Kisalföld logö

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 9°C Még több cikk.

Hétvégén ingyenes a parkolás

Vannak, akik fizetés helyett névjegyüket teszik a szélvédő mögé, az őrök pedig átugorják ismerősük autóját.

Sopronban szombatonként ingyenes a parkolás. Egyesek szerint vannak, akik egyébként sem fizetnek, helyette névjegykártyájukat helyezik a szélvédő mögé, a parkolóőrök pedig „átugorják" ismerősük autóját.

Ingyenessé vált a szombati parkolás a város egész területén. A városvezetés ettől élénkebb hétvégi vásárlóforgalmat remél a frekventáltabb helyeken, így például a Várkerületen. Ez a lakosság felé irányuló gesztus idén 10 millió forintot vesz ki az önkormányzat „zsebéből". Szombati napokon ugyanis éves szinten ennyit kasszírozott be a város a parkolóbérletekből, -jegyekből és – ezek hiánya esetén – a büntetésekből.

A büntetésekkel kapcsolatban azonban több lakossági észrevétel is érkezett szerkesztőségünkbe. Jó néhányan sérelmezték, hogy a parkolókban álló, jeggyel, bérlettel nem rendelkező gépkocsik közül nem mindegyiken helyeznek el büntetőcédulát az ellenőrök. A panaszosok szerint azért, mert egyes autótulajdonosok a szélvédő mögé a bérlet helyett csupán névjegykártyájukat helyezik ki, jól láthatóan. A parkolóellenőrök, ezt látván, „átugorják" ismerősük gépkocsiját – hangzottak az észrevételek.

Mindezt azonban Kelemen Imre, a Soproni Városüzemeltetési Kft. ügyvezetője rosszindulatú feltételezésnek tartja. – Parkolóőreinknek nem szükséges ahhoz látniuk a bérletet, hogy tudják, rendelkezik-e azzal a tulajdonos. A gépkocsi rendszámát kézi számítógépükbe táplálva rögtön látják, jogosan parkol-e az adott helyen vagy sem – válaszolta az ügyvezető igazgató. Megtudtuk azt is, hogy a 16 soproni parkolóőr közül nyolcat nemrégiben elküldtek. Az alkalmazásban maradtak tevékenységét részlegvezetők és művezetők ellenőrzik. A parkolóőrök irányításánál arra is figyelmet fordítanak, hogy mindig más és más területekre osszák be őket.

Kelemen Imre végül arra kérte a lakosságot, amennyiben visszaélésről szereznek tudomást, azt a városüzemeltetési kft.-nél jelentsék be, mert csak így tudnak utánanézni azok valódiságának.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tájékoztató Braille-írással

A vakoknak is jól olvasható tájékoztatóval kell ellátnia minden gyógyszergyártónak a termékét. Tovább olvasom