Kisalföld logö

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -6°C | 2°C Még több cikk.

Határtalanul: Székely vendégsereg Sopronban

Tíz csíkszeredai diák és két kísérőtanár érkezett Sopronba a Fáy-iskola meghívására, a Határtalanul! pályázat jóvoltából. A látogatás közös újságkészítéssel is együtt járt.

A csíkszeredai Kájoni János Közgazdasági Szakközépiskola, valamint a soproni Fáy-szakközépiskola tíz-tíz diákja és két-két tanára látogatott el szerdán a Kisalföld szerkesztőségébe, nem véletlenül: elnyert pályázat révén közös újságot készítettek Fáydalom-Kájoni-sokk címmel. A vendégeknek Bódvai Ildikó szerkesztőségvezető részletezte a Kisalföld sokrétű tevékenységét, az újságkészítés műhelytitkait, s bemutatta a lap kiadványait, könyveit.

A Kisalföld szerkesztőségében a napi újságkészítés műhelytitkaival ismerkedtek a diákok. Fotó: Gosztonyi
A Kisalföld szerkesztőségében a napi újságkészítés műhelytitkaival ismerkedtek a diákok. Fotó: Gosztonyi


A székely diákcsoport látogatásáról Egész Tamás, a Fáy-szakközépiskola tanára elmondta: a Bethlen Gábor Alapkezelő Non-profit Zrt. által meghirdetett Határtalanul! pályázaton 2,3 millió forintot nyertek egy határon túli magyar szakközépiskolával történő együttműködés céljából. A támogatás felhasználásával közös diákújságíró-projektet valósítottak meg. A program keretében a soproni fáys diákok és tanáraik tavaly novemberi csíkszeredai látogatását viszonozza most a székely delegáció.

– Budapest gyönyörű város, de Sopron az ország legszebb városa, így készítettek fel bennünket az útra. Nem csalódtunk, csak sajnáljuk, hogy a Tűztoronyba a felállványozás miatt nem mehetünk fel – mondták a csíkszeredai kísérőtanárok, László Judit és Halmágyi Gabriella.

– A közös újságba én a fotózást vállaltam – mondta a csíkszeredai Gal Panna. – Szeretek fotózni, a diákrendezvényeken is aktívan kattogtatok. Ettől függetlenül színésznőnek készülök.

– Az újság szerkesztésében és a cikkek írásában vettem részt – szólt a fáys diák, Kalmár Kitti. – A soproni érdekességeket és hagyományokat gyűjtöttem össze a „Tudtad-e?" rovat számára. Jó volt, hogy a csíkszeredai diáktársainkkal hasznos projekten dolgozhattunk együtt, s barátságok is kialakultak.

Olvasóink írták

  • 2. SZILAJ 2012. február 17. 15:21
    „Isten Hozta őket ITTHON Sopronban !”
  • 1. ssmd 2012. február 16. 14:41
    „További kép, hang, videó:
    http://fay.sopron.hu/fay/hirek/hatartalanul_2011/tv.html”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elbocsátásokat hozhat Sopron új költségvetése

A költségvetés tervezete szerint mintegy 50 fős létszámcsökkentés lesz a soproni önkormányzatnál és… Tovább olvasom