Kisalföld logö

2019. 07. 20. szombat - Illés 18°C | 31°C Még több cikk.

Hídfelújítási programot indított Bécs kétszázmillió euróból

A következő tíz évben ötven hidat újítanak fel az osztrák fővárosban.
A hídfelújítási program keretében mintegy kétszázmillió eurót fordítanak erre a célra. A Heiligenstädter Hangbrücke-nél február elején kezdik az előkészítő munkálatokat.

Bár kevesen tudják, az osztrák fővárosban több híd van, mint Velencében: csak a város fenntartásába 826 híd, felüljáró, fel- és lehajtó tartozik. Mivel jelentős részüket 1945 után építették, lassan lejár az élettartamuk. Az osztrák főváros éppen ezért átfogó hídfelújítási programot indított, amelynek keretében ötven hidat fiatalítanak meg. Az elkövetkező tíz évben kétszázmillió eurót fordítanak arra, hogy továbbra is biztonságosan bírják a terhelést és megfeleljenek a 21. század kihívásainak.
A Donaustadtbrücke a 2. és a 22. kerületet köti össze. 2010 óta az U2-es metró jár rajta © PID / Schaub-Walzer
A Heiligenstädter Hangbrücke-nél például már február elején elkezdődnek az előkészítő munkálatok. Két hét alatt tizenhét próbafúrást végeznek majd, hogy megvizsgálják az 1973-ban épült híd körüli talaj szerkezetét, geológiai adottságait. Ezek alapján tervezik majd meg és írják ki a pályázatot a felújításhoz.

Az osztrák fővárosban egyébként nap mint nap negyven szakember ellenőrzi folyamatosan a hidak állapotát és végzi el a szükséges karbantartási munkákat.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Legyen látható az Esterházyak kincse

Tovább olvasom