Kisalföld logö

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Hideg idő - Sopronban több melegedőt is kijelöltek

Több melegedő fogadja a hajléktalanokat, illetve a mostoha időjárás miatt megakadt utazókat Sopronban.

Kuslics Balázs, a városháza szóvivője elmondta, hogy előző este ülésezett a helyi védelmi bizottság, s a tanácskozáson részt vettek a városi közszolgáltatók képviselői is.

E megbeszélésen döntöttek arról, hogy például a vasútállomás és a buszpályaudvar várója éjjel-nappal nyitva tart,  szükséghelyzetben egyéb helyeken helyezhetik el a rászorulókat – tette hozzá.

Melegedőhelyek Sopronban: GYSEV váróterem, Volán váróterem, soproni kórház főépület, alagsorban jobbra, Fandorffer Ignác Szociális Intézet és Mikrotérségi Gondozási Központ.

Befogadásra kijelölt települések, helységek: Sopron - Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola Hunyadi u 8-10; Nagycenk tornacsarnok, Szent Imre utca 4.; Lövő Szolgáltató és Kulturális Központ, Fő utca 32.; Fertőszentmiklós általános iskola, Szent István utca 40.

Fontos: a fenti melegedőhelyeket a rendőrség és a biztonsági szolgálatok fokozottan ellenőrzik!

 Éjjel is nyitva vannak a GYSEV várótermei

A GYSEV is segít a hajléktalanoknak: a vasúttársaság a nagy hideg miatt teljes hálózatán éjszaka is nyitva tartja az utasvárókat és a várótermeket. A helyiségek többsége fűtött. A várótermeket és utasvárókat általában az utolsó éjszakai vonat megérkezése és az első hajnali járat indulása között zárják be, Sopronban pl. 0.30 és 03.00 óra között nem lehet bemenni a váróterembe. Az intézkedés előre láthatóan február 6-ig lesz érvényben, ha azonban az időjárási körülmények indokolják, a továbbiakban is nyitva maradnak éjszakánként a GYSEV hálózatán a várótermek és utasvárók.

A GYSEV is készül a nagy hidegre

Speciális jég-, és csúszásmentesítő anyagokkal, hóeltakarító eszközökkel és munkaidőn túli ügyeleti rendszerrel készül az extrém hideg időjárásra a GYSEV. A vasúttársaságnál már ősszel érvénybe lép az ún. Téli Forgalmi Utasítás, amely azon belső szabályokat tartalmazza, amelyeket a hideg időjárási viszonyok esetén alkalmazni kell.

A vasúttársaságnál készenlétben vannak a speciális jégmentesítő anyagok. A GYSEV elsősorban nem só-alapú vegyszereket használ erre a célra. Ennek oka a környezetkímélés mellett a biztosítóberendezések zavartalan működtetése, ezeket ugyanis zavarhatják a sóból víz hatására keletkező elektrolitok. A vasúttársaság frekventáltabb váltóinak folyamatos működéséről az elektromos, vagy gázos váltófűtés gondoskodik. Nagyobb mennyiségű hó esetén hóeltakarító kisgépek és szerszámok állnak rendelkezésre. Emellett a cég ügyeletet rendelt el: szükség esetén plusz munkatársakat rendelhet be dolgozni, erre a vállalati tervben túlóra költséget különítettek el a vasúttársaságnál. A munkatársaknak folyamatosan biztosít védőitalt a cég, ez általában forró tea. A szakemberek a következő napokban kiemelten figyelik az időjárás-előrejelzéseket. Amennyiben szükséges, összehívják a Helyi Téli Forgalmi Bizottságot, amely dönt a szükséges intézkedésekről.

Olvasóink írták

 • 2. majmi 2012. február 05. 17:54
  „Kérem a GYSEV-et, hogy a Szombathely-Sopron közötti vonatok fűtésével is készüljenek már el a hidegre!!! Minusz 10
  fokban nagyon kellemetlen fűtetlen kocsiban utazni. Hetente többször előforduló hibát kell javítani. Esetleg a vonaton is kell védőitalt-gyógyszert adni. A táppénzes állományainkkal mi lesz? Nem mondhatjuk, hogy a vonaton fáztunk meg, pedig ez uti- /baleseti/ táppénz lehetne.”
 • 1. pénzszóró 2012. február 03. 18:06
  „Én még jelölnék ki melegedőt!Scmittnél kezdem,és így lefelé,szépen haladva a villájukba,üdülőjükbe,és még háló partnernek is elfogadhatnák ezeket a szegény hajléktalan,nincstelen embereket!Még etetni itatni is tudnák őket!
  --Milyen egyszerűen megoldódna ez a kérdés!
  --Remélem segítettem!
  - MEG FOGOM KÖSZÖNNI HA TELJESÜL!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hideg idő - Teljes rendőrségi mozgósítás a megyében

A rendőrség a teljes létszámát mozgósította a rendkívüli hideg időszakra - hangzott el a… Tovább olvasom