Kisalföld logö

2018. 12. 10. hétfő - Judit 3°C | 7°C Még több cikk.

Hotel Saphir-botrány - Kérdéses újranyitás, kártalanítás

Az újranyitással kapcsolatban tárgyalások folynak, a hoppon maradt vendégek kártalanítása nem maradhat el - ez a legújabb üzenet a júliusban bezárt soproni hotel honlapján.

Mint arról a nyugatmagyar.hu beszámolt, július elején bezárt a soproni Saphir Aqua Apartman Hotel.

Júliusra és augusztusra mintegy 1800 előfoglalás érkezett, a vendégek hiába is jöttek, nem volt, aki fogadja őket. Több károsult feljelentésére a Soproni Rendőrkapitányság üzletszerűen elkövetett csalás gyanúja miatt folytat nyomozást. Mindezt annak megállapításáért, hogy történt-e bűncselekmény.

A rendőrség könyvszakértő bevonásával azt vizsgálja, a szálloda üzemeltetője milyen pénzügyi kondícióval rendelkezett a szolgáltatás teljesítésére a megrendelés felvételekor.

Arról is hírt adtunk, hogy szeptemberre készülhetnek el azok a szakvélemények, amelyek alapján eldőlhet a büntetőjogi felelősség kérdése a soproni szálloda ügyében.

Saphir Aqua Aparthotel
Saphir Aqua Aparthotel

A legújabb ˝fejleményként˝ az ügyfeleket a hotel honlapján az alábbiak szerint tájékoztatják:

˝A szálloda üzemeltetőváltásával kapcsolatos tárgyalások elhúzódása miatt a nyitás pontos időpontját nem tudjuk.

A már befoglalt vendégeinket ezúton is kérjük, hogy ne induljanak útnak, mert a Hotel nem tudja fogadni őket.

Értesítést foglalásokkal és az esetleges kártérítésekkel kapcsolatban folyamatosan küldeni fog a Hotel.

Tájékoztatjuk Önöket arról, hogy a szállodában vásárolt vouchereik, foglalásaik nem vesztek el, az újranyitással kapcsolatban tárgyalások folynak.

Amennyiben a tárgyalások eredményesek lesznek, úgy vouchereiket természetesen meghosszabbítjuk, ha az újranyitás nem realizálódik, ez esetben más módon kártalanítjuk Kedves Vendégeinket˝
- olvasható honlapon a Saphir Aqua vezetőségének üzenete.

Olvasóink írták

 • 3. öröksoproni 2011. szeptember 27. 11:17
  „dodolle
  Ugyan már! A karbantartás fejében adták bérbe - így szólt az egyik hír. Mindenki ki akarta venni a lét, de betenni senki, dolgozni meg még annyira sem. Ha 15-20 éves felfutási időt adtak volna a helynek - ami egy hotelnél reális -, és nem 1 év alatt akarták volna megszedni maguka, nem itt tartanának.”
 • 2. dodolle 2011. szeptember 27. 10:23
  „Az a verzió nem lehetséges, hogy a fürdőnek azt a területét eladták, mert így jobban jártak? És volt egy befektető, aki megvette... Egyébként szerintem nem a befektető/tulajdonos a hibás azért, mert a bérlője valamit rosszul csinált! Az idelátogatók szerették a helyet, főleg az uszoda közelsége miatt, ezt is figyelembe kellene venni, nem mindig rosszindulatúan hozzáállni mindenhez. Én azokat sajnálom, akik nem tudtak elmenni nyaralni, családostul, és a spórolt pénzük is ugrott...”
 • 1. Frenk1 2011. szeptember 27. 05:35
  „Lehetett volna sikertörténet is, bűnügy lett belőle. Hasonlóan sok-sok hasonló történethez. Rossz kezekbe került a lehetőség. A történet anno azzal indult, hogy egy befolyásos valaki a fürdő területéből telekrészt tudott kihasíttatni magának. Onnan már "sima" volt az út......... A fák nem nőnek az égig!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A soproni Aldi híd rejtélye

Az Aldi híd megépült, csak épp járda nem vezet hozzá, legalábbis a város felől biztosan nem. Tovább olvasom