Kisalföld logö

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -7°C | -1°C Még több cikk.

Hiba csúszott a számításba - közgyűlés Sopronban

Talán a késői kezdés volt az oka, de a keddi közgyűlésen a szokottnál kevesebbet vitatkoztak a politikai ellenfelek Sopronban.


Hiába a fideszes többség, a költségvetéssel kapcsolatos javaslat nem kapott kellő támogatást.

Kedden este 6-kor ültek össze a testület tagjai, hogy tizenkilenc határozati javaslatot megtárgyaljanak. Elfogadták a költségvetési szervek alapító okiratának módosítását, döntöttek az alapítványoknak szánt pénzekről, a tűzoltóság eszközbeszerzéséhez szánt pályázati önerőről. A birtokhasznosítási bizottság új tagja Pongrácz Attila (Fidesz) lett, megköszönték a munkáját a vízmű nyugdíjba vonuló vezérigazgatójának, Hegedüs Lászlónak.

Biczi László (MSZP) a zárszámadással kapcsolatos napirendnél kért szót. Megjegyezte, hatalmas lehetőségeket szalasztott el a város, hiszen tavaly 900 millióval több helyi adó volt, mint amennyivel 2006-ban, a ciklus elején számoltak. Nem érti, hová került ez a pénz, mert az intézményeknek nem adott többet az önkormányzat. Abdai Géza (Fidesz) szerint, ha a korábbi ciklusban nem lettek volna meggondolatlan kiadások, akkor most nem lenne gondban az önkormányzat.

Pluszterheket rótt rájuk a mélygarázs, de az önkormányzatokhoz utalt többletfeladatokhoz sem adott forrásokat a kormány. Hruby József (MSZP) úgy vélekedett, a súlyos kamatteher az oka mindennek. Hitelt a város a legrosszabb időben, a legrosszabb konstrukcióban vett fel, és a legutóbbi hétmilliárdot pillanatok alatt el is költötték. A viták ellenére a zárszámadásról szóló javaslatot is elfogadták.

A Sopron idei költségvetési rendeletének módosításáról szóló szavazásnál Rádonyi László (Fidesz) nem tartózkodott a teremben, Abdai Géza állítása szerint rosszul szavazott. A két képviselő hiába kérte a voksolás megismétlését, arra nem volt lehetőség. Ezt a tervezetet a közgyűlés nem fogadta el.

Olvasóink írták

 • 11. BsBe 2010. április 22. 06:16
  „homersimpson miért hiszed, hogy aki nem fidesz imádó, és nem ért egyet a ma hatlmon lévő önkormányzati képviselőkkel, meg a tutyi-mutyi polgármesterrel (aki bár lehet tanárnak kiváló, de mint város vezető? hát) az csakis mszp szavazó lehet?
  Városunk ugyanoly nagy sz...ban van mint az ország, de ott az mszp k...ta el a pénz, itt meg a fidesz, de a lényeg ugyanaz. Minkét párt csak a saját érdekeit nézi, nem törődve azokkal akik megválasztották, akiiket képviselnek (illetve kellene) Ezt ebben az országban soha nem fogjuk megérni, mert ahogy a hatalmat a kezükbe veszik, csak két gondolat marad, hogyan lehet zsebet tömni gyorsan, és hogy a másik oldalt hol lehet szívatni.
  Pedig ennek az országnak összefogásra lenne szüksége, hogy kimásszon abból a sz...ból, amivel közös erővel tuszkolták a tisztelt képviselők (kivétel nélkül, mindkét oldalról, azért is sikerült ilyen mélyre belemászni)
  Szóval, ha valakinek nem tetszik a fidesz politika, még nem mszp-s, csak éppen elégedetlen.”
 • 10. Ovinkor 2010. április 21. 23:52
  „"A két képviselő hiába kérte a voksolás megismétlését, arra nem volt lehetőség."

  Őszintén: Hogy a fenébe jut ilyesmi egy képviselő eszébe? Nem olvasta az SZMSZ-t? Nevetséges és szánalmas.

  Én csak annyit kérek mindenkitől, hogy amikor majd egyéni körzetben egy idiótára szavaz az önkormányzati választásokon (párttól függetlenül), egy percre álljon meg, és merengjen el saját korlátoltságán.”
 • 9. homersimpson 2010. április 21. 21:19
  „Öröm látni, hogy a sok mszp szavazó kisírta már magát és újra visszatért a fórumra. Öröm látni azt is, hogy nem veszett még el teljesen a baloldal, sok hozzászólóból lehet itt még a városban képviselő. Miután a Kránitz eddig az összes választását elbukta, előbb-utóbb meg fogják keresni az utódját. Nem is értem mi a bajotok a visszamutogatással? A Mesterházi és a Lendvai, még most is a 1998-2002-es Orbán-kormányra mutogatott végig a kampányban. A gombok nyomkodásával nekem az a fő bajom, hogy az MSZP 8 évig nyomkodta kormányon a gombokat, de egyszer sem mondta azt, hogy tévedtem. Pedig néha jobb lett volna, ha mellényomnak...”
 • 8. 1soproni 2010. április 21. 18:07
  „7.!
  A régi kormányra :)”
 • 7. zeta62 2010. április 21. 15:59
  „Innentől bajban lesz! :)
  Eddig hibáztathatta a kormányt, de mi lesz ezután? Kire fogják a saját hibáikat?”
 • 6. naplopo 2010. április 21. 09:42
  „#4
  #5
  egyetértek”
 • 5. mindigatutit 2010. április 21. 08:54
  „abdai!!!!!!!!!!!!!!!könyörgöm 4 éve ti vagytok a város élén!!!!!!!!!!meddig akar visszamutogatni????”
 • 4. creat 2010. április 21. 05:37
  „Abdai úr!
  A szavazásnál 3 verzió szokott lenni - igen - nem - tartózkodás. Hogyha 3 ilyen egyszerű dolgot összekever, akkor kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Ja, és persze sürgősen mondjon le a képviselőségről, mert így hogy lehetne ennél bonyolultabb dolgokat, mondjuk történetesen a város vezetését Önre bízni!”
 • 3. BsBe 2010. április 21. 04:37
  „Abdai Géza (Fidesz) szerint, ha a korábbi ciklusban nem lettek volna meggondolatlan kiadások, akkor most nem lenne gondban az önkormányzat. és még az unokáink is ezt fogják hallgatni.
  mert a jelenlegi önkormányzat meggondoltan, óvatosan, takarékosan, érdekeit szem előtt tartva (mármint a sajátjukét) bánt a város pénzével az elmúlt 3 és fél évben.”
 • 2. bobo 2010. április 20. 23:20
  „opsz, elírtam, 230 milliós +hitelről van szó (130 az STHK-é, 100 saját)”
 • 1. bobo 2010. április 20. 23:12
  „Épp csak a lényeg maradt ki:

  Ezek szerint nem lesz 220 millióval megemelve a működési hitel, amiből így nem jut pl. 21.250.000 Forint üzletviteli tanácsadásra.

  http://portal.sopron.hu/alfresco/d/d/workspace/SpacesStore/fe6b0b07-4c40-11df-b31c-b16119f11218/2010%20evi%20koltsegvetes%20modositasa%20-%20cserelap%20-%20rendelettervezet%2021%20melleklet.pdf”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szakértőkkel a szúnyogok ellen - hegykői tanácskozás

A hegykői önkormányzat egyeztető megbeszélést kezdeményezett a szúnyoggyérítés aktuális feladatairól… Tovább olvasom