Kisalföld logö

2018. 12. 19. szerda - Viola -5°C | 3°C Még több cikk.

Hatodikban tudják, mik lennének

Fertőszentmiklós - A Fertőszentmiklósi Ipartestület is csatlakozott a Zánkai Szakképzési Szolgáltató Centrum Kht. pályaorientációs projektjéhez. Ennek keretében felmérés is készült, amelyből kiderült, sok diák már hatodikos korában tudja, milyen szakmát akar választani.

A fertőszentmiklósi, fertődi, fertőendrédi, fertőszéplaki és iváni iskolákban készült felmérés arra világított rá, hogy a tanulók nagy többségének már a hatodik évfolyamban határozott elképzelése van arról, mi szeretne lenni. Sokan szülőtől, rokontól kaptak kedvet ahhoz, hogy a kiszemelt szakmát tanulják.

Az ipartestület a tanulók számára műhelylátogatásokat is szervezett, amelyre nagy lelkesedéssel érkeztek a gyerekek. Megismerkedtek a cukrászmesterséggel, az e munkát segítő gépekkel. A szépségipar berkeibe is elkalauzolták az érdeklődőket: ismerkedtek a fodrászat, a kozmetika, a manikűr, a pedikűr, a masszázs fortélyaival. A fiúk nagy lelkesedéssel fogadták az asztalosmester bemutatkozását. Az autószerelő-mester szavait szinte itták a gyerekek.

Az ipartestület az iskolákat arra kérte, készítsenek az iparosvilágot bemutató plakátokat. Sok alkotás született, ezeket a fertőszentmiklósi Kovács cukrászdában állították ki. Szavazni lehet arra, hogy melyik a legjobb.

Olvasóink írták

  • 1. brigi89 2009. június 24. 18:46
    „Szerintem ez tök jó!nekünk sajnos ilyenre nem volt lehetőségünk!és én még most sem tudom hogy mi szeretnék lenni!ez jó ötlet volt attól aki kitalálta!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Könnyebben sérültek a felborult autóban

Kedden délután fél 2-kor egy Nagylózs felé tartó személyautó Pinnye közelében eddig ismeretlen okok… Tovább olvasom