szeretni kell a szakmát, és ugyanúgy szeretni kell a diákokat, tisztelni és szolgálni… Tovább olvasom